Jump to content

Lietuvos zalmargiu karviu produktyvumas


Duncia

Recommended Posts

Sveiki,

Domina Lietuvos zalmargiu veisles primilzio vidurkiai jusu ukiuose. Pas mus ukyje jis siekia apie 6-7 t. per metus. Taigi butu idomu suzinoti ar galima pelningai padidinti ta produktyvuma? jei taip tai gal turite patarimu kaip tai pasiekti.

is kaimynes nusipirkes uzsiauginau lietuvos zalmarge,jos..motina 3versiu 36dave ant zoles miltu mineralu negauna tik druskos duoda,bus matyt kiek maniske duos

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...
  • po 6 mėnesių...

Skandinavijos zaluju vidurkis siekia 8674 kg R 4.31% B 3.50%. Seria pagrinde zole ir premiksais, nes kukuruzo praktiskai neturi. Kaip pelningai padidinti produktyvuma reikia ziureti kiekvienu konkreciu atveju. Kartais reikia pakeisti raciona, kartais reprodukcija, o dazniausiai pradeti kitaip auginti telycaites.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Gal Duncia tiesiog turėjo omeny Lietuvos žaluosius (VK11), čia jau pats gali patikslinti. Kabinėjimasis prie žodžių nei vienos temos manau nepuošia :) Jau pradedu pasigesti konkrečios informacijos ir atsakymų į klausimus vietoje blevyzgų. Man irgi būtų įdomu išgirst kas turi kokia genetiką ir ką pasiekia su žalaisiais.
Tik turbūt reiktų pradėt aplamai nuo klausimo ar bėra tų tikrų Lietuvos žalųjų ar tik pažymėjime taip parašyta pagal motiną? :) Šitos veislės grynumas jau kažkur anapus... Labiau tikėtina, kad tokį primilžį davė, kad ir Pienoūkis paminėti kažkuris iš skandinavų. Ar aplamai mišrūnas, žalas gavęs holšteino kraujo ir "išmušęs" žalą atspalvį. Kas reta, dažniausiai žalo ir hošteino mišrūnas būna juodmargas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...