Jump to content

pienoukis

Nariai
  • Pranešimai

    7
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

pienoukis paskutinį kartą gavo apdovanojimą Gruodžio 18 2014

pienoukis paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

pienoukis pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

2

Reputacija

  1. Ar kalbate apie bandos valdymo programa ar ukio/verslo valdymo programas?
  2. Jeigu idomu galiu suorganizuoti tokia kelione i ukius, kurie verselius laiko lauke. Ukiai randasi Pasvalio, Panevezio rajonuose, taip pat Suvalkijoje. Tuo labiau kad dabar ziema ir galima pamatyti kaip verseliai jauciasi lauke, paklausineti darbuotoju. Kam sio gruodzio oras atrodo per siltas, galim palaukti sniego ar saltesniu oru, sausio - vasario menesiais.
  3. pienoukis

    Verseliu auginimas

    Ukiuose su kuriais dirbu, neteko girdeti nusiskudimu is daktaru ar kitu specialistu del Jusu minetu problemu. Telycias sekmingai seklina nuo 13 menesiu amziaus, nors pagal svori ir subrendimo laipsni drasiai galetu nuo 12 men. Pirmaverses pirmoj laktacijos pusej duoda apie 32 kg pieno ir daugiau. Beto jeigu pirmaverse duoda maziau nuo 25 kg pieno ji palieka ferma. Taigi kiekvienam rinktis kokio jis rezultato siekia
  4. pienoukis

    Verseliu auginimas

    Mazas priesvoris dazniausiai atsiranda del paprastos higienos trukumo.
  5. pienoukis

    Verseliu auginimas

    Kokia iranga pasirinkti, manau reiktu vertinti pagal telyciu priesvorio rezultata. Nekalbu apie kritimus ar viduriavimus - ju apskritai neturetu buti. Jeigu verseliai per pirmus tris gyvenimo menesius pasieka 1000 gr ir didesni priesvori, bet kuri turima sistema yra puiki. Deja kol kas neteko matyti tokiu rezultatu su pieno mama (serimo robotu). Dazniausiai sutinkama priesvori randu apie 500-600 gr. arba priesvorio sumazejima verseliams patekus prie serimo roboto, tarkim nuo anrto menesio.
  6. Skandinavijos zaluju vidurkis siekia 8674 kg R 4.31% B 3.50%. Seria pagrinde zole ir premiksais, nes kukuruzo praktiskai neturi. Kaip pelningai padidinti produktyvuma reikia ziureti kiekvienu konkreciu atveju. Kartais reikia pakeisti raciona, kartais reprodukcija, o dazniausiai pradeti kitaip auginti telycaites.
  7. Slidumus tvartuose, palaukimo aisktelese, koridoriuose ir kitus galima pasalinti labai paprasatai, tereikia epoksidinius dazus sumaisyti su sijotu smeliu ir slidzias vietas nudazyti.
×
×
  • Create New...