Jump to content

Pasaulio įvykiai


Bulvinykas

Recommended Posts

Prieš 9 valandas, dvidas pranešimas:

O kelintais metais tavo močiutė kepdavo tokią duoną

 

 

Sunku tiksliai pasakyt ,plius minus pries 30 -35 metu ir manau dar seniau.Tai aisku cia ka as pamenu budamas vaikas ,bet 100 proc buvo kolukiai,o grudus nedideliam plote patys uzsiaugindavo .Drapaku istraukdavo,rankomis pasedavo ir derliu risdavo i pedus ,kai pagalvoji dabar keista ,bet buvo didele sodyba su nebudingu kiekiu zemes tai laikais.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 13 valandų, Ramza pranešimas:

Mociutes keptas pyragas laikydavosi dvi savaites be jokiu ckemiju, tik dabar labai keista kai jau su chemija kodel toks trumpas galiojimo laikas ir taip greit sudziusta, sito jus nei vienas nesugebat paaiskint.

Tai jau močiutės reiktų klausti kur slypi paslaptis, bet tiesa ta jog dabar tas pyragas nesulauktų pirkėjų antplūdžio, tai taip ir stengiasi gamintojai kaip įtikti vartotojui, jog ir gražus ir gardus būtų ir svarbiausia pigus, tad ir deda chemijos, tiek ūkininkai, tiek gamintojai, visad galima rasti natūralesnių gaminių, bet jau teks gerokai daugiau sumokėti, o ir grožio bus menkesnio. Kokia rinka tokia ir pasiūla.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 21 valandas, Ramza pranešimas:

Mociutes keptas pyragas laikydavosi dvi savaites be jokiu ckemiju, tik dabar labai keista kai jau su chemija kodel toks trumpas galiojimo laikas ir taip greit sudziusta, sito jus nei vienas nesugebat paaiskint.

Ką tu kalbi, dabar visi sako, kad "viskas ant chemijos" todėl galiojimas ilgesnis, o namų gamybos kaip tik trumpiau išsilaiko nes naturalesnis. Kaip be chemijos pyragas galo kelias savaites išsilaikyti ?

Bet čia šitie pezalai dažniausiai girdimi iš tų kuriems "prie ruso buvo geriau". Tai pirma keista tai girdėti iš ūkinininkų žinant, kad tuo metu oficialių ūkininkų išvis nebuvo, kaip privačios nuosavybės. Antra tai visam pasauly kažkada viskas buvo natūraliau, bet pramonė vystėsi, tobulėjo, poreikiai didėjo ir tos šalys kurios labiau išsivystę pradėjo gaminti produktus kurie ilgiau galioja.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš valandą, Zy ūkis pranešimas:

Ką tu kalbi, dabar visi sako, kad "viskas ant chemijos" todėl galiojimas ilgesnis, o namų gamybos kaip tik trumpiau išsilaiko nes naturalesnis. Kaip be chemijos pyragas galo kelias savaites išsilaikyti ?

Bet čia šitie pezalai dažniausiai girdimi iš tų kuriems "prie ruso buvo geriau". Tai pirma keista tai girdėti iš ūkinininkų žinant, kad tuo metu oficialių ūkininkų išvis nebuvo, kaip privačios nuosavybės. Antra tai visam pasauly kažkada viskas buvo natūraliau, bet pramonė vystėsi, tobulėjo, poreikiai didėjo ir tos šalys kurios labiau išsivystę pradėjo gaminti produktus kurie ilgiau galioja.

Pyragas, duona yra kepama, sau niekur neparduodama, nepaisyk kur kepami pardavimui, tai yra hobis. Visu pirma reikia turet senovisku veiskiu grudu, savam uki augintu, ar pats turi, aisku kad ne.

Kas turi galva tam ir prie ruso ir dabar gerai, o kas jos neturi jiem anksciau blogai buvo, dabar tai pat bogai ir ateiti bus blogai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 15 valandų, ramas 1 pranešimas:

Sunku tiksliai pasakyt ,plius minus pries 30 -35 metu ir manau dar seniau.Tai aisku cia ka as pamenu budamas vaikas ,bet 100 proc buvo kolukiai,o grudus nedideliam plote patys uzsiaugindavo .Drapaku istraukdavo,rankomis pasedavo ir derliu risdavo i pedus ,kai pagalvoji dabar keista ,bet buvo didele sodyba su nebudingu kiekiu zemes tai laikais.

Prieš 40 metu kai važiuodavom į latviją,mama visada pirkdavo miltų ,liktais baltesni būdavo pyragam kept,savo ariukuose tėvai visada augindavo kviečių,bet niekada iš jų miltų nedarydavo,tik kai pradėjo ūkininkaut rimčiau esu ir pats vežes valciavot vežes:rolleyes:O dėl skanumo tai skanus būdavo piragas,nes pasirinkimo praktiškai nebuvo,tai nebuvo su kuom ir lygint

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 10 valandų, dvidas pranešimas:

Prieš 40 metu kai važiuodavom į latviją,mama visada pirkdavo miltų ,liktais baltesni būdavo pyragam kept,savo ariukuose tėvai visada augindavo kviečių,bet niekada iš jų miltų nedarydavo,tik kai pradėjo ūkininkaut rimčiau esu ir pats vežes valciavot vežes:rolleyes:O dėl skanumo tai skanus būdavo piragas,nes pasirinkimo praktiškai nebuvo,tai nebuvo su kuom ir lygint

Del kepimu tai ten budavo menas ,duok tuos pacius miltus 5 gaspadinem ,bet iskeps skirtingais skoniais .Mociute savo receptura isinese su savim ,to cinkelio nepagavo nei mama ,nei kiti kas mokesi o gal kazko ir nepasakydavo :icon-smile:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Kaip viskas dėsningai veikia iš ruselių pusės tai eina na. Sustabdė pernai grūdų eksportą, nes ruošėsi karui. To pasekoje pakilo grūdų kaina. Pradėjus rudenį kilti dujoms(čia tai neaišku dėl ko iki galo tokie kosminiai kilimai buvo, netikiu kad po covidinio ekonimikos kilimo) išbrango salietra. Plius mūsų mylimos Lietuvos valdžios plataus mąsto rūpinimasis užsienio politika išbrangino NPK. Nepaisant to, kad išbrango viskas, ūkininkai pirko trąšas, nes grūdų kainos leido rizikuoti. Kai prasidėjo karas Ukrainoje, rusu rankose atsidurė pusė pasaulio maisto. Dujas uzsuka, salietra beprotiška kaina pasidarė, o dabar kainas muša žaisdami visokiomis sutartimis uoste. Grūdai kris, trąšos brangs be sustojimo. Man asmeniškai Rusija didžiulė jėga žemės ūkiui visam pasauliui pasirodė. Ministerija šaukė, kad aukso metai bus tokiomis kainomis. O dar įvažiuoti į laukus pirma reikia dėl tokio kiekio vandens ir suguldymų. Kad žemės ūkis labai bjauri šaka tai faktas, bet kad taip likimas skriaustų, tai nelabai buvau susidūręs per savo trumpą karjerą.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 4 valandas, Planetarke pranešimas:

Kaip viskas dėsningai veikia iš ruselių pusės tai eina na. Sustabdė pernai grūdų eksportą, nes ruošėsi karui. To pasekoje pakilo grūdų kaina. Pradėjus rudenį kilti dujoms(čia tai neaišku dėl ko iki galo tokie kosminiai kilimai buvo, netikiu kad po covidinio ekonimikos kilimo) išbrango salietra. Plius mūsų mylimos Lietuvos valdžios plataus mąsto rūpinimasis užsienio politika išbrangino NPK. Nepaisant to, kad išbrango viskas, ūkininkai pirko trąšas, nes grūdų kainos leido rizikuoti. Kai prasidėjo karas Ukrainoje, rusu rankose atsidurė pusė pasaulio maisto. Dujas uzsuka, salietra beprotiška kaina pasidarė, o dabar kainas muša žaisdami visokiomis sutartimis uoste. Grūdai kris, trąšos brangs be sustojimo. Man asmeniškai Rusija didžiulė jėga žemės ūkiui visam pasauliui pasirodė. Ministerija šaukė, kad aukso metai bus tokiomis kainomis. O dar įvažiuoti į laukus pirma reikia dėl tokio kiekio vandens ir suguldymų. Kad žemės ūkis labai bjauri šaka tai faktas, bet kad taip likimas skriaustų, tai nelabai buvau susidūręs per savo trumpą karjerą.

atšaukė sankcijas rusiškam kaliui jei ką ta pačia proga. 

vargu bau ar pusė maisto jo rankose,

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...