Jump to content

Raugintos žolės


gbandinis

Recommended Posts

Apie nauda tai reik daryt bandymus ,o logiškai gamtoje bakterijos yra aerobinės ir ne ir aplink daržoves yra daugiau aerobinių kurios skaido praeitų metų organika ir kvepia miško žemia , o ten užraugta be oro ir kadangi smirda labai tai jau bus link puvimo kas neturėtų būti gerai. Jai dadėt kokio rūgpienio ar įpilt kokio em ir paleist ora tai gautūsi kažkas panašaus į parduodamus em preperatus , bet efektas koks bus supylus į arima kur tos bakterijos neturėdamos ka valgyt žus o jų azotas turėtų atitekt augalams ir sukelt nitratų perteklių. Čia reik rimtesnių specų pasiteirauti. Žinau tik kad gerai pamulčiavus, sau galima užsiauginti gera derlių be jokių trašų ir smirdalų raugintų (kaimynas laisto tai kvepia nekaip)

Nors kita vertus be oro rauginti kopūstai nieko blogo juk.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

ir kvepia misko zeme ....:D :D :D Esu buves Marveleje, is arti apziurejau Kauno nuoteku valymo irenginius, nu ir niekur niekur nekvepejo misko zeme :D O juk procesas toks pat. Apskritai, visokie pasvaiciojimai apie tas bakterijas, arba naujausias terminas 'gyvasis sluoksnis' ... man tai kazkaip kvepia vadyba, jos itaka. Turbut dazniausiai ziniu lygis apie tai ir buna suformuotas tos pacios vadybos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aha tie patys broliai savo raugu nupurškė ž rapsus prieš žydėjimą tai taip jie ir nepražydo, buvo tik daug žalios masės ir nė vienos ankštaros.

Kiek as girdejau tai buvo 7 ar 6 komponentu misinys.... Beje uzpernai patys turejom pora panasiu lauku, kur nei patys nei zinomi agronomai nepadare aiskiu isvadu del to kas nutiko.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Butu konkreciau parasyta kiek ko tam rauge buna,tai galimetu ir galvot kokia nauda is jo yra.. Reikia kur nors istirti vezt :D Raso straipsnyje "Pasirodo ištraukose gausu fosforo, kalio, magnio, kalcio, natrio, azoto įvairiomis formomis..". Bet kiek tas gausu,tai velniai zino. Butu pavyzdziui kaip prie skystu lyderio trasu NPK 9-9-9 parasyta,tai ir zoliu raugo tokius duomenis pateiktu :D Siaip galvoju,kad gal kokia nauda yra is to, gal Gikniai veltui neuzsiiminetu tokiom nesamonem..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai kiek ko idėsi raugdamas tiek to ir bus, juk jai pili daugiau cukraus ir bėga daugiau. O dėl skaičių tai mokslininkai ir žurnalistai megsta tokius gausu, žymiai ir t.t. o paklausus kiek tiksliai tas žymiai pasirodo kad nieko nežino , o tik sakė ir pan.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

http://www.delfi.lt/verslas/kaimas/ukininkai-geriausia-trasa-raugintos-piktzoles.d?id=62964178

kas ka manot apie tai? :D kad tokiu budu zmones darzus laisto, tai girdeta, bet vat kaip sie ukininkai stambiau tokia veikla uzsiimtu, tai pirma karta girdziu ir matau. Idomu kiek is to naudos butu.

auginu rugius vietoj piktzoliu, malu ir rauginu. geriu ir laistau...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 5 mėnesių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...