Jump to content

Melžiamų karvių šėrimas


Juodas

Recommended Posts

Labiau dobilus, nes pas mane daug šaltiniotu vietu tai liucerna nelabai išsilaiko. O šeip jei būtų sąlygos, tai labiau liucerna rinkčiausi, nes kiek žinau daugiau kalcio lyg turi. Kiek turi liucerna baltymų ir kiek dobilas?

Labai panašiai, vos ne vienodai.. Tik liucerna skanesnė (dobilas turi truputį kažkokių mokslo dar neišskirtų antimitybinių medžiagų)

Ir dobilai labiau medėja.. Priklausomai nuo subrendimo apie 20- 22 proc žalių baltymų sausoje... Čia jauni, butonizacijos fazėje..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kad geresne pieno sudetis butu paprasciausia reikia duoti melasos,nes yra karvems trukumas energijos,aš melasos duodu jau keli metai,na zinoma ir kombikormos ir nematau jokiu problemu,kol melasos negavo tai pat buvo prasta pieno sudetis.

Na...ryškus proto bokštas... Neabejotinai... Sakykime, šeriate po kokį tris kg avižų ar kviečių miltų per kartą... Tyrimai rodo R3,8 B3,2 (koef 1,125) nieko gero, ar ne?

Ir čia išlenda mūsų didžiai gerbiamas abcgh, su savo patarimu apie melasą... Duodate po kilogramą melasos per dieną..... Ir...... karvės triedžia toliau negu mato, daugumai jų ryški acidozė, ir pieno rodikliai nukrinta dar labiau..

Melasa (cukrus esantis melasoje) gali padėti tada, kada karves paleidžiame į jauną, labai vešlią žolę, gausiai tręštą azotu (būna daug Žalių Baltymų)

Kitu atveju, norint gerų rodiklių- patarimas labai paprastas... pašaras turi būti subalansuotas. Deja, ganykloje tą padaryti labai sunku..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kombikorma duodu olandiška,nuo geguzes pradejau naudot,anksciau pirkdavau kauno grudu,tai šudas prieš olandiška,o tau PIENMEGI geriau patylet,tu tuos miltus gali susikišt i su...ne,karvems reikia duot kombikormos,nes tai yra subalansuotas pašaras,o melasos ne daugiau 0,5kg per diena ir netries,kazkodel taip karves šeriu kokie 5m ir neturiu jokiu problemu,kooficientas apie 1,25,tu ant manes gali varyti kiek tinkamas,man nuo to tas pats,o jei netiki paziurek pieno tyrimuose kodas-705465.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na.... kad abcgh neginčijamas išminčius, jau seniai įsitikinom... iš diskusijų pieno kainose..

 

O šiaip tai karvėms geriausia ne kauno grūdų ir ne olandiška " kombikorma"..... o tokia, kuri reikiamu laiku geriausiai atitinka jų poreikius.... todėl, mano nieko neįpareigojančiu manymu, pagaminta ūkyje.. Ir dėl to- kiekviename ūkyje kitokia... Nes ir žoliniai pašarai skiriasi, ir karvės skiriasi, ir laikymo būdas skiriasi, o ir norai šeimininkų skiriasi.. Žinoma, visame tame pirmoje vietoje - karvės poreikiai....juk niekas negali pasakyti, kad ką tik apsiveršiavusios ir trūkstančios karvės poreikiai vienodi?? Jau nekalbant apie užtrūkusią?? Taigi.... šviežiapienei ir trūkstančiai gerai būtų skirtingas šėrimas.. be abejo ir "kombikormo"....

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na tas abėcėlinis abcgh tai jau visas ribas peržengia, kad tik pasirodytu, kad tik kažką įžeistu ir panašiai... Pas jį objektyvumo apvalus nulis... Pats savo mintyse painiojasi, prieštarauja pats sau... Pieno kainose klykė, kad pas jį maža savikaina, ir kad mes nemokame dirbti, po kelių postų dejavo, kad matai ir jam ne kas, nėra net darbininkų už ką pasisamdyti, -o norėtųsi... Čia juk jo žodžiai. Dabar vėl plyšauja, kas neva tas šūdas, o tas jau gerai... O paklausk to pašaro sudėties ir kokybinių rodiklių, tai nežinos nei pats... duoda matai jis melasą, o tai labai įdomu kokiu būdų jis ją vasarą ganykloje paduoda...? Gal su tuo olandišku sumaišo...?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

taip sumaišau išbrikintoje kombikormoje,nes sausa duot grynas nuostolis,puse išbarsto,dar idedu premiksu,alaus mieliu,švieziai apsiveršiavusioms dar ipilu ketozes profilaktikai propilenglikolio,o apie pašaro sudeti ir kokybinius rodiklius puikiai zinau,nes pats dirbu o ne kumeciai kaip pas ka KOWBOJAU, po uzsienius trankytis neturiu laiko,ir savo mintyse nesipainioju kaip sakiau taip ir sakau,kad mano pieno savikaina apie 10cnt,pragyventi imanoma,bankrotas dar negresia tik zinoma noreciau kaip tu pasivazinet po uzsieni,kad dirbtu kumeciai,bet reikia susitaikyti su tuo kaip yra,o ant manes gali varyt kiek išmanai,nes man tai po...ui.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na va.... ir išlindo protas...  O tai kam, gerbiamas ABCGH  jūs perkate tą "kombikormą" jei į ją reikia tiek pridėti??? Net ir premiksų?? Juk "kombikorme" turi būti visi vitaminai ir mineralai, o jei ji "gera" tai tuomet būtinai pakankamas jų kiekis?? Kam pašarą daryti sviestu sviestuotą??? Tas pats liečia ir išgirtąsias alaus mieles??? Juk gerame "kombikorme" turi būti pakankamas kiekis reikiamoje vietoje virškinamų baltymų (turiu galvoje prieskrandį ir plonąsias žarnas)?

Koks jis geras, tas "kombikormas" jei reikia tiek visko papildyti?? Ir kuo jis tada skiriasi nuo mano paminėtų avižų ir kviečių??? Nes tiek papildžius rezultatai būtų ar ne geresni kartais?? Bent jau finansiškai??

Apie propilenglikolį sumaišytą su pašaru esu kažkur jau rašęs.... jei neturime kur kitaip išmesti pinigų, tuomet - pirmyn.... 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

matau,kad jusu bukumui nera ribu,ar tiek jus esat durni ar apsimetat noredami mane sukoneveikti,i kombikorma premiksu dedu todel,kad jos duodu tik minimuma nes jei duociau kiek priklauso tai dejuociau del pieno kainu kaip dauguma,o jei sakot,kad propilenglikolis tik pinigu išmetimas niekais tai su jumis nera ko ir kalbeti,nes apie karves išmanot tiek pat kiek tikras miestietis,vienu zodziu ka aš besakysiu busiu neteisus,nes diskusijose del pieno kainu nesutikau su jusu nuomone,dabar busiu didziausias priešas,gal net didesnis uz pieno perdirbejus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Žmogus nepagydomas.... arba jaunas, vienas kaime ir jam...... .s.......toksikozė smegenis spaudžia...  

Turim tikrai klinikinį atvejį, kolegos, žmogus įsivaizduoja esantis Jėzus Kristus... (nes kiek man žinoma, jis vienintelis žemėje neklydo ir viską darė gerai ir teisingai) O pas mus dar ABCGH atsirado čia forume..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...