Jump to content

Melžiamų karvių šėrimas


Juodas

Recommended Posts

Jei jau slepiate miltuose, tai gal geriau ne neutralizuotoją panaudoti, bet šarmintoją... Magnis ganiavos pradžioje labai aktualu..
Va va o kaip ta druska ..epsom.. ar kazkaip ,,magnezija ,, ar panasiai ?

Neturiu patirties naudojant epsom salt... Naudoju kitus junginius..kolegai labai avys viduriuoja nuo sviezios zoles -sienas -siaudai nepadeda -priejo isvada kad magnio truksta ... man tik keletas is 40 viduriuoja .. bet profilaktiskai zadu duoti -- anglu literaturoje skaiciau kad jie duoda ,,epsom salt ,, nuo odos -kailio problemu taip pat nagu puvinio ir dar ten biesa ligu nuima susijusiu su mineralu trukumu ir pasisavinimu - tai idomu gal jus naudojate ir kaip.. siemet vargau su vitaminais .

Na, ne visai teisingai su tomis avimis.... Magnis, žinoma, reikalingas, bet ne bet kokiu junginiu..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Paskaičiau truputį..... Epsom salt didesniais kiekiais turi stiprų vidurius paleidžiantį efektą..
zmonem kali israso nuo skausmu sirdies plote :icon-wink: ,ten toje info apie ja parasyta kad skatina fermentus .Ja radau grozio reikmenu parduotuve pardavineja 1kg 16lt .. zadu pabandyti ..
Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Noriu pasidalinti rezultatais 14.05.10 3.64 3.04 4.29 ; 14.05.20 4.23 3.18 4.42 urejos nenukopijavau, buvo 30 dabar 40 zodziu ureja tvarkysim, nedaviau palmiu aliejaus. Rasau del tu savo naujo produkto cukriniu grieziniu su kukuruzu kuri pradejau duoti , tai zinokit pasiteisino karves vakarais dar sienainiu seriamos, bet smarkiai viduriuojancios nera nei vienos. Turiu tokia "Stase tride" :D vardas negrazus bet informatyvus, su ja pavasari problema didziausia budavo, pareidavo i milzima visa iki galvos apsitaskiusi dabar net uodega svari. Tyrimu rezultatai bent pieno sudetis tai liuks ureja bandysim musti zemyn , tai butu visai gerai.Ir dar laizalu su magniu visai neuzkabina ganykloje, tai tiek apie ganiavos pradzia

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Laktoze per maza? Gal energijos truksta?bandysiu palmiu alieju vel duoti, nes nedaviau. Dar sesiu vakare prie kompo ir skaitysiu, nu nezinau gal duoti didesni kieki cukriniu grieziniu ? Kad laizalai lyg su melasa maisyti turetu buti vartojami, tik ko jos nelaizo tai nesuprantu?

Kas kad su melasa, magnio oksido daugiau- ir nelaižo.. To jūsų mišinio galit duoti ir daugiau - nepakenks, ir urėją aptvarkys.. Tas palmių aliejus gerai laktozei, bet brangu... Galėsit jį duoti, kai keletą dienų temperatūra virš 28 bus... sumažinsit karščio stresą..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kad ureja nedurniuotu :)

urėja (karbamidas/ šlapalas) durniuoja dėl didelio kiekio nesuvirškinamų šviežios vešlios žolės baltymų. Grūdai (jų krakmolas, to krakmolo palaikomas baltymų skaidymas (fermentacija)) padeda tuos baltymus sunaudoti pienui ir kūnui. Dar geriau, kai yra pektinų (iš runkelių, pvz.)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Rugys toks pat grūdas, kaip ir kiti... tik jo krakmolas sąlyginai greičiau skylantis, todėl jo poreikis iš karto po apsiveršiavimo - abejotinas...ir, jo poveikis susisėklinimui/ nesusisėklinimui labai apaugęs legendomis.... o konkretaus nieko nepavyko rasti (kiek melžiamas karves liečia)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Taip ganosi , bet neišvieno žmogaus girdėjau kad runkeliai pieno skoni gadina, nors primilžis ir didėja. Teko biski skaitinėti mičiūrino berods darbus rusiškai (sunkokai skaitosi tik) tai kiek supratau kad vien žole nieko nebus , reikia geriau kažka duoti . Ipaprasčiausias būdas turbūt grūdai .

O jai šienu šerti visus metus , ko dar reiktų ? Noriu viena parsivešti ten kur nedaug žolės yra , tik desertiui taip sakant. Ko dar daduoti galima ?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...