vytasxxxl Paskelbta Kovo 17, 2013 Pranešti Paskelbta Kovo 17, 2013 Sveiki,nusipirkau avi parsiveziau paleidau i twarta atrodė nieko visos ramios,ateinu uz valandos paziuriu pro langa mano naujaja avi kai gainiona,musa .Bijau kad neišsimestu tai atitwėriau nuo kitu .Patarkit ka daryti nes esu dar naujokas aviu auginime?
Lambyland Paskelbta Kovo 17, 2013 Pranešti Paskelbta Kovo 17, 2013 Sveiki,nusipirkau avi parsiveziau paleidau i twarta atrodė nieko visos ramios,ateinu uz valandos paziuriu pro langa mano naujaja avi kai gainiona,musa .Bijau kad neišsimestu tai atitwėriau nuo kitu .Patarkit ka daryti nes esu dar naujokas aviu auginime? Visu pirma, Naujos avys karantinuojamos min 3 savaites, Dabar ka padarei-atsiveziai naujas bacilas I savo Banda. Sveikinu Rezultatas bus arba liudnas arba pusiau liudnas arba jokiu pasikeitimu Tiesiog bent dabar jau nebeisleisk niekur IKI zoles
vytasxxxl Paskelbta Kovo 17, 2013 Temos autorius Pranešti Paskelbta Kovo 17, 2013 Nu reiks supurksti avis nuo parazitu,as taip ir maniau kad taip ir bus kai parsivesiu nu nieko tiek beliko ikizoles gaus buti vienutėje.
Miguelis Paskelbta Kovo 18, 2013 Pranešti Paskelbta Kovo 18, 2013 Na, aš kai atsivežu naują avį, tai visada pirmoje eileje sutvarkau ir dezinfekuoju kanopas (nukerpu nagus, išvalau visą š..., dezinfekuoju ir nupurškiu su vario sulfatu kelis kartus), o tik tada ji keliauja į tvartą, į atskirą gardą karantinui. O dėl mušimo tai čia įvairiai sprendžiama. Arba lauki, kol išsiaiškins pačios, arba tarkim kaip aš su avinais darau, nes po vasaros jie nemėgsta vienas kito (dirba pamainom ir mato vienas kitą, kai prasilenkia važiuodami į darbą). Uždarau avinus į tokį mažą aptvarą, kad ji praktiškai neturi kur pajudėti. Apsitrina, pasikeičia kvapais ir po kelių valandų tą aptvarą šiek tiek padidinu. O tada jau stebėti reikia, jei dar mėgina kažką aiškintis, palaikau tame mažesniame, kad neturėtų, kur įsibegėti. Ir po dienos ar dviejų, tapo geriausiais draugais. na išskyrus prie grūdų. Tada tai apsistumdo nekukliai. Šitą patarimą mačiau BBC kanalo britų laidoje ūkininkams, kurią veda mišraus ūkio savininkas/ūkininkas, auginantis grūdus, avis, galvijus. Vistik anglai turi patirties avių auginime. http://www.youtube.com/watch?v=pyuOE6YcEe0 apie avinus pačioj pradžioj. 2:30 min. Viskas angliškai, bet manau, kad nemokantieji šios kalbos supras ir tik pažiūrėję.
Bobulka Paskelbta Gruodžio 18, 2013 Pranešti Paskelbta Gruodžio 18, 2013 Ačiū už gerą patarimą. Pasinaudosiu , nes kiekvieną pavasarį mano vyrukai (ožiai pas mane Nubijų veislės) rengia dvikovas ,nors yra beragiai. Galvas susikapoja iki kraujų.
Mikus Paskelbta Gruodžio 19, 2013 Pranešti Paskelbta Gruodžio 19, 2013 Ne faktas , kad ožiams padės. Jų intelektas aukštesnis
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti