Jump to content

Naujos avies ivedimas i banda


vytasxxxl

Recommended Posts

Sveiki,nusipirkau avi parsiveziau paleidau i twarta atrodė nieko visos ramios,ateinu uz valandos paziuriu pro langa mano naujaja avi kai gainiona,musa .Bijau kad neišsimestu tai atitwėriau nuo kitu .Patarkit ka daryti nes esu dar naujokas aviu auginime? :eusa-think:

Visu pirma,

Naujos avys karantinuojamos min 3 savaites,

Dabar ka padarei-atsiveziai naujas bacilas I savo Banda.

Sveikinu

Rezultatas bus arba liudnas arba pusiau liudnas arba jokiu pasikeitimu

Tiesiog bent dabar jau nebeisleisk niekur IKI zoles :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na, aš kai atsivežu naują avį, tai visada pirmoje eileje sutvarkau ir dezinfekuoju kanopas (nukerpu nagus, išvalau visą š..., dezinfekuoju ir nupurškiu su vario sulfatu kelis kartus), o tik tada ji keliauja į tvartą, į atskirą gardą karantinui. O dėl mušimo tai čia įvairiai sprendžiama. Arba lauki, kol išsiaiškins pačios, arba tarkim kaip aš su avinais darau, nes po vasaros jie nemėgsta vienas kito (dirba pamainom ir mato vienas kitą, kai prasilenkia važiuodami į darbą). :) Uždarau avinus į tokį mažą aptvarą, kad ji praktiškai neturi kur pajudėti. Apsitrina, pasikeičia kvapais ir po kelių valandų tą aptvarą šiek tiek padidinu. O tada jau stebėti reikia, jei dar mėgina kažką aiškintis, palaikau tame mažesniame, kad neturėtų, kur įsibegėti. Ir po dienos ar dviejų, tapo geriausiais draugais. :) na išskyrus prie grūdų. Tada tai apsistumdo nekukliai. :)

Šitą patarimą mačiau BBC kanalo britų laidoje ūkininkams, kurią veda mišraus ūkio savininkas/ūkininkas, auginantis grūdus, avis, galvijus. Vistik anglai turi patirties avių auginime. :)

http://www.youtube.com/watch?v=pyuOE6YcEe0

apie avinus pačioj pradžioj. 2:30 min.

Viskas angliškai, bet manau, kad nemokantieji šios kalbos supras ir tik pažiūrėję.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 9 mėnesių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...