Jump to content

Bobulka

Nariai
  • Pranešimai

    130
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Bobulka paskutinį kartą gavo apdovanojimą Gruodžio 29 2014

Bobulka paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Bobulka pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

7

Reputacija

  1. Bobulka

    Ožkų melžimas

    Pavėluotas labai mano komentaras Retai užsuku ir aš. Išėjome visi ožkininkai į sukurtą ožkų forumą , jis žuvo , ir likome benamiai. Kaip sako : nuo vilko bėgai ... Tada pradėjo kurtis grupės ir sugužėjome į 'Ožkų augintojai" Aš melžiu amerikietišku mini melžtuvu. Kompresorius (tiksliau siurblys) delno dydžio. Ožkų laikau nedaug , tai visai pakanka ir tokio. Naudoju gal jau kokie 4 metai. Panašus pardavinėjamas Skelbiu lt. tik jau tobulesnis - su pulsatorium .
  2. Bobulka

    Ozku negalavimai

    Apie šitą Lietuvoj dar negirdėjau , bet gal jau yra. Visko dabar privežama iš Europos. Kad artritą- encefakitą (AE) jau turime , tai tikrai. Irgi praktiškai negydoma.
  3. Bobulka

    Perku-parduodu- keičiu

    Gal ir gerai kad neturėjo , nes ten , kur pienas iki paskutinio lašo naudojamas sūriams gaminti , ožkiukutę gerą nusipirkti nelabai pavyksta. Geras jie panaudoja savo bandos atnaujinimui . Zaneno pas Liutkevičius ieškokit.
  4. Bobulka

    Perku-parduodu- keičiu

    Parduodamas ožiukas. Veislė Anglo-Nubian. Gimęs 2016 03 31. Motina : Hoyers Limited Edition . (Vokietija) Tėvas : Atlantas Madox (Lenkija). Tel. 868923604 . Regina . ( rezervuotas iki spalio 8 d. )
  5. Kažin ar reikia daryti eksperimentus , kai jau beveik viskas patiekta ant lėkštutės. Yra šarminiai pieštukai , termokauteriai , tik tiek , kad kiekvienu atveju reikia ' ranką atidirbti '. Eksperimento pasėkmės greitai nepasirodo , o ir ožkiukų per metus gal nebūna 100 , o jeigu jam dar kienvienam anamnezę surašyti , kad po pusmečio klaidos matytųsi ... ar ne per daug sudėtinga?. Vaistinėj pareikalaukit , kas kai veš naują partiją vaistų , atvežtų jums ir šarminį pieštuką , ar pastą. Tą jie privalo daryti.
  6. Nuraginimui turi būti šarminės priemonės. Acto rūgštis tikrai netiks. Labai daug tokių eksperimentuotojų nerasit , kad patartų iš savo patirties. Kol kas , kiek girdisi , daug gyvuliukų lieka tik sužalotais , kreivais ragais.
  7. Vieną kartą paroj galima melžti , bet kai ateina metas traukinimui , tik tada galima melžimus dar retinti.
  8. Užtraukinimas prasideda npriklausomai kada ožka turėjo ožkiukus. Kai sukergiat naujai , tada ir skaičiuojat kada pradėt traukint, Per kiek laiko užtraukinsit , priklauso nuo ožkos organizmo ir jūsų beširdiškumo ). Jeigu sugebėsit keleta dienų ožką pašerti vien šiaudais ir vandeniu - užtraukinsit be jokių sunkumų , bet dažniausia širdis neatlaiko neduoti ožkelei saują šieno ar daržovės gabalėlį. Melžti tokią ' nešeriamą ' ožką reikia tik tada , kai tešmens apimtis pasiekia vasaros lygį (sverkit pamelžtą pieną). Vaistai yra , bet pieną irgi reikia sumažinti iki tam tikro lygio kad neįtaisyti uždegimo. Lygis irgi priklauso nuo ožkos pieningumo. Esu bandžius vaistus su 300 gr. paros primilžio. Viskas gerai , tik prieš leidžiant vaistus reikia įsitikinti , kad tešmuo sveikas. Su ožkomis dažnai būna šitos problemos į laktacijos pabaigą - pakyla SL ,ir nors ti ką . Tokios ožkos vaistais traukinti negalima , nes po apsiožkavimo ji 90 proc įsitaisys mastitą .
  9. Palikit ožką ramybėj. Niekada gyvulys taip neužtrūksta , kad neduotų nei lašo pieno. Tampymas kas 5-6 dienos , tai tik ligų ieškojimas. Sveikiausia gyvuliui kai užtraukini per savaitę , tik šitaip retai pavyksta. Paskaičiuokit - parai laiko išeina apie 100 gr pieno. Su kiek pieno palikti ją nemelžiamą , priklauso nuo jos pieningumo . Dabar jau gal net vėlu nustoti melžti , nes kai kurios ožkos mėnesį prieš ožkavimasi pradeda tvinkti . Šitaip ilgai traukinama ožka atves silpnus ožkiukus , nes 'sėdi' ant dietos , tik žolės lapuką kitą susiranda kad pienas nepasibaigtų ( Antroj pusėj nėštumo ožka turi būti sočiai šeriama) Šiais metais jau kaip bus , taip bus , o paskui klauskit kas bent kiek neaišku. Senajam forume vis rašydavau - klauskit , net jeigu jums atrodo ir kvaila. Į kvailus klausimus dažnai pasitaiko protingi atsakymai.
  10. Bobulka

    Sūris

    Nu va. Svarbu tik kad greičiau tą sūrį suėst , kad žmogui bėda , prašo patarimo , tai niekam nerūpi. Patarčiau , bet nemoku pati sūrio pagamint. Augunstai , toli mums ta Akmenė nuo Kauno , ir sūris tik vienas...
  11. Bobulka

    Mėsinės ožkos

    Tarnavimo laikas krenta ant pusės?? Tai kažin kodėl? Ar tik ne dėl to , kad buvo priversti IŠGYVENTI be kailinėlių per žiemą lauke??? Ar tik ne dėl to , kad susirgo kokiu lėtiniu plaučių uždegimu ir vasarai atėjus nusibaigė?? Šunys , sako , ir kariami pripranta . Gal ir ožkos ?
  12. Bobulka

    Mėsinės ožkos

    Nei vienam pietietiškų veislių šuniui žiemą kailis nesutankėja , taip ir su ožkomis. Pasiaugina jos kailinukus , bet ne tokius kad minuse galėtų išgyvent .
  13. Bobulka

    Mėsinės ožkos

    Norit pasakyt nešiltintame tvarte ar nešildomame? Boeriai juk trumpaplaukės ožkos.
  14. O ką , pas jus niekada nelyja? Po lietaus ir būna drėgna pieva (žolė bent jau). Keleta valandų paganius po tokią žolę kanopos truputį atmirksta ir būna minkštesnės karpyti.
×
×
  • Create New...