Jump to content

Bobulka

Nariai
  • Pranešimai

    130
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Visas nario Bobulka paskelbtas turinys

  1. Bobulka

    Ožkų melžimas

    Pavėluotas labai mano komentaras Retai užsuku ir aš. Išėjome visi ožkininkai į sukurtą ožkų forumą , jis žuvo , ir likome benamiai. Kaip sako : nuo vilko bėgai ... Tada pradėjo kurtis grupės ir sugužėjome į 'Ožkų augintojai" Aš melžiu amerikietišku mini melžtuvu. Kompresorius (tiksliau siurblys) delno dydžio. Ožkų laikau nedaug , tai visai pakanka ir tokio. Naudoju gal jau kokie 4 metai. Panašus pardavinėjamas Skelbiu lt. tik jau tobulesnis - su pulsatorium .
  2. Bobulka

    Ozku negalavimai

    Apie šitą Lietuvoj dar negirdėjau , bet gal jau yra. Visko dabar privežama iš Europos. Kad artritą- encefakitą (AE) jau turime , tai tikrai. Irgi praktiškai negydoma.
  3. Bobulka

    Perku-parduodu- keičiu

    Gal ir gerai kad neturėjo , nes ten , kur pienas iki paskutinio lašo naudojamas sūriams gaminti , ožkiukutę gerą nusipirkti nelabai pavyksta. Geras jie panaudoja savo bandos atnaujinimui . Zaneno pas Liutkevičius ieškokit.
  4. Bobulka

    Perku-parduodu- keičiu

    Parduodamas ožiukas. Veislė Anglo-Nubian. Gimęs 2016 03 31. Motina : Hoyers Limited Edition . (Vokietija) Tėvas : Atlantas Madox (Lenkija). Tel. 868923604 . Regina . ( rezervuotas iki spalio 8 d. )
  5. Kažin ar reikia daryti eksperimentus , kai jau beveik viskas patiekta ant lėkštutės. Yra šarminiai pieštukai , termokauteriai , tik tiek , kad kiekvienu atveju reikia ' ranką atidirbti '. Eksperimento pasėkmės greitai nepasirodo , o ir ožkiukų per metus gal nebūna 100 , o jeigu jam dar kienvienam anamnezę surašyti , kad po pusmečio klaidos matytųsi ... ar ne per daug sudėtinga?. Vaistinėj pareikalaukit , kas kai veš naują partiją vaistų , atvežtų jums ir šarminį pieštuką , ar pastą. Tą jie privalo daryti.
  6. Nuraginimui turi būti šarminės priemonės. Acto rūgštis tikrai netiks. Labai daug tokių eksperimentuotojų nerasit , kad patartų iš savo patirties. Kol kas , kiek girdisi , daug gyvuliukų lieka tik sužalotais , kreivais ragais.
  7. Vieną kartą paroj galima melžti , bet kai ateina metas traukinimui , tik tada galima melžimus dar retinti.
  8. Užtraukinimas prasideda npriklausomai kada ožka turėjo ožkiukus. Kai sukergiat naujai , tada ir skaičiuojat kada pradėt traukint, Per kiek laiko užtraukinsit , priklauso nuo ožkos organizmo ir jūsų beširdiškumo ). Jeigu sugebėsit keleta dienų ožką pašerti vien šiaudais ir vandeniu - užtraukinsit be jokių sunkumų , bet dažniausia širdis neatlaiko neduoti ožkelei saują šieno ar daržovės gabalėlį. Melžti tokią ' nešeriamą ' ožką reikia tik tada , kai tešmens apimtis pasiekia vasaros lygį (sverkit pamelžtą pieną). Vaistai yra , bet pieną irgi reikia sumažinti iki tam tikro lygio kad neįtaisyti uždegimo. Lygis irgi priklauso nuo ožkos pieningumo. Esu bandžius vaistus su 300 gr. paros primilžio. Viskas gerai , tik prieš leidžiant vaistus reikia įsitikinti , kad tešmuo sveikas. Su ožkomis dažnai būna šitos problemos į laktacijos pabaigą - pakyla SL ,ir nors ti ką . Tokios ožkos vaistais traukinti negalima , nes po apsiožkavimo ji 90 proc įsitaisys mastitą .
  9. Palikit ožką ramybėj. Niekada gyvulys taip neužtrūksta , kad neduotų nei lašo pieno. Tampymas kas 5-6 dienos , tai tik ligų ieškojimas. Sveikiausia gyvuliui kai užtraukini per savaitę , tik šitaip retai pavyksta. Paskaičiuokit - parai laiko išeina apie 100 gr pieno. Su kiek pieno palikti ją nemelžiamą , priklauso nuo jos pieningumo . Dabar jau gal net vėlu nustoti melžti , nes kai kurios ožkos mėnesį prieš ožkavimasi pradeda tvinkti . Šitaip ilgai traukinama ožka atves silpnus ožkiukus , nes 'sėdi' ant dietos , tik žolės lapuką kitą susiranda kad pienas nepasibaigtų ( Antroj pusėj nėštumo ožka turi būti sočiai šeriama) Šiais metais jau kaip bus , taip bus , o paskui klauskit kas bent kiek neaišku. Senajam forume vis rašydavau - klauskit , net jeigu jums atrodo ir kvaila. Į kvailus klausimus dažnai pasitaiko protingi atsakymai.
  10. Bobulka

    Sūris

    Nu va. Svarbu tik kad greičiau tą sūrį suėst , kad žmogui bėda , prašo patarimo , tai niekam nerūpi. Patarčiau , bet nemoku pati sūrio pagamint. Augunstai , toli mums ta Akmenė nuo Kauno , ir sūris tik vienas...
  11. Bobulka

    Mėsinės ožkos

    Tarnavimo laikas krenta ant pusės?? Tai kažin kodėl? Ar tik ne dėl to , kad buvo priversti IŠGYVENTI be kailinėlių per žiemą lauke??? Ar tik ne dėl to , kad susirgo kokiu lėtiniu plaučių uždegimu ir vasarai atėjus nusibaigė?? Šunys , sako , ir kariami pripranta . Gal ir ožkos ?
  12. Bobulka

    Mėsinės ožkos

    Nei vienam pietietiškų veislių šuniui žiemą kailis nesutankėja , taip ir su ožkomis. Pasiaugina jos kailinukus , bet ne tokius kad minuse galėtų išgyvent .
  13. Bobulka

    Mėsinės ožkos

    Norit pasakyt nešiltintame tvarte ar nešildomame? Boeriai juk trumpaplaukės ožkos.
  14. O ką , pas jus niekada nelyja? Po lietaus ir būna drėgna pieva (žolė bent jau). Keleta valandų paganius po tokią žolę kanopos truputį atmirksta ir būna minkštesnės karpyti.
  15. Nagas tvarkyti reikia po pasivaikščiojimo po drėgną pievą. Tada jos nebus pavydėtino kietumo. Ir karpytojui lengviau , ir ožkutei maloniau. (Tai mano veterinaro patarimas)
  16. Bobulka

    Ozku negalavimai

    Jeigu ožka labai minkšta melžti - toks variantas gali būti. Jeigu gulėdama prislegia nevykusiai tešmenį - pusė pieno gali išbėgti.
  17. Ir seleno reikėtų kartu su E PS. Tik tuo rūpintis reikėjo bent rugpjūty , nes nei selenas , nei E staiga stebuklų nepadaro
  18. Bobulka

    ožkos

    Nostalgija senajam gerajam ožkų forumui
  19. Bobulka

    ožkos

    Visi pradėjom nieko neišmanydami , ir nieko čia baisaus. Daug kas įsigyja ožkelę net nežinodami ar ji kergta , o jeigu kergta , tai nežinia kada. Paprasčiausia - klauskit. Klauskit visko kas tik jums atrodys nesuprantamo. Atsikraustykit į "Ožkų augintojų forumas" , ten dar labai tuščia , bet jeigu turėsim ką klaust - visada bus kam paaiškint ir patart.
  20. Iki šeštadienio sunku ką nors pasakyti. Reikėtų kreiptis kažkur plačiau , gal į kokius pašarų vežiotojus ar tiesiog skelbimuose paprašyti gal kas važiuotų pakeliui. Kitai rujai dar būtų ne per daug vėlu. Pabandykit parašinėt ir paprašyt , gal kas važiuos , gal priims
  21. Bobulka

    ožkos

    Antri metai kergiu pavasarį ir nieko blogo neatsitinka. Ožkiukai gimsta liepos gale - rugsėjo pradžioj - stiprūs ,sveiki. Valio , patikrinkit ar pas ožką pilve yra judesiai . Jeigu taip - ramiai laukit (Tikrinama iš dešinės pusės tarp tešmens ir bambos priglaudus delną)
  22. Bobulka

    Ozku gimdymas

    Gal apsiskaičiavot kad rašot 'kokie šeši'. Tiksliai nežinot? Judesius kokius nors pilve jaučiat?
  23. Sandra , nepalikit mūūūūsų. Gal jums kitą oželį suorganizuosim. Labdarai. Gražų. Tik kaip jį iki Ignalinos nuvežti. Gal kas važiuotų iš Kauno ? Gal kas priimtųį savo automobilį ? Oželis pusiau nubas - nesmirdintis. Mano draugė atiduuuuoda
  24. Galvos ožka kad jums pieno nereikia tiek kiek ji duoda , ir ims mažint. Žiemai tikrai nesutaupysit.
×
×
  • Create New...