Jump to content

del dedekliu vistu tryniu


mariukasxxxl

Recommended Posts

ka daryti kad vistu tryniai butu geltoni,Auginu kaime apie 150vistu bet visu tryniai sviesus, net nzn ka daryti? Kai parduodu juos sako kad ne kaimiski. gal kas susidure su tokia problema?

Radau vienam straipsnyje.

Eglių ir pušų spygliai yra neblogas vitaminų priedas: 1 kg spyglių yra 1 500–3 000 mg vitamino C, 70–90 mg karotino, 4–6 mg vitamino B2, 350 mg vitamino E. Todėl lesinant lesalais, turinčiais smulkintų spyglių, pagerėja paukščių apetitas, padidėja dėslumas, pagerėja kiaušinių biologinės savybės, jauniklių gyvybingumas ir penėjimo intensyvumas. Suaugusios vištos per dieną gali sulesti 6–10, antys ir kalakutai – iki 15, žąsys – iki 25 g spyglių. Nuolat spygliais lesinamų paukščių snapas, kojos, taip pat ir kiaušinio trynys įgauna intensyviai oranžinę spalvą. Paukščių jauniklius prie smulkintų spyglių galima pratinti nuo 10–15 dienų amžiaus.

Norint pasigaminti smulkintų spyglių, pušų arba eglių šakutes reikėtų sudėti ant lentynėlių (geriau tinklo) šiltoje, sausoje patalpoje. Po 2–3 dienų surinkti nukritusius spyglius ir susmulkinti. Dėl padidinto dervos ir riebiųjų rūgščių kiekio spyglius nepatartina rinkti pavasarį.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 metų...
  • po 2 savaičių...
  • po 1 metų...

Bėda tik kad pienių žiedai labai trumpai būna, o dėl eglių spyglių tai daug kur esu skaitęs, kad vištom jų reikia, o beje ir žmonėm labai neblogai. Blenderiu suplakt su vandeniu, galima mėtos lapukų primest, perkošt sumaišyt su sultimis, arba dar kaip kitaip paskanint ir gert. Vitaminų bomba.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...