Jump to content

Vombo

Nariai
  • Pranešimai

    103
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Vombo paskelbtas turinys

  1. Pirma ziureti I veisles tech dokumentacija. Daznai veisle turi genetinius markerius. Skirtingos spalvos, plunksnu ilgiai nevienodi bet cia vienadieniu.
  2. Mazu pilku vabaliuku daug. Visiskai nenonkretus klausimas. Foto ar darkas.
  3. Tegu zvengia. Pazvengsit jus paskutinis. Dabar jus darot nesamone. Kam tas D kam tas B. Jus puolat daryt speju ko nesuprantat. Jus pats savo augintinams siuo metu griaunat sveikata. Is vardinu zingsnius: 1. Duodat grynus kombinuotus jokiu maisymu jokiu ten praskiedimu. Isivaizduokit uzpilam benzino ir ipilam vands dar I baka del ekologiskumo. Toli neuvaziuosim. Toliau nustojam experimetuot su vitaminais. Nes vitaminai turi buti santykiuose 1:0.5:1:1.5 :2 na ir taip toliau jei jus betkuri pridesit krius visa lentele ir jus tik pakenksit. 2. Susizinom savo pauksciu veisle ir susirandam internete techinius dokumentus pei ta veisle. Laikymo salygos , genetinis poreikis, ir detalu maistiniu medziagu poreiki. 3 susizinom ir ismokstam kaip vadiniasi vitaminai chemiskai, kas yra baltymas is ko jis susideda ir kuo baltymas nuo baltymo skiriasi. 4. Atsidarom kad ir exeli sedam ir saiciuojam lesala.
  4. Na koks skirtumas. 1 ar 60 ar simtas. Beja 60 dedekliu jau mazu versliuku kvepia, bet cia ne mano reikalas. Tai va nesvarbu koks kiekis, betkuris gyvunas turi gauti tinkama ir subalansuota lesala, tinkamas salygas ir dar daug ko. Jei jus nenorit sert kombinuotais tada lesalus gaminat patys. Bet tas esmes nekeicia jus vistiek turit pagamint tinkamas subalansuotus lesalus. Jus sakot nereikia didelio deslumo. Bet pagalvokit ka jus sakot. As jus priimu I darba. ir nustoju maitint tarkim maitinu karta per savaite man gi 100% darbingumo nereikia. Jusu manymu kaip jusu sveikatai ati atsilieps. Na ir kolega Pienmegys jau pasake tam, kad kazkas gautusi reikia pilno paveiksliuko o ne jo daliu. Vitaminai, mineralai, mikroelementai, energija, baltymai ir t.t A ir dar kas cia per pasaro normavimas gali buti. Jei tai tikra dedekle o ne is motinio pulko paimtas broileriukas tai apie joki normavima ir sneak but negali.
  5. Npyk kolega, bet gal tau dar ir pasaru recepturas suskaiciuot ir idet ? Tai ko tu prasai, arba netinkamai prasai ir suformulavai klausima, arba nesupranti ko klausi. Nes tai ko tu prasai kainuoja tukstanciais eu. Ir nemanau, kad kas nors rimtai atsakines. Pienmegys teisus apie viska reikejo skaityp pries perkant paukscius.
  6. Vombo

    MESINES VISTOS

    Iki pilnoi vaizdo sakykit kokia veisle koks amzius dienomis ir koks ju svoris, svorio vidurkis, ir svoriai issiketusiu. Dar imeskit video ar foto kur jie laikomi. Man jau pradeda susidaryt sioks toks vaizdas aisku klaidingas gali but nes namciau ju gyvai. Bet panasu cia bus pridaryta aibe naujoko klaidu. O del baltymu taip.
  7. Vombo

    MESINES VISTOS

    Jei tai del vitamin D tai jau velu reikejo iskart duot. Duosiu pvz su zmoniu D trukumu. Jei kudykis negauna D isivysto rachitas. Kai kauliukai iskrypsta juk duok neduok vitamin kaulai jau ikrype ir d ju neistiesins. Cia tas pats. I r ka reikskia zodis bio pasarai ?
  8. Vombo

    MESINES VISTOS

    Speju jau postfaktum nieko nepadesi. a) vitamin ir VITAMINU trukumas trukumas mineralu c) sanariu liga del presto patalpos mikroklimato d) Infekcine liga bet cia spejimai isvardintais atvejais padeda tik duome valgyti nerekomenduociau Detaliau bent video reiketu
  9. Vombo

    MESINES VISTOS

    Su pagara bet skerst kada noresi negalesi uzmirstat ponai apie kepenytes. Kita mesa bus kieta kaip medeis jei paveluosit.
  10. O dieve saugok VMVT neleidzia salmonelioze uzsikresit O jei rimtai jai jo majonezas gaunasi .... nuzodziais neapsakysi kaip skanu.
  11. Nesutikciau. Sildyti reikia. Bet va cia kyla daug klausimu. Auginimas tik groziui? Auginimas mesai tik sau? Kam bus naudojami kiausianiai ? Ar noresit visa tai bent minimaliai pardavineti ? Koks norimas zasu kiekis ? Kiek ir kokia ganykla ? Kaip su avndeniu ? Pasarus pirksit, ar gaminsyt patys ? Ar registruos uki ? Ar nores vet sertifikato ? Ar registruos pulka ? Vien zodziu cia sitoks miskas, kad vienareiksmiskai atsakyt ir neiseina, Jei zmogui bus idomu tegu raso I pm savo tel numeriuka pabandysiu padet.
  12. Vombo

    Vištu augimimas

    Manau zmogus nesuprato, kad paprastai neiseis. Jums vistiek reikes. Valco (traiskytuvo) Svarstykliu Sietu Maisymo irangos Tiksliu receptu na ir tik poto jau galesit granuliuot arba ne tokiu atveju reikes granuliatoriaus atitinkamos matrices ausintuvo Sietu Na gal dar jei daugiau gamint norit tada dar dregnomacio
  13. Vombo

    Vištu augimimas

    Atsakau visiems is karto.Tai mano nuomone ir nebutinai teisinga 1. Kadangi jus naudosite savo grudus tai vezti kazkur traiskyti tikrai neapsimoka . O naudoti nesmulkintus grudis net jei granuliuojant niekas nesusimaisys. Malti visiskai ne tas. 2. Jei pasara maisyti is nesmulkintu grudu se gaunas niekas ten nesusimaiso milteliai nubyra veinu zodziu nieko gero. Priedo zmogus nori naudot ankstinius tai jau betkokiu atveju reikes kazkaip skaldyt. 3. Mano pabandymas granuliuot nesmulkinyus baigesi pasariniu fiasco nes didesne dali priedu radau isbyrejusus ir granules medziagu veinodumas praktiskai 0. Vienoje granuleje arba vioen grudai arba ir t.t Atsiminkit snekama apie nepramoninius irenginius. 4. Cia galetu pakomentuot Pienmegys bet mano pastebejimas jei ruosti kiekviena diena pasarus ir tik tiek kiek reikia galima pagerinti pasaru konversija. Ne sia vasara atipalaidavau + daug reikejo vazinet ir pasarus maisydavau kelioms dienom supratau kad se gaunasi. 5. Taip matrica ikaista ir del to dalis medziagu prarandamos. Kadangi pakolkas finansai neleidzia tai granuliatoriaus negaliu isigyti bet jei tik atsiras galimybe tikrai nusipirksiu ir galinga.
  14. Vombo

    Vištu augimimas

    Ziurint kokiam kiekui reikia. Jei iki 1000 pauksciu ir yra galimybe tam skirt laiko tai tinka is visimalunai. As pirkau is ju rusika. Nera jis ten labia super truper kartais buna kalvos skausmas kai reikia atstuma tarp volu reguliuot, bet savo darba atlieka ir gana puikia. O jei rankos nekreivos tai is jo isvis super agregatas gaunasi. Tik patarimas pirma susideliokit pasaru receptura tinkama tada paziurekit is kur gausit zaliavas ir kokioje formoje, gal jums isvis traiskytuvo nereikes.
  15. Vombo

    Vištu augimimas

    Beabejo traiskyti jei yra galimybe. Traiskytu verte zymiai didesne. O jei dar galit pasara granuliuot tai isvis pasaka.
  16. Vombo

    Vištu augimimas

    Klausykit Pienmegio. Pasaruose jis specas. Ir norisi pasakyt o ka as sakiau. Jei jus manot, kad salygos geros, tai nereiskia, kad jos istikruju geros. Pvz pas jus puto polisterolis, uz dengtas ar paliktas plikas ? Pliko negalima Na ir daug Kitas dalykas nereikia pykti, o reikia skaityt kas jau buvo parasyta. Nepatinget atsivers temas buvusias anksciau. Galu gale as, o ipatingai peinmegys jau tiek medziagos forumuose prirases, kad galima neakivaizdiniu baigt paukstininkyste. Pala jus nenorit but veterinaras, bet jus norit laikyt pauskcius. Skamba pansiai kaip noriu buti tetis bet nenoriu augint vaiko bet visais privalumais naudotis. Taip nebuna. Be minimaliu ziniu pvz kad ir tas pats mikotoksinas yra, ne is vietos. Pradekit pirma nuo pasaru na o toliau savo veisles pasikelkit visa technologine dokumentacija. Tai vienintelis kelias.
  17. Vombo

    Vištu augimimas

    Ikisiu ir as savo trigrasi. Matot visi galvoja vistos lengva. Deja taip nera ir kiek beaiskintum niekas nenori tiket ir isigilint. Per maza palyginus su Pienmegiu praktika, as jau pastebejau tendencijas. Zmones nori rezultato, bet nenori investuot ir apskritai vistos nelaiko gyvu padaru. Tam, kad turet rezultata reikia bent 5 metus juodai art ir mokytis, mokytis, mokytis. Ismokt zoologija. Suprast technologijas, Bent A raide biochemijoje zinot. Jei jus norit tik pelno. Tada uzmirskit sita reikala ir geriau eikit koiniu megzt. O jei pasiruose sudaryt salygas geresnes negu jus namuose turit. Tada gal kazka ir turesit.
  18. Vombo

    del žąsų pjovimo

    Cia ne visai I ta skilty rasote. O atsakymas paprasta. Zasys lytikskai pilanai subresta 2 metu amziaus. Pirmoji detis buna pavsari. O tam kad zasys pradetu det reikia duot joms salygas. Na toliau internete pilna visko. Nepykit bet tam kad cia viska surasyt reikia perasyt neplona knyga. P.S Na jei jau visai nerasit skambinkit pabandysiu padet.
  19. Vombo

    MESINES VISTOS

    Andriau viskas tas yra teisinga nesigincysiu. Bet cvia lietuva cia lietus lyja. Praktika rodo kitaip. Ir Jie yra skirti pramoniniam auginimui bet extensyviose salygose. Nes galima turtet 1000 visciuku augint juos laisveje arba augint patalpose.
  20. Vombo

    MESINES VISTOS

    Is esmes extensyviu veisliu bendras atsparumas yra zymiai didesnis tai jau panasiau I pauksti. Bet tarkim ross imunitetas isivysto per 14 paru tuo tarpu kai extensyviu veisliu imuninei sistemai atpazint kenkeja mokymuisi reikia 28 paru. Todel pirmaji menesi rudukai kokcidiozei ir panasioms umioms ligoms zymiai lepesni. Veliau kai ju organizmas subresta tata jo velnias ju neima. Taip privaloma betkuriam pauksciui kol imunitetas nedirba padeti vargsui paukstukui. Tik kai isgirsta zodi kokcidioze visi paprastai galvoja apie antibiotikus. Tam yra skirti kokcidiostatikai jei is chemijos o kokcidiostatikus galima pilnai pakeisti fito preparatais, eteriais ir t.t Nuostolingi nes auginimo ciklas min 90 paru lyginnat su 49max baltuju. Lesalu suvartojimas apie 16-19kg luginant su 7kg baltuju. Gyvas svoris 84 paru 2.5kg max lyginant su 49paru 3.5kg norm baltuju. O kiekviena diena tai darbo elektros kuro ir t.t islaidos jau nesnekant kad per ta pati laika galiam uzaugint 2 kartus daugiau baltuku ir pagamint 2 kartus daugiau mesos kokybe niekuo nenusileidziancios rudiems. Paskutinis teiginys tai jau ziniu darbo ir mokejimo reikalas nes nevisada ir man pavyksta su visa armija profesoriu. A dar pamirsau paminet veterinaro pasaristo ir biosaugos islaidas kurios del istesto laiko padideja 3 kartus.
  21. Vombo

    MESINES VISTOS

    Kestai nu si karta nusipezejai visai. Pyk ne pyk bet taip yra, pries atsakydamas pagalvok 10 kartu. Kokcidioze pauksciai serga jau kiausinyje. Tiksliau jie ja nesiojasi. Vienos veisles atsparesnes kitos ne. Pirmomis dienomis kokcidiostatikas privalomas VISIEMS pauksciams. O rudukai atsparumo neturi visai nes ju imunitetas vystosi letai. Va kad jei velniskai nuostolingi cia jau kita tema.
  22. Vombo

    Vištu augimimas

    Saziningai pasakysiu jie man kad dabar pasiulytu uzsiimt tokiu reikalu pasiusciau toliau negu 3 raides. Bet jei yra noro ok. Kadangi cia reikia viska aiskint nuo pradziu pradzios tai rastu to padaryt neisies. Paskambinkit man 868979055. as perskambinsiu kad jums nemetyt pinigeliu kuriu jei nuspresit vistiek pritruks. Tik ispeju visa tai atrodo lengva bet mesinukai isvis ne paukstis tai kazkoks nesusipratimas. Dar momentas jei pradest sita versla jis tures testis ne maziau 10 metu taip yra todel kad per tiek laiko susideves iranga. Pagrindisni iki pokalbio turit apsisprest kam tieksit produkcija. Tai bus eiliniai zmones su mazom pajamom, tai bus iskirtine kokybe skirta su vidutinias pajamas gaunanciais ar tai bus kazkas isvis iskirtinio. Priklausomai nuo jusu ir jusu amziaus galima bus pagalvot jums ir apie siokia tokia parama.
  23. Vombo

    MESINES VISTOS

    www.vombo.lt Cia mano kontaktai
  24. Vombo

    MESINES VISTOS

    Tas pats atsakymas kas visiems skmabinat aiskinames.
×
×
  • Create New...