Jump to content

Kaip geriausiai parduoti miska (bei kiti naujoko klausimai)


miskinukasss

Recommended Posts

Sveiki. Turiu siek tiek misko, yra projektas kirtimui. Kadangi esu zalias sioje srityje kyla elementarus klausimai:

* Skaiciau, kad pagal projektus dazniausiai per mazai kubu paskaiciuojama ir jeigu nori parduot kirstus medzius tu pats turi su tuo medzio matuokliu apskaiciuot kiek is tiesu medienos ten yra. Neva taip isaiskeja, kad kokia 30% daugiau medienos is tiesu yra nei parasyta projekte.

* Kaip geriausia parduoti - rastais ar vezti i lentpjuve ir parduoti supjautas lentas? Viena vertus lentos butu produktas jau su siokia tokia pridetine verte, kita vertus visi kurie perka rastus ir taip turi lentpjuves ar zino kur geriausiom kainom patiem susipjaut, tai gal cia net neislosciau pats pjaudamas?

* Tarkim nukirtau miska, kiek laiko galiu laikyti rastus ant lauko kol jie bus netinkami naudoti? Kai supjoviau i lentas, kiek laiko galiu jas laikyti ant lauko? Kiek noriu? Kiek laiko trunka kol jos bus naturaliai isdziovintos ir tinkamos parduoti? Ar niekas nedziovina naturaliai siais laikais, o tik greituoju budu?

* Pats esu eksporto zmogus, jokiu problemu butu lentas parduoti uzsienyje. Bet kaip del kainu? Ar ten moka daugiau? Nes girdejau, kad ir Lietuvos imones moka europines kainas, nes neretai net truksta medienos (bent jau verslo ziniose panasius straipsnius skaiciau)

* Atsodines miska ar gausiu is jo kokios naudos? Juk kertami medziai tik 80 ar panasiai metu.. Tai gaunasi, kad atsodinu ir turiu kaip dovana anukams? Ar visdelto kazkokie pasipelnymai imanomi ir anksciau? Nes skaiciau ne viena tema, kurioje zmones siaip sau zemes ukio zeme uzsodindavo misku (nesuprantu kokiu tikslu jei kirs tik po 90 metu tarkim).

* Skaiciau apie kazkokia ES programa Natura, kuri moka po kelis simtus litu uz hektara vien todel, kad nekerti subrendusio misko. Ji paprastai paimama? Tarkim jei mano projektas kirtimui galioja iki 2013m tai as galiu dabar kazkur kreiptis ir gaut ta parama jeigu nekirsiu siais ir kitais metais? Daug vargo ar lengvai gaunama?

Jei kas is nusimananciu turit minute buciau dekingas jei atsakytumet bent i viena is siu klausimu. Aciu

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ar apvalią medieną parduosi, ar pjautą, pirmiausiai prieš gamindamas turi žinot ko reikia klientui. Nes būna supjaustai "standartiniais", o tokių niekam nereikia....

Miškotvarkos projekte tūris būna apytikslis, jei klaidų nėra +10 proc. Visada pardavimo metu reikia matuoti.

Atkurti mišką (dirbtiniu želdinimu arba savaiminiu žėlimu) PRIVALOMA per 3 metus. Naudos iš naujo miško galima išspaust po 20 metų (retinimo ir sanitarinių kirtimų), iki tol tik išlaidos, kurioms reiktų atsidėt dalį pinigų (čia galioja ne visiems, bet būna pikta, kai žmonės sugeba dejuot, kad neturi iš ko atsodint miško. Labai jau greitai pajamos užsimiršta), gautų kertant mišką pagrindiniais kirtimais.

Įveisia mišką žmonės irgi dėl paramos, bei dėl to, kad žemė niekam daugiau netinka ar nėra galimybių užsiimti žemės ūkio veikla.

Norint gauti "Natūra 2000" išmokas, pirmiausiai miškas turi būti Natūra 2000 teritorijoje (siūlau pasidomėt vietinėje urėdijoje ar girininkijoje).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

O kiek laiko paprastai jus tikites parduoti tas lentas supjautas? Jei per menesi nepaeme ta jau "niekam nereikia" ar per savaite jei nepaeme jau toks verdiktas? :) Nes as sivaizduoju, kad jas ilgai galima laikyt, ypac jei isdziovintos...

bet dabar kita problema - jei miskas pilnas ivairiu medziu, azuolu, egliu, berzu, drebuliu ir tt.. Bei ivairiu dydziu iskaitant ir popiermedzius ir rimtus medzius tai turbut sunku butu viska surusiuot ir supjaut lentom (per daug skirtingu lentu gautusi). Bet kaip minejau noretusi ispest daugiausiai naudos... Ka mano atveju darytumete?

Atsodinimas - kokiais medziais geriausia atsodinti? Visi kiek pastebejau ima egles ar pusis ir nesuka galvos, bet as noreciau gal kazka naudingiau (aisku gal ne azuolus, nes jie ilgai auga). Arba kazka idomiau. Na kokius maumedzius ar panasiai. Ar protingiausia butu tos standartines egles? O gal misrus miskas?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 5 metų...

Pagal uzduodamus klausimus ir ju kieki tai patarciau pasiulyt miska kokiai 10 imoniu kurios perka ir kerta. Nu toks kaip aukcionas. Ir visiem kam siulai, sakyk kad dar kam planuoji siulyt. Tad stenksis pasiulyt kiek gali daugiau. Parduoti tik staciu misku. Sudaryt sutarti.  Gaut pinigus. Leist kirst.

Turi projekta- ten gi mazdauk viskas parasyt- kokios medziu rusys, kiek mazdauk kubu, kaip atkurti.

Seip atkurti vienokiu ar kitokiu budu reikia - pagal taisykles numatytos baudos uz neatkurima. ISKIRTAI- ATKURK. Neveisk siukslynu. Aisku kad didziausia nauda tavo atkurtas miskas duos anukams - nu nebent tau nerupi tavo anukai. Kaip ir valdziai Lietuvos ateitis.

Zmones kur sodina laukuos- gauna iveisimo ismokas is ES, tuo paciu pasikeice sklypo paskirtis ir nebereikia moketi mokesciu(siuo metu uz miska nera NT mokescio).

Po misko iskirtimo, ji atsodinus, po 6-8 metu, kai jis tampa jaunuolynu, galima pretenduoti i ES parama jaunuolynu ugdymui. Tai vienkrtine parama kuri siuo metu yre 192 eurai uz 1ha.

Tai va -arba eini miskininkystes mokintis ir tadu ukininkauji savo miske arba sklebi aukciona ir pardavineji. Jei nenori atkurinet ir priziuret- parduok su zeme.

Nes pagal tavo klausimus tai manau kad bus kaip ir daugumai kurie nesuprasdami pradeda kirst - vargsta, vargsta, ant galo viskas malkom pavirsta, kazkais apgauna ir nei naudos nei pinigu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

As tai pagal jo klausimus galvoju kad geriausia butu jam viska po truputeli paciam kirstis ir gamintis sau maista. Skaniausia berzine kose....o ir vaikams sako labai tinka. :D

Nes kitokiu patarimu jam neigrusim nei per kur,jeigu jau taip zmogus bijosi kad kas is jo lycna kapeika uzdirbs. Tokie dazniausiai ir dantu tvarkytis pas ginekologus eina....nu,nes ten geras pazystamas,ir pinigu neima. :D 

As galvoju kad gyvenime kiekvienas turime dirbti tai,ka geriausiai suprantame. Ukininkas dirbti zeme,gydytojas-gydyti,ir t.t. ir t.t. Kitu atveju bus lauztuvo pamineta situacija,nesuprasdamas ka darai,prisidarysi tik problemu ir minusu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na,del kirtimo reikia pirma susirasti klienta ko jam reikia? kokio ilgio? kokios rusies medzio ir t,t. nes standarto nelabai yra susipjausi tarkim po 5 m,o gal standartas db yra 6 m,kur desi? taigi pirmiausia klientas plius jei sakys 5 m ilgio tai reiskia,kad 5,10 cm reikia,nes lygiai 5 netiks,galus jiems reikia aplyginti ir t,t. Geriausia miska kirsti ziema,nes labiausiai medziui kenkia temperaturos skirtumai. egle nukirsta gali isguleti ilgai,bet berzas,pusis labai greitai melynuoja.plius jei atsyla,atsala tai lb greitai. 10 dienu gal maximuma galima laikyti. Berzo mediena priklauso nuo serdziu vidury issipletimo,jei serdis 2cm,okey.Drebule irgi vidurys gali but ispuves. Pjauti i lentas nesamone nespecialistui,nes eksportas pilnas paprastu lentu, reikia db isdziovintu be saku ir t,t,zodziu aukstos kokybes. plius tikrai nepelningiausias verslas,nes jiems lieka tik nuo kiekio.Jei krauni po diena fura lieka,jei ne tai ne. Kaip paskaiciuosit iseiga,nes is kubo medienos dvigubo pjovimo ispjausit tikrai ne daug, daug nusimeta,ne is lubu lentu kaina yra.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 8 mėnesių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...