Jump to content

miskinukasss

Nariai
  • Pranešimai

    6
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

miskinukasss pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Na gerai, bent jau i antra atsakykit Ka mano atveju darytumet? Na aisku, kad maziausiai vargo man butu parduot visa miska su zeme, bet cia akivaizdziai gauciau zenkliai maziau nei verte jei parduociau medziais.
  2. O kiek laiko paprastai jus tikites parduoti tas lentas supjautas? Jei per menesi nepaeme ta jau "niekam nereikia" ar per savaite jei nepaeme jau toks verdiktas? Nes as sivaizduoju, kad jas ilgai galima laikyt, ypac jei isdziovintos... bet dabar kita problema - jei miskas pilnas ivairiu medziu, azuolu, egliu, berzu, drebuliu ir tt.. Bei ivairiu dydziu iskaitant ir popiermedzius ir rimtus medzius tai turbut sunku butu viska surusiuot ir supjaut lentom (per daug skirtingu lentu gautusi). Bet kaip minejau noretusi ispest daugiausiai naudos... Ka mano atveju darytumete? Atsodinimas - kokiais medziais geriausia atsodinti? Visi kiek pastebejau ima egles ar pusis ir nesuka galvos, bet as noreciau gal kazka naudingiau (aisku gal ne azuolus, nes jie ilgai auga). Arba kazka idomiau. Na kokius maumedzius ar panasiai. Ar protingiausia butu tos standartines egles? O gal misrus miskas?
  3. miskinukasss

    Arbūzai

    O gal yra auginanciu pramoniniu tikslu (pardavimui, ne siaip savo malonumui)? Ar tai butu neefektyvu? kitavertus zvanas raso, kad planuoja hektara apseti. Tai cia jau pardavimui? Kokiom kainom parduosit? Kiek is hektaro isaugs kg?
  4. Nesu ukininkas, tad kilo tokia mintis. Ar buna tokiu atveju, kad kas nors pavagia beauganti derliu. Aisku bulviu kokiu gal ir nelabai vogs, bet kokai idomesne/brangesne kultura? Viena yra kai gyvenama prie savo ukio (galima priziureti). O kas jei jusu hektarai kur nors toli nuo jusu?
  5. Kokiu jiems reikia salygu? Pavyzdziui garaze protinga butu augint? Padarius lentynas keliom eilem, kad daugiau isspausti.
  6. Sveiki. Turiu siek tiek misko, yra projektas kirtimui. Kadangi esu zalias sioje srityje kyla elementarus klausimai: * Skaiciau, kad pagal projektus dazniausiai per mazai kubu paskaiciuojama ir jeigu nori parduot kirstus medzius tu pats turi su tuo medzio matuokliu apskaiciuot kiek is tiesu medienos ten yra. Neva taip isaiskeja, kad kokia 30% daugiau medienos is tiesu yra nei parasyta projekte. * Kaip geriausia parduoti - rastais ar vezti i lentpjuve ir parduoti supjautas lentas? Viena vertus lentos butu produktas jau su siokia tokia pridetine verte, kita vertus visi kurie perka rastus ir taip turi lentpjuves ar zino kur geriausiom kainom patiem susipjaut, tai gal cia net neislosciau pats pjaudamas? * Tarkim nukirtau miska, kiek laiko galiu laikyti rastus ant lauko kol jie bus netinkami naudoti? Kai supjoviau i lentas, kiek laiko galiu jas laikyti ant lauko? Kiek noriu? Kiek laiko trunka kol jos bus naturaliai isdziovintos ir tinkamos parduoti? Ar niekas nedziovina naturaliai siais laikais, o tik greituoju budu? * Pats esu eksporto zmogus, jokiu problemu butu lentas parduoti uzsienyje. Bet kaip del kainu? Ar ten moka daugiau? Nes girdejau, kad ir Lietuvos imones moka europines kainas, nes neretai net truksta medienos (bent jau verslo ziniose panasius straipsnius skaiciau) * Atsodines miska ar gausiu is jo kokios naudos? Juk kertami medziai tik 80 ar panasiai metu.. Tai gaunasi, kad atsodinu ir turiu kaip dovana anukams? Ar visdelto kazkokie pasipelnymai imanomi ir anksciau? Nes skaiciau ne viena tema, kurioje zmones siaip sau zemes ukio zeme uzsodindavo misku (nesuprantu kokiu tikslu jei kirs tik po 90 metu tarkim). * Skaiciau apie kazkokia ES programa Natura, kuri moka po kelis simtus litu uz hektara vien todel, kad nekerti subrendusio misko. Ji paprastai paimama? Tarkim jei mano projektas kirtimui galioja iki 2013m tai as galiu dabar kazkur kreiptis ir gaut ta parama jeigu nekirsiu siais ir kitais metais? Daug vargo ar lengvai gaunama? Jei kas is nusimananciu turit minute buciau dekingas jei atsakytumet bent i viena is siu klausimu. Aciu
×
×
  • Create New...