Jump to content

Mėsinių galvijų ir jų skerdenų kainos


aivaras us

Recommended Posts

Pjovėm patys. Ateity bandysim (jei bus kur iškišti mėsą) naudotis skerdyklos paslaugomis. Skerdikams (3) po 50 lt ir skerstuvių įdėjom. Vėl problemos su vieta nulupimui, išmėsinėjimui. Po to, būtų gerai atvėsinti, kaip priklauso. Tai, manau, nuveži į skerdyklą, sumoki pinigus ir parsiveži jau tvarkingą mėsą. Tai čia tokia patirtis.

Pjovėm du todėl, kad tuo metu norinčių jautienos buvo tiek, kad vieno tikrai nebūtų pakakę. O va dėl dar vieno pjovimo jau kyla abejonių, nes nelabai kas reiškia pageidavimą. Tikrai nėra jautienos valgymo tradicijų.

Skerdeną pardavėm po 12Lt/kg. O paskui, kas liko- išpjaustėm ir pardavinėjom dalimis. Kainas esu įdėjusi į ,,PARDUODU" skyrelį. Skerdenos išeiga- sunku pasakyti, nes nežinau, kiek gyvo svorio buvo.Didesnio svėrė apie 270-300 kg. Veislė buvo 82 (1/3 ,,šarole" ir 2/3 juodmargio), antrasis mišrūnas (atseit, limuzinas), bet iš tų, kur būna tokie žemučiai.

Pinigine išraiška gavosi panašiai, kaip būtume pardavę pvz.: po 6Lt gyvo svorio. Tiesą sakant, būtų išėję dar daugiau,- šeimą dar apdalinau mėsyte, kauliukus pigiai paleidom giminėms (tad, jei jau skaičiuojant viską litais- čia nuostolis). Žodžiu, vis ta gera širdis... :lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Mes vežėm į skerdyklėlę, paskerst,nulupt,padalint į 4 dalis,atvėsint(2paros) - 100lt, jei sutvarkyti gabaliukais dar +60lt, bet ir stuburas jau perpjautas, kitaip sakant karbonadai. Oda paima po 2lt/kg.

Būtent atvėsint labai svarbu, kas namų sąlygomis tikrai keblu. Nulupt pasikabinus ant krautuvo turbūt nėra labai sudėtinga.

Su giminaičiais tai taip ir būna, jei vienam duodi, tai kitam neduot nebelabai ir gaunasi...

Kitą savaitę vešiu anguse skerdyklon, o kainas galvoju tokias 15lt su kaulu, 20lt be kaulo, nugarinė 25lt.

Klientu kaip ir turiu jau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Šios dienos "Utenos mėsa" kainos:

Mėsiniai mišrūnai

R3- 9,6Lt

U3 -10Lt

pernai už U3 gavau 11,66Lt/kg

grynaveisliai limuzinai

R3-10,8

U3-11,30Lt

pernai už U3 gavau 11,96Lt.

Išvada-grynaveislių limuzinų kaina išliko ta pati

o mišrūnų pakilo 1,1Lt/kg skerdenų.

Tai džiugina kad kainos eina aukštyn,bet kažin

ar pasieks pernai metų lygį.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kad nekurt naujos temos paklausiu cia gal kas zinote kaip matuojant su juosta galima suzinot suaugusio galvijo svori?

Buvau įkėlęs iš knygos "Ūkininko pradžiamokslis" 1993m leidimo:

mesiniai-galvijai/verseliu-auginimo-ipatumai-t10959-15.html

Bet čia yra pieniniams galvijams skirta,nes tuo laiku Lietuvoje dar nebuvo mėsinių galvijų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Parduodamas grynaveislis limuzinų veislės bulius-reproduktorius.

Ūkis ir bulius turi ekologinį statusą.

Indentifikacinis Nr.LT 000004853913

2008 metų gimimo.Pirktas 2010 metais iš Osvaldo Dirsės (Panevėžio raj.).

Bulius su kilmės dokumentais.

Kilmės knygos skyrius A.

Veislinis vertės indeksas-101.

Įvertinimas: 8/7/7

Airijos kataloginio limuzinų veislės buliaus „MALIBU“ palikuonis.

Mažos galvos-tą savybę perduoda palikuonims,todėl juo kergtos karvės ir telyčios veršiuojasi lengvai.Veršeliai gimsta apie 30kg svorio.

Bulius labai ramaus charakterio.

Parduodu,nes jis jau atitarnavo mano ūkyje 3 sezonus,ši vasara paskutinė,

turiu jau būtinai keisti bulių kad nebūtų kraujomaišos.

Gaila parduot tokį gerą bulių į mėsą :(

Galimi mainai į kitą bulių-reproduktorių.

post-86-141521828811_thumb.jpg

post-86-141521828815_thumb.jpg

post-86-141521828819_thumb.jpg

post-86-141521828827_thumb.jpg

post-86-141521828836_thumb.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Mes vežėm į skerdyklėlę, paskerst,nulupt,padalint į 4 dalis,atvėsint(2paros) - 100lt, jei sutvarkyti gabaliukais dar +60lt, bet ir stuburas jau perpjautas, kitaip sakant karbonadai. Oda paima po 2lt/kg.

Būtent atvėsint labai svarbu, kas namų sąlygomis tikrai keblu. Nulupt pasikabinus ant krautuvo turbūt nėra labai sudėtinga.

Su giminaičiais tai taip ir būna, jei vienam duodi, tai kitam neduot nebelabai ir gaunasi...

Kitą savaitę vešiu anguse skerdyklon, o kainas galvoju tokias 15lt su kaulu, 20lt be kaulo, nugarinė 25lt.

Klientu kaip ir turiu jau.

Sveik,i gal galite man kontaktus duoti skerdyklos į kuria jus vežate ar kitos kokios Zarasų raj. Ačiū

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Mes vežėm į skerdyklėlę, paskerst,nulupt,padalint į 4 dalis,atvėsint(2paros) - 100lt, jei sutvarkyti gabaliukais dar +60lt, bet ir stuburas jau perpjautas, kitaip sakant karbonadai. Oda paima po 2lt/kg.

Būtent atvėsint labai svarbu, kas namų sąlygomis tikrai keblu. Nulupt pasikabinus ant krautuvo turbūt nėra labai sudėtinga.

Su giminaičiais tai taip ir būna, jei vienam duodi, tai kitam neduot nebelabai ir gaunasi...

Kitą savaitę vešiu anguse skerdyklon, o kainas galvoju tokias 15lt su kaulu, 20lt be kaulo, nugarinė 25lt.

Klientu kaip ir turiu jau.

Sveik,i gal galite man kontaktus duoti skerdyklos į kuria jus vežate ar kitos kokios Zarasų raj. Ačiū

tai kad Zarasų r.nera skerdyklos, kaip suprantu veža toliau

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...
kad nekurt naujos temos paklausiu cia gal kas zinote kaip matuojant su juosta galima suzinot suaugusio galvijo svori?

Vet vaistinej pirkau galviju matavimo juosta, ant jos iskart yra parasytas svoris.

o tai ji yra universali, visiems galvijam?gal gali pafotkint kaip atrodo?

matuojant su juosta reikia tureti patirties , tai kad nesuprantant kaip matuoti , tai tas pats kas is akies speti

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...
  • po 3 savaičių...

Na pvz iš UM teko palaukt pinigų 5 savaites,bet atsiskaitė,o ir avanso galima paprašyti iki 80proc. sumos.

Mėsinius-vienareikšmiškai reikia parduoti skerdenomis nes tikrai gerokai daugiau išeina.

Na o jei nepasitikite skerdyklos vertintoju,yra galimybė samdyti nepriklausomą vertintoją,kuris atstovaus Jūsų interesus skerdykloje.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...