Donatas Paskelbta Gruodžio 7, 2010 Pranešti Paskelbta Gruodžio 7, 2010 Taigi destykit savo aviliu specifika. Kokiuose aviliuose laikote savo bites? As is viso turiu 3 standartinius 16 remu, 1 labai sena is seneliu parsitempes, o like 4 samadielkos pacio darytos. Is tu standartiniu 3 aviliu tai vienas liuxinis. Tada tas seneliu senovinis irgi liuxinis ir dar pacio samadielnas irgi liuxinis. Liuxiniais vadinu tuos, kur praktiskai niekada netenka sukti galvos ar bites praziemos, nezinau kas lemia tu aviliu geruma avilio aura, ar dar kas gal. Pas jus taip nebuna?
rdiedas Paskelbta Gruodžio 8, 2010 Pranešti Paskelbta Gruodžio 8, 2010 Turiu standartinių dadano ir smadelkų-savo gamybos tai skirtumas, kad padariau didesnį tarpą apačioje tarp dugno ir rėmų apie 350mm-400mm ir dugnas šviečiasi lizde 15 rėmų o magazinus padariau po 10 pusrėmių, kai neša tai neša medų. Save skaitau neprofesionalu, o mėgėju.
Raimisx Paskelbta Gruodžio 9, 2010 Pranešti Paskelbta Gruodžio 9, 2010 Avilio konstrukcija priklauso, nuo laikomu biciu rases. Pavyzdziui kaukazui, dadaniniai netinka, nes nemegsta i magazina medu nest. Pažįstamas senukas, kaukaza laike 24 remu aviliuose.....
Donatas Paskelbta Gruodžio 9, 2010 Temos autorius Pranešti Paskelbta Gruodžio 9, 2010 Pas mane tas seniausias avilys irgi ~24 remu. Tai bene is jo medaus daugiausiai ir buna ir viskas pagrinde is pagrindiniu remu, bet ir magazinas neatsilieka. Ateityje jei darysiu tai tik tokius kad tilptu tiek remu. 16 remu biski mazoki aviliai reiktu kad bent 20 remu butu. Bent jau mano tokia nuomone.
Raimisx Paskelbta Gruodžio 10, 2010 Pranešti Paskelbta Gruodžio 10, 2010 geriausi yra daugiauksciai aviliai. dar kiti paaukstina dadanini, kad antras magazinas tilptu. tada labai ciki, tik groteles ant lizdo remu uzdet reikia.
valdas40 Paskelbta Sausio 1, 2011 Pranešti Paskelbta Sausio 1, 2011 sveiki, pasidalinkit patirtim apie daugiaaukscius avilius. Kokie pliusai, kokie minusai... Planuoju pirkti is Krisciuno.
sadia Paskelbta Sausio 15, 2011 Pranešti Paskelbta Sausio 15, 2011 as manau ,kad daugiaaukščiai tinka pramoniniai bitininkystei, kiek kalbėjau su ekologiniais bitininkais, jie daugumoi dadano avilius naudoja. nuo12 iki 20 šeimų. čia jau maximum. gal kas dar turi varšavinių avilių. man rėmėlių reikia. Bitininkas. 1
Donatas85 Paskelbta Sausio 16, 2011 Pranešti Paskelbta Sausio 16, 2011 Jeigu pradedat bitininkaut, pradekit iskart nuo daugiaauksciu, neverta prasidet su tom senom technologijom ir dadanais visokiais.
SUKASI Paskelbta Vasario 10, 2011 Pranešti Paskelbta Vasario 10, 2011 Sveiki, gal klas nereikalingu aviliu turit? P.S. ir gal kas link pavasario bites parduot zada?
Jotvingis Paskelbta Vasario 22, 2011 Pranešti Paskelbta Vasario 22, 2011 O aš šiemet laukiu kaip pirmą žiemą peržiemos bičių šeima savadarbiam, daugiaaukščiam, bedugniam avily.
Blickrygas Paskelbta Vasario 26, 2011 Pranešti Paskelbta Vasario 26, 2011 Mano tėvukas tai mėgsta pats avilius daryt išskaptuojant, vieną jau padarė, įkėlėm, bet taip ir neatskrido praeitais metais niekas. Šiaip turim dar dodano tipo avilių, ir kažkokių lenkiškų, kiek tėvas sakė, prasti jie, reikia pirkt naujus, bet nauji brangūs, gyvatės.
Jotvingis Paskelbta Vasario 26, 2011 Pranešti Paskelbta Vasario 26, 2011 Mano tėvukas tai mėgsta pats avilius daryt išskaptuojant, vieną jau padarė, įkėlėm, bet taip ir neatskrido praeitais metais niekas. Šiaip turim dar dodano tipo avilių, ir kažkokių lenkiškų, kiek tėvas sakė, prasti jie, reikia pirkt naujus, bet nauji brangūs, gyvatės. Na, išskaptuoti aviliai tai čia jau tik egzotika ar romantika, nors jei atvirai tai ir aš bent vieną tokį mielai prižiūrėčiau. Vaikystėje dar pamenu toks buvo senelio sodo gale, nors ir tuščias, bet dabar rodos toks mielas... Šviežiai išskaptuotam vargiai ar atskris bitės, paprasčiau spiečių suleisti, žinoma vidų reikia gerai senu koriu ištrinti. Nauji aviliai gal ir brangūs, bet galima bitininkauti ir senuose kiek paremontavus, o kartais ir perdarius naujoviškiau. Jei dėl pelno tai reikia kuo daugiau naujovių pritaikyti, bet jei tai daugiau dėl malonumo... Aš nei už ką neatsisakyčiau varšavinio avilio daryto senelio , kuriame galima apgyvendinti tris šeimas. Didelis, gal kiek ir nepatogumų yra, bet kaip miela vien prieiti prie jo! O iš Dadaninių rėmų ir magazininių dėžių pasidariau daugiaaukštį avilį ir jame, manau, puikiausiai bandysiu naujoves.
Lambyland Paskelbta Kovo 1, 2012 Pranešti Paskelbta Kovo 1, 2012 sveiki, kita savaite zmonos gimtadienis,noriu nupirkti 10 nauju aviliu. patarkit kur ir kokius Sirdingai
Donatas Paskelbta Kovo 1, 2012 Temos autorius Pranešti Paskelbta Kovo 1, 2012 Sveikas pasiziurek: http://www.wilara.lt/lt/115/tradiciniai-aviliai.html http://bitininkas.lt/lt/?page_id=112 http://www.skelbiu.lt/skelbimai/parduod ... 39292.html http://www.skelbiu.lt/skelbimai/gaminu- ... 03100.html
mirka Paskelbta Kovo 13, 2012 Pranešti Paskelbta Kovo 13, 2012 Man aviliai atiteko nuo senelio, varšaviniai jie ar kažkaip taip vadinami. Pusė jų perdaryti mano, kai kurie dar senelio gaminti.. Nesiskundžiu žiemoja bitės tikrai gerai, bet mano nuomonė ne vien nuo avilio viskas priklauso bet čia jau atskira tema... Pas draugą yra keletas dadano aviliukų, kelis kartus teko padėti jam tvarkytis, man jie labai patiko.. ruošiuosi sau pasigaminti vieną kitą pabandymui.. Labiausiai patiko toji mintis su medudemis, kadangi maniškiame viskas viename tai kai reikia sukti medų būna kėbloką nes dažnai ant vieno korio ir medaus daug ir perų, o dadaniniame medus atskirai išsuki ir nesuki sau galvos.. Tik akd kai turi vienokio tipo avilius tai viskas jiems ir pritaikyta todėl perėjimas ant kitokių bus nelengvas
Donatas Paskelbta Kovo 13, 2012 Temos autorius Pranešti Paskelbta Kovo 13, 2012 Pas mane visi du meduvem: 3 vnt - 16remiu standartiniu, kiti samadielni pacio daryti tai remu ivairiai nuo 16-19 telpa, dar yra irgi senas nuo seneliu atsiveztas tai i ji eina 22 remai bet yra ir magazinas i kuri uzdejus buna jame apie 19-20 remtu. Tai ta senuka jei normaliai kai prasuki visus apdeda. Maziau linkusios spiesti ir t.t. nes seimai avilys daug erdvesnis. Siaip is esmes padarymas patinka man 16 remiu. Bet vat kad jie butu 20-22 remu tai manau butu daug geresnis variantas. Nes paskutiniais metais pastebejau kad seimos liko didesnes nei budavo pries 10 metu. Gal del bendro atsilimo biciu seimos lieka didesnes ziemojimui ir del to vasara buna didesnes... Net nezinau del ko taip.
Lambyland Paskelbta Gegužės 12, 2012 Pranešti Paskelbta Gegužės 12, 2012 Turiu uosvio palikimą-bičių vagoneli.gal kam reikia?
SUKASI Paskelbta Gegužės 14, 2012 Pranešti Paskelbta Gegužės 14, 2012 Turiu uosvio palikimą-bičių vagoneli.gal kam reikia? foto?stovis?atsiskaitymas?
Lambyland Paskelbta Gegužės 27, 2012 Pranešti Paskelbta Gegužės 27, 2012 Turiu uosvio palikimą-bičių vagoneli.gal kam reikia? foto?stovis?atsiskaitymas? ryt padarysiu kelias nuotraukas, valiuta priimu bet kokia,net ir tranzakcijas
Lambyland Paskelbta Birželio 18, 2012 Pranešti Paskelbta Birželio 18, 2012 pagaliau pavyko prasibrauti,stovi ant Maz platformos,bent taip sake
jod Paskelbta Vasario 16, 2013 Pranešti Paskelbta Vasario 16, 2013 Pas mane visi aviliai daugiaaukščiai.Tiek lizdui ,tiek medaus skyriui naudoju 145mm rėmelius.
romualda Paskelbta Vasario 19, 2013 Pranešti Paskelbta Vasario 19, 2013 sveiki ieskojau nauju aviliu, nes pernais kuriuos man pagamino atmestinomis rankomis reikia viska keist perejau visas parduotuves visus bitininkus,ir pagaliau radau zmogu kuris uzsiema bitemis,ir pac gamina sau avilius,nepatikesit jo bites sausos siltai gyven be jokiu apdankstimu,meduvines ir lizdinei korei B 18 plotis 4 cm ziemos metu galima korius su lizdai pastatyti taip kad vejes ju nesaldytu,paukscei neistraukia biciu,na vienu zodziu avilis avilije,man jie pasirode geriausi as seip netaip isiprasiau kad pagamintu 3 avilius tai pavasari reikes perdeti bitutes,tikiuosi jos bus patenkintos
romualda Paskelbta Liepos 5, 2013 Pranešti Paskelbta Liepos 5, 2013 Sveiki, na su dideliu dziaugsmu galiu pasakyti, kad nemokedama vis delto perkeliau bitutes i nauja avili. Nors ir drastiskai pasielgiau, bet jau yra rezultatu. Augina perus, tai kita meta tikiuosi jau bus medaus
viteniokas Paskelbta Vasario 8, 2016 Pranešti Paskelbta Vasario 8, 2016 sweiki, gal kas turit parduoti avil5?parasykit i pm
Johnas Paskelbta Rugsėjo 25, 2018 Pranešti Paskelbta Rugsėjo 25, 2018 Sveiki as esu zalias su bitem todel noreciau paklausti kaip reikia teisingai apsiltinti avili pries ziema. Bandysiu det pora putplascio lapu is sonu ir ant virsaus pacio kaldra uzkloti, kiek reikia sumazinti landa? ir su kuo ja uzkimsti ar uzkalti su lentele? Galvoju rast vatos is senos striukes ir pakamsyt taip net ir silciau ir nereikes kalt su vinim nes ir bites erzinciau ir dar sulauzyt netycia bijau. Ir ar butina ziemai istraukt vaistu juosteles? nes dabar jos paliktos ir tikrai nenoriu lyst per vejus i avilio vidu.
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti