Jump to content

Jotvingis

Nariai
  • Pranešimai

    49
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Alytus

Jotvingis pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. Jotvingis

    Avietes

    Būtent, norint turėti daug ir skanių aviečių jas reikia prižiūrėti kaip daržoves
  2. Jotvingis

    Avietes

    Karbamidu tręšti dirvą (juk avietės nukirptos - plikas laukas), po to kai ūgliukai paauga per sprindį dar kartą dirvą patręšti karbamidu.
  3. Jotvingis

    Avietes

    Nieko baisaus. gal net geriau. Jei manot, kad jos turėjo dar laiko rudenį įsišaknyti normaliai tai galima nukirpti iki pat žemės, ir kai įšalas jau išėjęs patręšti karbamidu (būtinai, nes kitaip gali ir nesudygti). Jei sodinot labai vėlai arba daigai buvo silpnoki tuomet galima stiebus (aš čia turiu minty stiebus 30cm, o ne metrinius, jei tokie tai būtinai trumpinkit) palikti kol išsprogs, bet ilgai nelaukti - nugriebs truputį saulės, pasimaitins ir tuomet kirpti iki žemės. Sako tai labai pastiprina silpną šaknų sistemą. Tręšti karbamidu taip pat būtina.
  4. Rūkas nėra baisu, dar kiek geriau, nes tirpalas ilgiau neišdžiūsta ir daugiau to gero patenka augalui
  5. Jotvingis

    Avietes

    Na, kiek visur rašo, tai 10-12 metų, bet galima ir ilgiau jei auginama juostomis pašalinant senus kelmus, o paliekant jaunas atžalas. Mano avietynui dar tik treti metai tai negaliu pasakyti kaip atrodys po 10m.
  6. Jotvingis

    Pavasarinis tresimas

    Tik pasiruošk įpatingam aromatui , čia jau ne galvijų mėšlo raugas
  7. Jotvingis

    sodu genejimas

    Pamėginau ir supratau, kad patogiausias būdas tai purškiamas sodo tepalas (žalioj stotelėj dabar akcija), nei tau užšals ir greitai ir labai gerai pasidengia žaizda
  8. Jotvingis

    sodu genejimas

    Šiek tiek čia yra: http://www.manoukis.lt/index.php?s=395&m=1&z=21 o šiaip, nieko labai sudėtingesnio kaip ir visi genėjimai tik tiek, kad slyvoms efektingas vasarinis genėjimas.
  9. neskubėk, nebent garantuoji kad "kapliadančiai" neapsilankys. Mane jie kartą jau pamokė tai dabar visada palaukiu kol žolė sužaliuoja.
  10. Jotvingis

    sodu genejimas

    Galima jau ir dabar, o geriausia tai stengtis jų nepriauginti - po stipresnio genėjimo kai pavasarį pradeda iš miegančių pumpurų jie sprogti, su pirštine nubraukyti ir taip lengvai juos pašalinti. Gali tekti dar pakartoti kokį kartą. Vėliau jau sulapos medis ir maistas turės kur tekėti, taip pasilengvins sekantis genėjimas, nes nebus prižėlę tiek vilkūglių.
  11. Jotvingis

    sodu genejimas

    "Žalioj stotelėj 13 Lt.
  12. Jotvingis

    Aviliai

    Na, išskaptuoti aviliai tai čia jau tik egzotika ar romantika, nors jei atvirai tai ir aš bent vieną tokį mielai prižiūrėčiau. Vaikystėje dar pamenu toks buvo senelio sodo gale, nors ir tuščias, bet dabar rodos toks mielas... Šviežiai išskaptuotam vargiai ar atskris bitės, paprasčiau spiečių suleisti, žinoma vidų reikia gerai senu koriu ištrinti. Nauji aviliai gal ir brangūs, bet galima bitininkauti ir senuose kiek paremontavus, o kartais ir perdarius naujoviškiau. Jei dėl pelno tai reikia kuo daugiau naujovių pritaikyti, bet jei tai daugiau dėl malonumo... Aš nei už ką neatsisakyčiau varšavinio avilio daryto senelio , kuriame galima apgyvendinti tris šeimas. Didelis, gal kiek ir nepatogumų yra, bet kaip miela vien prieiti prie jo! O iš Dadaninių rėmų ir magazininių dėžių pasidariau daugiaaukštį avilį ir jame, manau, puikiausiai bandysiu naujoves.
  13. Jotvingis

    Avietes

    Dėl išmokų už deklaruotą avietyną tai, kiek radau, turi būti sudaryta sutartis su supirkėjais, o jie turi būti pateikę paraiškas VMA. Priešingu atveju neverta ir deklaruoti.
  14. Jotvingis

    kandi tesla

    Veterinarijos vaistinėj paklausk, jei ne šito tai ko nors panašaus turės
  15. Jotvingis

    kandi tesla

    Taip, su žiedadulkėm jau tik po apsiskraidymo
×
×
  • Create New...