Jump to content

Rabarbaru auginimas


Brazys

Recommended Posts

Sveiki, ūkininkai, ką manote apie rabarbarų auginimą? Ar yra Lietuvoje didelių augintojų sios daržovės, vaisiaus. (skirtingai vertinamas augalas- vienur kaip daržovė kitur kaip vaisius) Kiek googlinau tai radau info, kad anglijoje auginama nemažai, JAV yra specialūs moksliniai centrai, kurie užsiima rabarbarų auginimo tyrimais. Ir aplamai lyg ir augina kažkas sia kultura. Kodel pas mus taip mažai ? Juk tai viena pirmūjų deranciu daržovių, naudingų ir skanių. Taip placiai plintant naujiems skoniams: pvz jogurtai, sultys ar kaip dabar kepyklėlės kur taip pat labai skaniai galima būtų įdaryti bulkutes, taip pat uogienės, vieno rabarbaro ar su vyšniomis, braškėmis...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

rabarbaruose yra medziagu kurios zalingos daznai vartojant, panasiai kaip rugstynes ir spinatus :(

Na jūs ponas landriau čia visiškai teisingai pasakėt. Tačiau nesaikingai vartojant, bet kokių vaisiu ar daržovių gali būti blogai su sveikata. O kas liečia rabarbarus, tai ten kaip skelbia literatura, yra zalingu kaip JŪS išsireiškėt žalingu medžiagų, tačiau ten taip pat yra teigiama, kad yra Daug sveiku ir naudingu medžiagu, taip pat, kad tai yra sveika ir skanu. Gal nerašykit tokius off topick'us vien dėl to, kad norit parodyti, ar pasirodyti, kad esate labai protingas, ir gudresnis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

rabarbaruose yra medziagu kurios zalingos daznai vartojant, panasiai kaip rugstynes ir spinatus :(

Na jūs ponas landriau čia visiškai teisingai pasakėt. Tačiau nesaikingai vartojant, bet kokių vaisiu ar daržovių gali būti blogai su sveikata. O kas liečia rabarbarus, tai ten kaip skelbia literatura, yra zalingu kaip JŪS išsireiškėt žalingu medžiagų, tačiau ten taip pat yra teigiama, kad yra Daug sveiku ir naudingu medžiagu, taip pat, kad tai yra sveika ir skanu. Gal nerašykit tokius off topick'us vien dėl to, kad norit parodyti, ar pasirodyti, kad esate labai protingas, ir gudresnis.

ka reiskia nesaikingai vartojant?

zalinga medziaga oksalo rugstis , kuri skatina inkstu akmenlige randamos rugstynese ir rabarbaruose

kaikurie saltiniai nerekomenduoja ju duoti vaikams

kad skanu tai nereiskia kad sveika

siaip dilgelese yra daugiau naudingu medziagu organizmui

beje as ne ponas, ponai dabar Paryziuje , kaip sakydvo Ostapas Benderis

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

rabarbaruose yra medziagu kurios zalingos daznai vartojant, panasiai kaip rugstynes ir spinatus :(

Na jūs ponas landriau čia visiškai teisingai pasakėt. Tačiau nesaikingai vartojant, bet kokių vaisiu ar daržovių gali būti blogai su sveikata. O kas liečia rabarbarus, tai ten kaip skelbia literatura, yra zalingu kaip JŪS išsireiškėt žalingu medžiagų, tačiau ten taip pat yra teigiama, kad yra Daug sveiku ir naudingu medžiagu, taip pat, kad tai yra sveika ir skanu. Gal nerašykit tokius off topick'us vien dėl to, kad norit parodyti, ar pasirodyti, kad esate labai protingas, ir gudresnis.

ka reiskia nesaikingai vartojant?

zalinga medziaga oksalo rugstis , kuri skatina inkstu akmenlige randamos rugstynese ir rabarbaruose

kaikurie saltiniai nerekomenduoja ju duoti vaikams

kad skanu tai nereiskia kad sveika

siaip dilgelese yra daugiau naudingu medziagu organizmui

beje as ne ponas, ponai dabar Paryziuje , kaip sakydvo Ostapas Benderis

Su Ostapo benderio draugu, diskusija ( kurios ir nebuvo) baigiama.

TU geriau įrodyk, išanalizaves kitu šalių augintojų auginamas kultūras. Tokių šalių kaip: Vokietija, Olandija, Lenkija, Prancūzija, Anglija, JAV, Kanada, Australija. Kodel jie augina šia kultūra, o Lietuviai ne. Labai placiai i ūkio ir žemės verslo rinka ateina ši kultūra, ir kaip visur rašoma ši kultūra nepelnytai užmiršta, nes po antrojo pasaulinio karo, šia kultura išstume atvežtinės, bananai, apelsinai, kiviai ir t.t. Su koncervativiu pažiūrų arba siauros mastysenos žmonėmis kalbos baigtos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Mano žiniomis, oksalo rūšgtis, randama rugštynėse, rabarbaruose ir t.t. tikrai yra nelabai sveika, kažkodėl ypač moterims (nesidomėjau kodėl), todėl šias daržoves reikėtų valgyti tik jaunas (rabarbarai skinami tik iki Joninių), termiškai apdorotas (nuplikytas ar apvirtas). Bet rugštynių žiemai prisisūdom ir dedam į sriubas - gal šitiap apdorotos irgi nieko? Svarbu visko saikingai. Juk ir rabarbarų kaži kiek vienu kartu neprisivalgai, o ir per dažnai nesinori. Per daug pavalgius špinatų atšimpa dantys. Rugštynių irgi kilogramais nešlamščiam.

P.S. O tokiame puikiame forume taip nemandagiai užsipulti normaliai sau diskutuojančius dalyvius - fui, negražu. Neterškime forumo blogomis mintimis ir prastomis nuotaikomis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Loreta.

Aš klausiu ir domiuosi, kodėl Lietuvoje nėra auginami rabarbarai taip kaip vakarų Europoje, Australijoje, Kanadoje, JAV. Aš puikiai žinau, kad yra randama šiokių tokių kenksmingų medžiagų, tačiau kas yra sveika,o kas ne, aš to tikrai neklausiu, nes vieningo atsakymo tikrai nebus, nes VISKAS vienaip ar kitaip yra kenksminga. Klausiu kodėl pas mus nera jų plantacijų ar didelių ūkių? Ar tai ir yra Jūsų atsakymas į klausimą? Nes teko keliauti po vakarų Europą ir ten yra labai nemažai tų pačių jogurtų, sulčių, pyragaičių, ir t.t. Būtent su rabarbarais, ar jų, ir kitų uogų, mišiniais - uogienėmis. Ar man dabar reik susidaryti nuomonę tokią, kad Lietuvoje neauginama ši kultūra, nes Lietuva yra pati SVEIKIAUSIA šalis pasaulyje? Prašau Atsakyti argumentuotai.

Tikrai čia atėjau nesipykti, o sužinoti argumentuotas priežastis. Kas, kaip, kur, kodėl? Ką Jūs rašot aš ir pats gerai žinau, kada dera, kada skinti, ir panašią informaciją. Mane domina (jums leidus pasikartosiu) PRIEŽASTYS KODĖL neauginama rabarbarai, ar męs dar vis esam perdaug koncervatyvi tauta? Ar pas mus nėra rinkos siai kultūrai sukurtos, ar ji negali egzistuoti, dėl tam tikrų priežaščių? (įvardinki priežastis)

Ačiū.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nereikia taip emocingai, geriau susirašykime ramiau:)))

Galiu tik paspėlioti (tai irgi vienas iš mokslinių metodų:)))) - lietuviai stačiokai ir kaimiečiai, jie nesuvokia tokių subtilių kultūrų kaip rabarbarai, nes mūsų pačių maisto kultūra dar labai prasčiokiška (nors man lietuviška virutvė labai patinka, gal todėl, kad patis esu nesubtili:)))). Pvz., prancūzų, anglų kulinarijos tradicijos kitaip formavosi. Jie rabarbarą supranta kaip subtilią kultūrą.

Kita vertus, neįsivaizduoju lietuvio daržo be rabarbarų! Gal jis laikomas per prasta daržove, kad dabar staiga imti ir apsodinti jais plantacijas. Be to kiek žinau ten jis šiek tiek kitaip auginamas, apvožtas ir pan., gal ilgiau galima derlių nuimti? Lietuovje jis iki šv JOno - ir viskas.

Pradėkite nuo 10 a ir pamatysite.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 6 mėnesių...

Manau, jog rabarbarų pas mus neaugina (turiu galvoje didesnius plotus) dė vienos paprastos priežasties - nėra paklausos - nėra ir pasiūlos.

Žinoma paklausą galima suformuoti, bet šiuo atveju esi pasmerktas bent 2-3 metų juodam darbui su garantuotu nuostoliu, o vėiau kaip pavyks.

Jei paklausą suformuoti pavyksta, iškart prisijungia kiti augintojai "ant gatavo" ir pradinės tavo nvesticijos nevisuomet atsiperka, nebent per pirmąjį 2-3 metų laikotarpį sukaupi žinias kurios daro tave pranašesnį už kitus

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 mėnesių...

Seną temą klibinu.

Manau, pas mus nėra tam tikrų augalų valgymo tradicijų -špinatų, šparagų ir kitokios "egzotikos" (žinau, atsiras prieštaraujančių: auginam, pažįstam, valgom). Tą patį galima pasakyt ir apie rabarbarus. Paklauskit eilinio tautiečio, kokią bandelę jis mieliau rinktųsi- su rabarbaru ar obuoliu, braške, ar galų gale lašinukais? Taigi, pritariu minčiai- reikia rinkai siūlyt, bet tai sunkus altruisto darbas. Deja.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...