Brazys Paskelbta Birželio 16, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 16, 2010 Sveiki, ūkininkai, ką manote apie rabarbarų auginimą? Ar yra Lietuvoje didelių augintojų sios daržovės, vaisiaus. (skirtingai vertinamas augalas- vienur kaip daržovė kitur kaip vaisius) Kiek googlinau tai radau info, kad anglijoje auginama nemažai, JAV yra specialūs moksliniai centrai, kurie užsiima rabarbarų auginimo tyrimais. Ir aplamai lyg ir augina kažkas sia kultura. Kodel pas mus taip mažai ? Juk tai viena pirmūjų deranciu daržovių, naudingų ir skanių. Taip placiai plintant naujiems skoniams: pvz jogurtai, sultys ar kaip dabar kepyklėlės kur taip pat labai skaniai galima būtų įdaryti bulkutes, taip pat uogienės, vieno rabarbaro ar su vyšniomis, braškėmis... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Mariush Paskelbta Birželio 18, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 18, 2010 Gerai manom... Be reikalo primiršta daržovė. Tikrai pirkčiau ir pyragėlius, ir jogurtus su rabarbarais. Reikia tik rinką atrasti, arba pačiam išjudinti. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
landrius Paskelbta Birželio 18, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 18, 2010 rabarbaruose yra medziagu kurios zalingos daznai vartojant, panasiai kaip rugstynes ir spinatus Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Brazys Paskelbta Birželio 18, 2010 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 18, 2010 rabarbaruose yra medziagu kurios zalingos daznai vartojant, panasiai kaip rugstynes ir spinatus Na jūs ponas landriau čia visiškai teisingai pasakėt. Tačiau nesaikingai vartojant, bet kokių vaisiu ar daržovių gali būti blogai su sveikata. O kas liečia rabarbarus, tai ten kaip skelbia literatura, yra zalingu kaip JŪS išsireiškėt žalingu medžiagų, tačiau ten taip pat yra teigiama, kad yra Daug sveiku ir naudingu medžiagu, taip pat, kad tai yra sveika ir skanu. Gal nerašykit tokius off topick'us vien dėl to, kad norit parodyti, ar pasirodyti, kad esate labai protingas, ir gudresnis. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
landrius Paskelbta Birželio 19, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 19, 2010 rabarbaruose yra medziagu kurios zalingos daznai vartojant, panasiai kaip rugstynes ir spinatus Na jūs ponas landriau čia visiškai teisingai pasakėt. Tačiau nesaikingai vartojant, bet kokių vaisiu ar daržovių gali būti blogai su sveikata. O kas liečia rabarbarus, tai ten kaip skelbia literatura, yra zalingu kaip JŪS išsireiškėt žalingu medžiagų, tačiau ten taip pat yra teigiama, kad yra Daug sveiku ir naudingu medžiagu, taip pat, kad tai yra sveika ir skanu. Gal nerašykit tokius off topick'us vien dėl to, kad norit parodyti, ar pasirodyti, kad esate labai protingas, ir gudresnis. ka reiskia nesaikingai vartojant? zalinga medziaga oksalo rugstis , kuri skatina inkstu akmenlige randamos rugstynese ir rabarbaruose kaikurie saltiniai nerekomenduoja ju duoti vaikams kad skanu tai nereiskia kad sveika siaip dilgelese yra daugiau naudingu medziagu organizmui beje as ne ponas, ponai dabar Paryziuje , kaip sakydvo Ostapas Benderis Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Brazys Paskelbta Birželio 19, 2010 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 19, 2010 rabarbaruose yra medziagu kurios zalingos daznai vartojant, panasiai kaip rugstynes ir spinatus Na jūs ponas landriau čia visiškai teisingai pasakėt. Tačiau nesaikingai vartojant, bet kokių vaisiu ar daržovių gali būti blogai su sveikata. O kas liečia rabarbarus, tai ten kaip skelbia literatura, yra zalingu kaip JŪS išsireiškėt žalingu medžiagų, tačiau ten taip pat yra teigiama, kad yra Daug sveiku ir naudingu medžiagu, taip pat, kad tai yra sveika ir skanu. Gal nerašykit tokius off topick'us vien dėl to, kad norit parodyti, ar pasirodyti, kad esate labai protingas, ir gudresnis. ka reiskia nesaikingai vartojant? zalinga medziaga oksalo rugstis , kuri skatina inkstu akmenlige randamos rugstynese ir rabarbaruose kaikurie saltiniai nerekomenduoja ju duoti vaikams kad skanu tai nereiskia kad sveika siaip dilgelese yra daugiau naudingu medziagu organizmui beje as ne ponas, ponai dabar Paryziuje , kaip sakydvo Ostapas Benderis Su Ostapo benderio draugu, diskusija ( kurios ir nebuvo) baigiama. TU geriau įrodyk, išanalizaves kitu šalių augintojų auginamas kultūras. Tokių šalių kaip: Vokietija, Olandija, Lenkija, Prancūzija, Anglija, JAV, Kanada, Australija. Kodel jie augina šia kultūra, o Lietuviai ne. Labai placiai i ūkio ir žemės verslo rinka ateina ši kultūra, ir kaip visur rašoma ši kultūra nepelnytai užmiršta, nes po antrojo pasaulinio karo, šia kultura išstume atvežtinės, bananai, apelsinai, kiviai ir t.t. Su koncervativiu pažiūrų arba siauros mastysenos žmonėmis kalbos baigtos. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Dariux Paskelbta Birželio 20, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 20, 2010 manau rabarbaru ir rugstyniu valgymas maziau kenksmingas nei maistas pirktas maximoj kur prifarsiruotas yvairiausiu E priedu Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
deivisD Paskelbta Birželio 20, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 20, 2010 lygioje vietoje susiriejote negrazu , kur tolerncija? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Loreta Paskelbta Birželio 26, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 26, 2010 Mano žiniomis, oksalo rūšgtis, randama rugštynėse, rabarbaruose ir t.t. tikrai yra nelabai sveika, kažkodėl ypač moterims (nesidomėjau kodėl), todėl šias daržoves reikėtų valgyti tik jaunas (rabarbarai skinami tik iki Joninių), termiškai apdorotas (nuplikytas ar apvirtas). Bet rugštynių žiemai prisisūdom ir dedam į sriubas - gal šitiap apdorotos irgi nieko? Svarbu visko saikingai. Juk ir rabarbarų kaži kiek vienu kartu neprisivalgai, o ir per dažnai nesinori. Per daug pavalgius špinatų atšimpa dantys. Rugštynių irgi kilogramais nešlamščiam. P.S. O tokiame puikiame forume taip nemandagiai užsipulti normaliai sau diskutuojančius dalyvius - fui, negražu. Neterškime forumo blogomis mintimis ir prastomis nuotaikomis. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Brazys Paskelbta Birželio 27, 2010 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 27, 2010 Loreta. Aš klausiu ir domiuosi, kodėl Lietuvoje nėra auginami rabarbarai taip kaip vakarų Europoje, Australijoje, Kanadoje, JAV. Aš puikiai žinau, kad yra randama šiokių tokių kenksmingų medžiagų, tačiau kas yra sveika,o kas ne, aš to tikrai neklausiu, nes vieningo atsakymo tikrai nebus, nes VISKAS vienaip ar kitaip yra kenksminga. Klausiu kodėl pas mus nera jų plantacijų ar didelių ūkių? Ar tai ir yra Jūsų atsakymas į klausimą? Nes teko keliauti po vakarų Europą ir ten yra labai nemažai tų pačių jogurtų, sulčių, pyragaičių, ir t.t. Būtent su rabarbarais, ar jų, ir kitų uogų, mišiniais - uogienėmis. Ar man dabar reik susidaryti nuomonę tokią, kad Lietuvoje neauginama ši kultūra, nes Lietuva yra pati SVEIKIAUSIA šalis pasaulyje? Prašau Atsakyti argumentuotai. Tikrai čia atėjau nesipykti, o sužinoti argumentuotas priežastis. Kas, kaip, kur, kodėl? Ką Jūs rašot aš ir pats gerai žinau, kada dera, kada skinti, ir panašią informaciją. Mane domina (jums leidus pasikartosiu) PRIEŽASTYS KODĖL neauginama rabarbarai, ar męs dar vis esam perdaug koncervatyvi tauta? Ar pas mus nėra rinkos siai kultūrai sukurtos, ar ji negali egzistuoti, dėl tam tikrų priežaščių? (įvardinki priežastis) Ačiū. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Loreta Paskelbta Birželio 28, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 28, 2010 Nereikia taip emocingai, geriau susirašykime ramiau:))) Galiu tik paspėlioti (tai irgi vienas iš mokslinių metodų))) - lietuviai stačiokai ir kaimiečiai, jie nesuvokia tokių subtilių kultūrų kaip rabarbarai, nes mūsų pačių maisto kultūra dar labai prasčiokiška (nors man lietuviška virutvė labai patinka, gal todėl, kad patis esu nesubtili:)))). Pvz., prancūzų, anglų kulinarijos tradicijos kitaip formavosi. Jie rabarbarą supranta kaip subtilią kultūrą. Kita vertus, neįsivaizduoju lietuvio daržo be rabarbarų! Gal jis laikomas per prasta daržove, kad dabar staiga imti ir apsodinti jais plantacijas. Be to kiek žinau ten jis šiek tiek kitaip auginamas, apvožtas ir pan., gal ilgiau galima derlių nuimti? Lietuovje jis iki šv JOno - ir viskas. Pradėkite nuo 10 a ir pamatysite. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Loreta Paskelbta Birželio 30, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 30, 2010 Pamenu, kad prie ruso lygtai būdavo pirkti rabarbarų kompotas ar kažkas panašaus, vadinasi, kažkurie daržininkystės ūkiai augindavo? Geriausia tai žinotų Daržininkystės ir sodininkystės institutas - paieškoj rasit koordinates ir manau, kad jie mielai atsakys. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Brazys Paskelbta Birželio 30, 2010 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 30, 2010 Loreta, ačiū už jūsų aktyvumą. Būtinai pasidomėsiu jūsų pateikta informaciją, apie "LSDI" ir būtinai aprašysiu čia. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Zvanas Paskelbta Birželio 30, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 30, 2010 Kai as mazas buvau, augo kaime bent hektaras rabarboru, valgydavom juos glebiais visi draugai, ir visi ligsiolei dar gyvi Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Mariush Paskelbta Birželio 30, 2010 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 30, 2010 Actas ne mažiau kenksmingas už oksalo rūgštį, bet kažkaip pilnos parduotuvės produktų su actu... Siūlau apie kenksmingumą nebent atskiroj temoj diskutuot, o šitą palikt auginimui ir rinkai Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
KUPETA Paskelbta Sausio 30, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 30, 2011 Manau, jog rabarbarų pas mus neaugina (turiu galvoje didesnius plotus) dė vienos paprastos priežasties - nėra paklausos - nėra ir pasiūlos. Žinoma paklausą galima suformuoti, bet šiuo atveju esi pasmerktas bent 2-3 metų juodam darbui su garantuotu nuostoliu, o vėiau kaip pavyks. Jei paklausą suformuoti pavyksta, iškart prisijungia kiti augintojai "ant gatavo" ir pradinės tavo nvesticijos nevisuomet atsiperka, nebent per pirmąjį 2-3 metų laikotarpį sukaupi žinias kurios daro tave pranašesnį už kitus Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Kuzia Paskelbta Birželio 16, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Birželio 16, 2011 Seną temą klibinu. Manau, pas mus nėra tam tikrų augalų valgymo tradicijų -špinatų, šparagų ir kitokios "egzotikos" (žinau, atsiras prieštaraujančių: auginam, pažįstam, valgom). Tą patį galima pasakyt ir apie rabarbarus. Paklauskit eilinio tautiečio, kokią bandelę jis mieliau rinktųsi- su rabarbaru ar obuoliu, braške, ar galų gale lašinukais? Taigi, pritariu minčiai- reikia rinkai siūlyt, bet tai sunkus altruisto darbas. Deja. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti