Jump to content

Brazys

Nariai
  • Pranešimai

    5
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Brazys paskelbtas turinys

  1. Brazys

    Rabarbaru auginimas

    Loreta, ačiū už jūsų aktyvumą. Būtinai pasidomėsiu jūsų pateikta informaciją, apie "LSDI" ir būtinai aprašysiu čia.
  2. Brazys

    Rabarbaru auginimas

    Loreta. Aš klausiu ir domiuosi, kodėl Lietuvoje nėra auginami rabarbarai taip kaip vakarų Europoje, Australijoje, Kanadoje, JAV. Aš puikiai žinau, kad yra randama šiokių tokių kenksmingų medžiagų, tačiau kas yra sveika,o kas ne, aš to tikrai neklausiu, nes vieningo atsakymo tikrai nebus, nes VISKAS vienaip ar kitaip yra kenksminga. Klausiu kodėl pas mus nera jų plantacijų ar didelių ūkių? Ar tai ir yra Jūsų atsakymas į klausimą? Nes teko keliauti po vakarų Europą ir ten yra labai nemažai tų pačių jogurtų, sulčių, pyragaičių, ir t.t. Būtent su rabarbarais, ar jų, ir kitų uogų, mišiniais - uogienėmis. Ar man dabar reik susidaryti nuomonę tokią, kad Lietuvoje neauginama ši kultūra, nes Lietuva yra pati SVEIKIAUSIA šalis pasaulyje? Prašau Atsakyti argumentuotai. Tikrai čia atėjau nesipykti, o sužinoti argumentuotas priežastis. Kas, kaip, kur, kodėl? Ką Jūs rašot aš ir pats gerai žinau, kada dera, kada skinti, ir panašią informaciją. Mane domina (jums leidus pasikartosiu) PRIEŽASTYS KODĖL neauginama rabarbarai, ar męs dar vis esam perdaug koncervatyvi tauta? Ar pas mus nėra rinkos siai kultūrai sukurtos, ar ji negali egzistuoti, dėl tam tikrų priežaščių? (įvardinki priežastis) Ačiū.
  3. Brazys

    Rabarbaru auginimas

    Na jūs ponas landriau čia visiškai teisingai pasakėt. Tačiau nesaikingai vartojant, bet kokių vaisiu ar daržovių gali būti blogai su sveikata. O kas liečia rabarbarus, tai ten kaip skelbia literatura, yra zalingu kaip JŪS išsireiškėt žalingu medžiagų, tačiau ten taip pat yra teigiama, kad yra Daug sveiku ir naudingu medžiagu, taip pat, kad tai yra sveika ir skanu. Gal nerašykit tokius off topick'us vien dėl to, kad norit parodyti, ar pasirodyti, kad esate labai protingas, ir gudresnis. ka reiskia nesaikingai vartojant? zalinga medziaga oksalo rugstis , kuri skatina inkstu akmenlige randamos rugstynese ir rabarbaruose kaikurie saltiniai nerekomenduoja ju duoti vaikams kad skanu tai nereiskia kad sveika siaip dilgelese yra daugiau naudingu medziagu organizmui beje as ne ponas, ponai dabar Paryziuje , kaip sakydvo Ostapas Benderis Su Ostapo benderio draugu, diskusija ( kurios ir nebuvo) baigiama. TU geriau įrodyk, išanalizaves kitu šalių augintojų auginamas kultūras. Tokių šalių kaip: Vokietija, Olandija, Lenkija, Prancūzija, Anglija, JAV, Kanada, Australija. Kodel jie augina šia kultūra, o Lietuviai ne. Labai placiai i ūkio ir žemės verslo rinka ateina ši kultūra, ir kaip visur rašoma ši kultūra nepelnytai užmiršta, nes po antrojo pasaulinio karo, šia kultura išstume atvežtinės, bananai, apelsinai, kiviai ir t.t. Su koncervativiu pažiūrų arba siauros mastysenos žmonėmis kalbos baigtos.
  4. Brazys

    Rabarbaru auginimas

    Na jūs ponas landriau čia visiškai teisingai pasakėt. Tačiau nesaikingai vartojant, bet kokių vaisiu ar daržovių gali būti blogai su sveikata. O kas liečia rabarbarus, tai ten kaip skelbia literatura, yra zalingu kaip JŪS išsireiškėt žalingu medžiagų, tačiau ten taip pat yra teigiama, kad yra Daug sveiku ir naudingu medžiagu, taip pat, kad tai yra sveika ir skanu. Gal nerašykit tokius off topick'us vien dėl to, kad norit parodyti, ar pasirodyti, kad esate labai protingas, ir gudresnis.
  5. Sveiki, ūkininkai, ką manote apie rabarbarų auginimą? Ar yra Lietuvoje didelių augintojų sios daržovės, vaisiaus. (skirtingai vertinamas augalas- vienur kaip daržovė kitur kaip vaisius) Kiek googlinau tai radau info, kad anglijoje auginama nemažai, JAV yra specialūs moksliniai centrai, kurie užsiima rabarbarų auginimo tyrimais. Ir aplamai lyg ir augina kažkas sia kultura. Kodel pas mus taip mažai ? Juk tai viena pirmūjų deranciu daržovių, naudingų ir skanių. Taip placiai plintant naujiems skoniams: pvz jogurtai, sultys ar kaip dabar kepyklėlės kur taip pat labai skaniai galima būtų įdaryti bulkutes, taip pat uogienės, vieno rabarbaro ar su vyšniomis, braškėmis...
×
×
  • Create New...