Jump to content

Kuzia

Nariai
  • Pranešimai

    18
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Kuzia paskelbtas turinys

  1. Kuzia

    Sėklų pirkimas internete

    Sveiki, pirkau iš www.e-seklos.lt . Susigundžiau visokiom mandrybėm (raguotas melionas ir pan.). Kas išdygs, bus matyt. e-parduotuvės darbas tikrai geras- operatyvus ir su dovanom.
  2. Kuzia

    Česnaku auginimas

    ....tik nežinau kaip spėti visur nes vienas taip apdirbdavau viska teks.... Teks,ženytis, berneli. Būsit dviese
  3. Kuzia

    Daržiukas šeimai

    Gal aš kaip ta blondinė galvoju dėl to mulčiavimo su žole- gerai, jei žolė be sėklų (pienės, smilgos), o jei tokiu būdu tik dar daugiau užsineša . Kažkaip, man atrodo patikimesnis mulčiavimas šiaudais. Nors, vienmečiams augalams nepropaguoju jokio. Reiks pasitaisyt.
  4. Sveiki. Paprikų vegetacinis periodas ilgesnis nei pomidorų (matyt, nėra tokios opios šviesai). Taigi, kad spėtų padoriu laiku prinokti, jos sėjamos gana anksti- vasarį-kovą. O apie genėjimą pirmąsyk girdžiu- kad ten nėr ko genėt- užauga gana kompaktiški krūmeliai, be jokių pomidorams būdingų pažastinių atžalų. Jei kelmelis aukštas, tai reikia rišti. O visa kita- kaip pomidorams- laistymas, tręšimas, ventiliacija. Na, bet jau pas mane taip.
  5. Kuzia

    MESINES VISTOS

    Turiu ir aš kelis etatinius "triznius". gavo ir antibiotikų, ir klalio permanganato. Taip pat. Galvojau, gal grūdai su žolių sėklom. Bet juk lesa visi tą patį. Vet.vaistinėj pirkau kažkokio papildo žoliniu pagrindu, gerinančio kepenų veiklą.Gal ir gerina, bet etatiniai vienodai varo
  6. Kuzia

    melionai

    O ar formuojat melioną? T.y., ar reikia kokias šakeles nugnybt? Maniškiai šakojasi stipriai, tačiau abejoju, ar tiek vaisių sugebės subrandint. Palikau po vieną šaką, ant kurių po 4 vaisius. Matysim.
  7. Kuzia

    Bulvės.

    Elektriniu piemeniu. Taip Vokietijoj mačiau saugomus pasėlius.
  8. Kuzia

    MESINES VISTOS

    Siūlau neklaužadą Joną savaitėlę naktimis apgyvendint vištinyke. Kad žinotų, kaip baisu vištoms laukt šeško . O nuo šeškų, kiaunių, teko girdėt, kad padeda grojanti radijukė. "Tūsas" ir vištoms
  9. Kuzia

    Arbūzai

    kaip suprantu, patiesi plėvelę, kurioje yra skylė, per kurią ištrauki daigą. jei teisingai suprantu ir aiškinu
  10. Kuzia

    Daržiukas šeimai

    O man Tėveliukas (senas pomidorų gerbėjas ir augintojas ) išdavė paslaptį- pomidorams labai reikia vario. O kaip jį "pateikt"? Ogi, pasirodo, nuo plonos varinės vielutės nugrandyt laką (ko dažniausiai būna), sukarpyt po 0,5 cm ir įsmeigt įstrižai į pomidoro stiebą. Nebandžiau, bet žadu paeksperimentuot. Ar šiaip, ar taip, šiemet mano pomidorai pasibaisėtini
  11. Kuzia

    Rabarbaru auginimas

    Seną temą klibinu. Manau, pas mus nėra tam tikrų augalų valgymo tradicijų -špinatų, šparagų ir kitokios "egzotikos" (žinau, atsiras prieštaraujančių: auginam, pažįstam, valgom). Tą patį galima pasakyt ir apie rabarbarus. Paklauskit eilinio tautiečio, kokią bandelę jis mieliau rinktųsi- su rabarbaru ar obuoliu, braške, ar galų gale lašinukais? Taigi, pritariu minčiai- reikia rinkai siūlyt, bet tai sunkus altruisto darbas. Deja.
  12. P.Stanislovai, džiaugiamės Jūsų altruizmu ir atsidavimu, siekiant sukurti gerą ir patikimą produktą! Ir linkim, kad Jūsų energija, žinios ir galimybės sutaptų. O mes daržininkai-mėgėjai galėtume pirmi išbandyt šią naujovę (nežiūrint pesimistinio požiūrio). Sėkmės ir laukiam pirmųjų bandytojų nuomonių.
  13. Kuzia

    Daržiukas šeimai

    Gal kas žinot efektyvių priemonių nuo skruzdžių? Išnešiojo kopūstus, šparagines pupeles. Gerai, kad manęs daug, o tai irgi- pačiuptų.
  14. Kuzia

    Daržiukas šeimai

    O, su rukola jokios bėdos- jau kokių 10-15 cm aukščio. O kaip greit ji perauga, t.y., kokioje stadijoje ar iš skonio jaučiasi? Egzotika ji man- pirmąsyk ragavau...
  15. Kuzia

    Daržiukas šeimai

    Norėčiau paklausti, gal kas sėjat-sodinat šiek tiek egzotiškesnių augalėlių- rukolos, lanksčiosios citrinžolės,kalninių dašių,kmyninių kuminų,krūminių perilių? Prisisėjau ir nerandu... Arba dar bus, arba jau iškapsčiau- kažkodėl piktžolėms spec. agrotechnologijų nereikia
  16. Kuzia

    Daržiukas šeimai

    Teko matyt, kad sodina tabaką tarp kopūstų, bet efekto nesimatė. Gal, kad tų tabako rūšių- devynios galybės. Aš šiais metais eksperimentuoju- į dalį kopūstų tarpų medetkų pakaišiojau. Mačiau, kad taip senas agronomas daro (plagijuoju )
  17. Kuzia

    Daržiukas šeimai

    Kas dėl svogūnų auginimo iš sėklų, tai galiu pasakyt- sėjau gal prieš kokius 5 metus. Užaugo vidutinio dydžio. Teko girdėti, kad tokie geriau laikosi (apie savųjų išsilaikymą užmiršau jau). O šiaip jau, patariama, tiek sėt, tiek sodint iki gegužės 10 ir išraut iki rugpjūčio 10. Tuomet neužaugina antrųjų šaknelių, geriau laikosi.
×
×
  • Create New...