Jump to content

KUPETA

Nariai
  • Pranešimai

    40
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Klaipėda

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

KUPETA pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. KUPETA

    braskininkai

    aišku, kad yra, bet renkantis metodą rreikia žinoti nuo kokio intensyvumo šalnų norima apsaugot vienas zinomas budas tai agroplevele,o kitu budu nezinau Na tai va agroplėvelė tau apsaugos nuo -2 - 3oC šalnos. Su salyga, jog naudosi 32 g/m2 tankumo. Jei pas tave šalnos tik tokio intensyvumo, tai agrodangos pilna užteks. Pavyzdžiui mano ūkyje praktiškai kasmet žydėjimo metu būna -8, o kartais ir daugiau, va tada tai yra reikalų
  2. KUPETA

    braskininkai

    aišku, kad yra, bet renkantis metodą rreikia žinoti nuo kokio intensyvumo šalnų norima apsaugot
  3. KUPETA

    apsaugos priemones nuo salnu

    Apie šią tehnologiją informacijos reikia jieškoti JAV tinklalapiuose, nes praktiškai tik toje šalyje ji ir tenaudojama. Šiap esminis klausimas yra kokius augalus nuo šalnos nori apsaugoti, ir nuo kokio stiprumo šalnos (-1oC ar pvz -8oC)
  4. KUPETA

    braskininkai

    Kokie būtent domina? Ir dar vienas esminis klausimas ar planuoji pirkti iš flevplant poland ar iš flevoplant holland? Domina A+ frigo daigai,Florin arba EVIE 2,man reikia lb nedaug,todel ir ieskau zmogaus kuris pirks,kad galeciau prisijunkt,aisku jei atitinka perkamos veisles. Šiaip, jei domina nedidelis kiekis, tai Florin A+ daigų būna sodininkų mugėse pavasarį, bent jau pernai metais tikrai mačiau po 2 Lt už daigą. Daigai su augalo pasais, panašu, kad importas.
  5. KUPETA

    braskininkai

    Ai, ai, ai, vai, vai, vai. Ką tai tu čia į pievas nuvarei. Aš norėjau pasakyti, kad niekas taip forumuose klausimų neuždavinėja jei į juos nori gauti atsakymą. Visų pirma turi pasidalinti savo patirtimi bei surinkta informacija apie savo problemą, paklausti ką kiti apie tai mano, užmegzti diskusiją ir t.t.
  6. KUPETA

    braskininkai

    Kokie būtent domina? Ir dar vienas esminis klausimas ar planuoji pirkti iš flevplant poland ar iš flevoplant holland?
  7. KUPETA

    braskininkai

    Na gi,braskininkai,negi nieks negalite i mano klausimelius atsakyti? Kaip sakė vienas žydų kilmės daktaras (tai mokslinis laipsnis jei ką), su kuriuo teko dirbti: vienas kvailys gali tiek klausimų užduot, kad šimtas protingų neatsakys
  8. KUPETA

    braskininkai

    Jei nugeltonavo Sonata, tai greičiausiai nieko baisaus, o dėl tręšimo Jūs teisi, sonatos veislės braškės reikalauja šiek tiek kitokio mikroelementų santykio. Į agronomus kreiptis neverta, nes jų žinių lygis artimas 0. Jei tokių dalykų Jums nepasakė Jūsų daigų tiekėjas, tuomet patikimiausia informacijos jieškoti šios veislės kūrėjo tinklalapyje, bei specializuotuose žurnaluose (olandų, vokiečių kalbomis). Ši tema buvo labai gerai išnagrinėta prieš 4-5 metus, atlikti išsamūs tyrimai, pateiktos konkrečios rekomendacijos. Nugeltonavo Darselect,Honey,Polka,Pandora. O gal galetumet parasyti apie tresima,mat nei vokieciu,nei olandu nemoku Jei nugeltonavo ir PANDORA, tai gali būti problema, nes ši veislė taip nesielgia. Kas ten pas Jus nutiko "ant smūgio" sunku pasakyt, reikia žiūrėt kuom buvo tręšta, kada buvo tręšta, kuom purkšta ir t.t. ir pan. Kartais priežastys būna pačios kvailiausios - perdidelė tirpalo koncentracija tręšiant per lapus, perdažnas tręšimas, nudeginimas azoto turinčiomis trąšomis...... Gan keistas pas Jus veislių pasirinkimas, kas Jums apdulkina PANDORĄ? Ir dar - kokia pas Jus dirva (priesmėlis ar priemolis, kokio sunkumo ir lengvumo)?
  9. KUPETA

    braskininkai

    Gal foto turi kaip tai atrodo? Apie trąšas komentuoti negaliu, netręšiu.. belieka tik bandyti ant savo daigų.. bet aš tai netikėčiau tokiomis kalbomis.. (nebent Jūs tai girdėjote iš agronomo), nes augintojai vis tiek tiesos nepasakys.. Taip, protingas augintojas šiuo atveju mandagiai patylės, o štai daigų pardavėjas tokius dalyklus žinoti privalo, jei yra kitaip, tai žiūrėk iš ko tuos daigus perki.
  10. KUPETA

    braskininkai

    Jei nugeltonavo Sonata, tai greičiausiai nieko baisaus, o dėl tręšimo Jūs teisi, sonatos veislės braškės reikalauja šiek tiek kitokio mikroelementų santykio. Į agronomus kreiptis neverta, nes jų žinių lygis artimas 0. Jei tokių dalykų Jums nepasakė Jūsų daigų tiekėjas, tuomet patikimiausia informacijos jieškoti šios veislės kūrėjo tinklalapyje, bei specializuotuose žurnaluose (olandų, vokiečių kalbomis). Ši tema buvo labai gerai išnagrinėta prieš 4-5 metus, atlikti išsamūs tyrimai, pateiktos konkrečios rekomendacijos.
  11. KUPETA

    Braškės

    Čia Jūs įtariate Kupetą taip darant ar pats šį metodą naudojat?Šių vesilių foto yra ir pasižiūrėti galima,bet aš klausiau ar kas augina.Skaičiau,kad vienas augintojas turintis didelius plotus Tauragės rajone Senga gigana augina. Nei įtaria, nei pats daro, tik tau nori žmogus pasakyti, kad senas arklys vagos negadina, ypač jei tai geras arklys, na šiuo atveju braškių veislė. Jei tas šaunuolis Senga gigana augina, tai ir į sveikatą, nes realybėje šita veislė tikriausiai ten užima gal tik kokius 5 %. Bet užtat koks nelabai apie reikalą nutuokiantis žurnalistas turi apie ką parašyt.
  12. KUPETA

    Braškės

    Kupeta gali parveztis fl...plant Kupeta aišku tas veisles gali parvežt, bet to nedarys, nes po to liks pats kalčiausias dėl eilinės mėgėjo nesėkmės Kai žiūrit veislių aprašymus, tai pirminis šaltinis VISADA TURI BŪTI veislės kūrėjo tinklalapis arba nepriklausomi testavimo rezultatai, o ne nežinia kokie pezalai.
  13. KUPETA

    braskininkai

    Iš kokio tu rajono? Turi 60 arų braškyną ar tik žemės 60 arų?
  14. KUPETA

    braskininkai

    Jei pasirengęs bankrutuoti, tai kreipkis į Nobertą Ūselį Babtų institute, jis tau daug lietuviškos literatūros pasiūlys apie braškes, tik aš ją vadinčiau greičiau grožine literatūra, su realiu braškių auginimu turinčią labai jau mažai ką bendro. Manau geriausias variantas pirkti frančizę.
  15. Tai tame ir bėda, kad šiltnamių plotas >0,5 ha, ir Jūsų siūlomo varianto silpnoji vieta filtravimas. Net naudojant švarų vandenį filtrai kemšasi kaip pašėlę, o jei per juos filtruoti raugą, tai visai bus kapec. Šiaip technologijos yra, tik reikia pavažinėti po specializuotas parodas, bet iki to mano rankos dar nedaeina Nes mano patirtis rodo, jog geriau sumokėti už jau išbandytą sistemą, nei ją kurti pačiam. Žinoma tai galioja tuomet kai tai yra tavo verslas. Jei daryti tai mėgėjiškai, manau, kad kiekvienas laimėjimas suteiks daug džiaugsmo ir pasitenkinimo. Tik ekonominė nauda bus abejotina, nors šiuo atveju juk ne tai svarbiausia
×
×
  • Create New...