Jump to content

Jaunųjų ūkininkų mokymai


Angina

Recommended Posts

  • po 3 savaičių...
  • Atsakymai 82
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

  • po 1 mėnesio...
  • po 1 mėnesio...
  • po 1 mėnesio...
  • po 4 savaičių...
tos 4 privalomos mokymo programos viskas aisku, kur rasti sarasa programu is kitu Programos LEADER ir žemdirbių mokymo metodikos centro patvirtintų ar kitų mokymo programų

Gali prasyti pazymejimu is savo firmu pardaveju, lauko dienu, konsultavimo tarnyboje lankyti visokius kursus - viskas tinka.

Specialiai rasiau i leader centra, klausiau, ar tinka pazymejimai is firmu pardaveju - tikna kuo puikiausiai!

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Pas mus rajone jau organizuoja kursus, kurie tiems keturiems modulams priklauso, kur privalomi del pazymejimo gavimo, kur isipareigoje jaunieji ukininkai nma, stebekit, kada pas jus rajonuose organizuos, nes paskutinio modelio bent jau as tris metus laukiau kol kas organizuos, plius dar i juos reikia is anksto registruotis, nes desto ne is konsultavimo konsultantai, o is univiero kazkokie pasamdyti

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...
kokius seminarus be tu privalomu dar lankot jaunieji uk.?

Kas papuola tą ir lankom,per tris mėn viską surinkau išskyrus vieną privalomą ir tai tik todėl kad atidėjo,sakė po velykų bus,tada kopijas į LYDERĮ ir pirmyn į NMA.Šiemet sausį pasirašiau paramos sutartį,šiemet noriu ir atsiskaityti,nes JŪ paramos kol kas nenusimato,tai ir kursų gali nebūti kelis metus

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

klausimas, tarkim noriu but Jaunuoju ukininku, turiu ta pazymejima kad isklauses ar kaip ten tuos minimalius kursus ir toliau jau reik isipareigot jog mokinsies LZUU ar taip supratau jeigu as pvz siemet baigiu KTU :D o dabar LZUU galiu bet kokia specialybe pasirinkti ar tik agronomo, mechaniko? ar galiu ir vandens apsaugos, ekonomikos? :) siemet baigiu KTU statybos inzinerija, gal but kazkiek kreditu pavyktu prakisti i LZUU, i pvz vandens apsaugos inzinerija, nes pirmi 3 semestrai ten zmones ta pati mokesi :D pagelbekit zmones :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 mėnesių...
  • po 4 mėnesių...
  • po 1 metų...
Skaiciau visa tema bet vis vien ne ka supratau. ruosiuosi tapti jaunuoju ukininku, tai kur tuos mokymus reikia praeiti? galima zu profesinese mokyklose?

Pirmiausia ūkį įregistruok. Kai jau gausi Jaunųjų paramą, tada ir kursus pradėsi lankyti. Iš anksto neprivalai tų kursų lankyti. Nebent neturi žemės ūkio išsilavinimo, tai reikės išklausyti Ūkininkavimo pradmenų mokymo programos kursą (kodas 261062110) , kad galėtum įregistruoti ūkį. Šį modulį rengia žemės ūkio mokyklos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Tris metus padeklaruok ir "Jaunuoju ūkininku" jau nebebūsi niekad. Kad deklaruoti, turi įkurti valdą. Automatiškai prasidedamas skaičiuoti ūkininkavimo stažas. Jei valda senesnė nei du metai, tampi senuoju ūkininku ir programos reikalavimų nebeatitinki. Na nebent pasikeis kas po 2014. Bet aš siūlyčiau tiesiog išsilaikyti pradmenų kursus ir laukti naujienų iš ES. Tie kursai tikrai nėra sudėtingi. Eksternu mokinausi. Atėjau tik į egzaminą. Ir be problemų išlaikiau. Tiesiog konspektus vieną kitą kartą perskaitai ir viskas aišku, ypač jei bent minimali patirtis žemės ūkyje yra.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aukstasis atleidzia nuo visu pasiruosimu,

Galima iskart laikyti egza

O ten tai show must go on :D

Matai, mano aukštasis - informacinės technologijos. :D O kadangi ant pečių ne kopūstas, tai ir ūkininko pradmenys įkandami buvo nesunkiai, nelankant paskaitų, kurios, turint jau ūkininkavimo praktikos ir patirties, yra pakankamai neįdomios ir laiką valgančios. :) Tačiau, tikrai žaliam ūkininkui ten yra ko išmokti ir sužinoti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...