Jump to content

Javainis


ricardaas

Recommended Posts

Neturiu patirties, ir net nesu girdėjęs kad kas su "Krone" suktų.. Gal kiti forumiečiai daugiau žino..

O dėl pinigėlių energijai... reikia skaičiuoti gaunamo krakmolo kiekį... Jei sakykim, susuktame į rulonus kukurūzų silose krakmolo bus 35 - 38 proc, sausų medžiagų 45 proc, tona rulonų su viskuo kainuos apie 150 lt, tai kilogramas krakmolo kainuoja 1 litas 15 cnt... Miežiuose, pvz, yra apie 65 procentai cukrų/ krakmolų... Ir jei jie 14 proc drėgmės, pakankamai nesunku paskaičiuoti... iš kur gausite pigesnę energiją..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymai 60
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Paskelbtos nuotraukos

O dėl pinigėlių energijai... . Miežiuose, pvz, yra apie 65 procentai cukrų/ krakmolų... Ir jei jie 14 proc drėgmės, pakankamai nesunku paskaičiuoti... iš kur gausite pigesnę energiją..

Manau su Jūsų žiniomis Pienmėgy viskas nesunku paskaičiuoti :lol: o mums ,tai žinot ilga kelionė per kopas tie procentai ir sausų medžiagų kiekiai :icon-redface:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Mano žinios, kolege Aukštaite, niekuo neišsiskiria iš kitų žmonių..neturiu nei įpatingo išsilavinimo, nei diplomų.. Tik labai domiuosi savo darbu... Na, ir skaitau..keletu kalbų

Kilogramas miežių krakmolo kainuos (miežių kainai esant 0,70 lt/kg) apie penkis litus... Kukurūzinis nepalyginus pigiau .. (Miežių tonos kainą dalinam iš sausų medžiagų kiekio 86 proc, gauto skaičiaus 65 procentai yra miežiuose esančio krakmolo kaina..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 metų...
jei galit papasakokit kaip misini silosuojat?ar geras butu pasaras sudziovinant misini ar padarant susukta i zalia mase?musu paprastas misinys,peliuskos zirniai ir avizos

Vakar vakare nupjovem, siandien isvartem, iskart grebem ir presavom, manau kad antroj dienos pusej jau perdziuves gavosi. Derlingumas 23 vnt/ha.

Kazkurioj vietoj padarau klaidu, nes nelabai gerai issistovi. Manau kad budavo per sausi, tai simet maksimaliai greitai viska darem ir oras ne +30C.

post-4467-141521838878_thumb.jpg

post-4467-14152183888_thumb.jpg

post-4467-141521838887_thumb.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Manau, kad klaida padarėt džiovindami mišinį, kaip vartėt atrodo pašaras neblogai žemėm užsiteršė. Kokios sudeties mišinys?

Vikiai-avizos.

Vartymas butinas norint graziai sugrebt.[/quote

O kelinti metai taip suki mišinį į rulonus-varymas,grėbimas po to presas.Dėl žemių nepelija?Ar būna apdžiūvęs tiek,kad purvas nubyra?

Aš šienauju apie 10 cm ražienomis dėl tto,kad bijau tų žemių.Po to tik grėbiu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ketvirti metai darau, ir kiekvienais skirtingai. Pirmais metai pjoviau jau su ankstim, isejo pakankamai geri bet lastelienos daugokai, simet pjoviau kai vikiai dar tik pradeda zydet.

Kiekvienais metais buna kad po kelis ismetu. Manau geriau slapesnis nei sausesnis. Baisiai greitai dziusta, ryte dar geras o popiet jau per sausas.

Simet palikau ant lauko kol surugs, nes pastebejau kad tie paspaudimai nelabai isveikata. Aisku reik zuret kad pauksciai nepralestu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...