Jump to content

zieminis rapsas


Algis...

Recommended Posts

Pernai mano taip pat buvo nususes,nieko is rudens nepurskiau tik bora,pavasari atsigavo ,nieko nesiskyre nuo kitu.

Prieš berods 5 metus buvo tokia žiema, kad vasarinio rapso pabiros neiššąlo. Taip ir tas žieminis dviejų lapelių vis dar turi kažkokius šansus išgyvent. Bet gero derliaus aš iš tokio nesitikėčiau, bus tik piktžolių veisykla.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Man jau "nušalo" 24ha. Dregmės 2 laukai nematė nuo gegužės galo, galbūt birželio vidurio. Sėjau, tikėjausi kad užlis. Špyga taukuota. Sudygo, du skilčialapiai išsiskleidė, mėlynuot pradėjo , stovėjo 1 mėn laiko , o dabar jau geltonuoja. Gerai , kad niekuom nepurškiau ir sėkla sava, vis mažesni nuostoliai - tokia tik paguoda ir liko iš rapso

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pas mus aplinkui tik kokie 5% pasėlių atrodo normaliai - kurie pasėti patys pirmi į pūdymus. Pas jus prie jūros bent jau šilčiau turėtų būti, pas mus jau seniai šalta, tai augimas visiškai sustojęs jau kokias 3 savaites. Prieš gerą savaitę kokie 9-10 laipsnių šalčio buvo (drįstu teigti, kad dirvos paviršiuj atvirame lauke tiek turėjo būti, jei termometras esantis prie lango dviejų metrų aukštyje rodė -7), neskaitant kad ir šiaip vos ne kasnakt ~-5 būna, tik pastarasias kelias naktis šilčiau su vos 2-3 laipsniais šalčio.

Nuotraukoj egzempliorius dar ne geltonas (o su visais nugeltusiais lapais koks trečdalis augaliukų), bet jau neblogai suglebęs:

Rapsas

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aš šiemet prieš seja beriau sulfato. Ir beriau 16liktuka 350kg/ha. Taip nusprendžiau del sausros ir kažkaip nujaučiau kad sunkiai vystysis. Tad dabar vaizdas mane tik džiugina. Daviau per lapus boro ir dar 20:20:20. Tad atrodo gražiai ir nepažeistas jokių gamtos išdaigų.

Gal foto but galima pamatyt, idomu kaip atrodo laukas :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nesuprantu koks tikslas uzarti.. geriau leist, tegu zalia mase paaugina, jei jau kategoriskai nuraset rapsa, tai pavasari pragerminuokit ir pasekit, kam dar kelti lauko savikaina arimu?

Jeigu jau gavęs dirvinio herbicido tai tikrai geriau užarti. Užarinėjo kur rimtai apšalęs. Aš irgi tik 9 iš 50 planuotų ha pasėjau. Bet po pūdymo ir nuo pabirų nepurkštas, gal dėl to į šalnas kažkodėl nesureagavo.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...