Jump to content

zieminis rapsas


Algis...

Recommended Posts

Na profai padiskutuojam apie rapso seja , o ypatingai apie sekla kai ji sejama paruosta namuose . Su linija viskas normaliai bet kas vyksta kai sejami hibridai paruosti savame ukije , suprantama ji valoma ir beicuojama o sejama tik vieni metai. Platintoju ir pardaveju nuomone aiski o zemdirbiu paraktikoje...???

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

mielai paklausysiu tavo minčiu šia tema nes šiais metais vasarini sėjau kaimynui hibrida zapa veislė paimta iš manes samaseika beicuota valyta namu salygom.Pasėlis sakyčiau normaliai atrodo atrodytu dar normaliau jei butu sėjes penkis kg.ar dar mažiau o ne aštuonis kaip kad prašė.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

sejant savo sekla ir nauja (t.y. pirkta kws ir pan ), manau kad derliaus skirtumas bus tikrai daugiau nei 5 proc. Tai jei derlius 4t/ha (cia zieminio) o tie 5 proc. tai 200 kg. Paskaiciavus 200kg*1500lt/t =300 lt. Tai ka tamstos sutaupot man pasakykit, apart savo laiko svaistymo. Plius nevisada tokiu geru metu pasitaiko kaip pastarieji.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na pardavejai aiskina tai , kad tipo gali neuzmegsti ar dar koks biesas nutikti , suprantama tai ju duona. Netgi beico neimanoma gauti skirto rapsui , praktiskai tai karteliniai susitarimai chemiku ir seklininku juk biznis neispasakytas tona parduoti po 19 000 lt o hibrido tona gal ir 60 000 lt. Sakot nedagautas derlius koki pora simtu kg atperka sekla firmine , o kaip jei per ziema neatlaiko uz 3ha maisiuka sumoketi arti 700lt ir sejant 100ha susidaro apie 21 000 lt ???. Mano praktika rodo , kad sava sekla dar nepavede (linija), siemet turiu prisivales hibrido abacus ir va praskydau , t.y suabejojau :icon-redface: , nors atvirai pasakius is ukininku kurie seja savo sekla (viena karta padauginta) dar neteko girdeti , kad hibridas pavestu. Vat ir galvoju ar atiduoti kazuriam pardavejui tuos 21 stuka :eusa-think:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Gal kas jau pernai turėjot pasisėję baltarusiškų rapsų? Firmos bando gąsdinti, kad tipo jie labai nederlingi. Kuliama po 2 t/ha kai vakarietiškų veislių byra 4-5 t/ha šymet. Paistalai ar tiesa? Kokia praktika tuo reikalu?

Paistalai. Kokios firmos cia taip saukia?

Tos pačios. :) Labai nenori matyt konkurentų. Manau pirma turėtų sėklų kokybe pasirūpinti, o tik po to konkurentus kritikuoti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...