Jump to content

Pašarų racionai ir papildai karvems ir prieaugliui


fendj

Recommended Posts

Aukštaite, kombinuotų pašarų sudėties (procentinės) iki galo ištirti neįmanoma.. Įmanoma ištirti kokybinius rodiklius labai smulkiai.. Bet ir tai, sakykim jei norėsit, jei pasakytų kiek pašare yra baltymų, jums bet kokioje laboratorijoje tirs tik bendrą azotą, daugins azoto kiekį iš 6,25, ir sakys, kad tiek pašare yra Žalių Baltymų... O į žalius baltymus įeis ir patys tikrieji baltymai, ir amino rūgštys, ir peptidai (amino grupės) ir nebaltyminis azotas....

:eusa-clap: atsakėte kaip tikras ekspertas.Suprantu,kad tai labai sudėtingas ir subtilus reikalas tas tyrimas, aš tiesiog noriu išsitirti ar kokybiški pašarai sudėti.Ruduo ant nosies sandėlių valymas...pelėsiukas papuola ir t.t.(Nieko nenoriu nei kaltinti,nei įtarinėti) Reikalas tas,kad pagal sudėtį,kuri paklijuota ant maišo ir žodiniu užklausimu gavau atsakymą,kad kombinuotų pašarų sudėtis nesikeitė. Žiūrint vizualiai ...visiškai kitokia ir spalva ,ir kvapas,o kas baisiausia sukilo visos bandos somatai. :eusa-doh: Gal ir ne kombinuoti pašarai kalti,tiesiog nieko racione nekeičiau...

Žodžiu,tai kur sakot tiria tokius dalykus? :eusa-think:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymai 130
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Aukštaite, somatai kyla dėl mastitų. Taškas. Mastitai - kyla dėl to, kad į spenį papuola infekcija. Taškas.

Somatai dėl pašarų, nesutrikus karvučių virškinimui (neviduriuoja, mielai ėda, nekrinta primilžis) Lietuvoje labai paplitęs mitas. Taškas.

Dabar iš esmės. Kombinuotus pašarus galite išsitirti sakykim UAB Labtarna, Nacionalinėje laboratorijoje, pas jūsų pašarų gamintojų konkurentus, etc. Kitas dalykas kad tiriant sakykim Labtarnoje, ar Nacionalinėje kur tiriama šlapios chemijos būdu (tai yra iš tikro tiriama) jums reikės mokėti už kiekvieno atskiro rodiklio tyrimą. Sakykime, jums ištirs azotą (tai yra žalius baltymus) jei užmokėsite, ištirs žalią ląstelieną....kalcio - fosforo kiekį...Energija netiriama, ji skaičiuojama.. Visi šie dalykai gyvulių imuniteto lygio (ir tuo pačiu somatų) niekaip neįtakoja... Gali įtakoti mikotoksinai, bet kiekvieno jų rūšies (aflatoksinai, vomitoksinai, zearlenonai, trichotecenai, DON) kainuoja brangiai, užtrunka ilgai, ir jūsų pašarų tiekėjas sakys, kad pavyzdį jūs ėmėte ne su juo, todėl neaišku ką tyrėte... Rajono ar apskrities vet. laboratorijoje padarytas mikologinio užkrėtimo tyrimas parodys tik pelėsį, bet ne jo pagamintus toksinus.. Visi kiti tyrimai - Dotnuva, Baisogala, jei jie daromi su NIRS (artimo spektro infraraudonųjų spindulių spektroskopija) daromi greitai, bet verti tik tiek, kiek čigonės būrimas kortomis

Patarimas iš nuosavos praktikos:- Rėkit gamintojui, reikalaukit pakeisti pašarą, kompensuoti nuostolius, grasinkit skųstis, duoti į teismą, pagaliau... Jei sutiks, tarkitės...bus daugiau naudos, nei iš tyrimų.. Jei nesutiks, siųskit velniop, keiskit gamintoją... ..va, toks patarimas... gal kas iš kolegų forumiečių gali patarti daugiau..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aukštaite,parašyk iš ko perki kombikormą,bent kiti neužsirausim.Dabar traiškau tik savo grūdus.

Kas žinote kur rasti rugių javų (neprinokusių)baltymų,angliavandenių ir dar bala žino ko kiekius ,santykyje su kitais javais ar žole.Mat vienas, parvažiavęs iš Vokietijos ,pasakojo ,kad vokietukai suka rugius į rulonus.Daugiau neišpešiau žinių.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nieko blatno ten nėra, pamatė pas keletą...ir apskebė išganymą..

SM - apie 30 proc

ŽB - 16,1

NDF- 57,8 (ląsteliena, tik ne žalia, o visa)

AE - 9,4 MJ

ŽR - 3,8

ŽP - 9,6

Nestruktūrinių angliavandenių - 12,7 proc.

Čia rugių javainio rodikliai. Vokiški. (išversti)

Lietuvoje šienainiai ir tai geresni būna, jei iš padorių žolių.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Man atveža komb. pašarus iš Punso [PL]. Pavasarį buvo geri. Birželį atvežtuose jautesi kvapas prastesnis ir pakilo sergamumas mastitais. Liepą atvežė brangesnės sudėties, to paties gamintojo - sumažinau davimo normą. Sergamumas sumažėjo, klausimas neatsakytas, kur kaltė. Kvapas geresnis - nors neatrodo šviežias. Galiojimo terminai ką tik pagaminti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Manykit, kolegos, ką norit... Gal ir nuo kaimyno riaugėjimo pas jus SLS pakyla.... O šiaip tai neįtikinsit nei vieno rimto Vakarų mokslininko, kad gali kilti mastitai nuo pašarų, nesant akivaizdžių virkškinomo sutrikimų... Įsivaizduokit, karvė suėdė nuodą (nes tik nuodas gali pasiekti pieno liauką iš virškinimo traktą per kraują aflatoksinai taip pasiekia) o jai - prieskrandžiui, šliužui, knygoms nieko (tinklainio neminiu, nes su prieskrandžiu rumen - reticulum) o mastitai kyla.....

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Soja iš tikro pasiutusiai brangsta... O lenkų pašarų pramonė iš tikro pažengusi žymiai toliau negu mūsiškė... Tik tiek, kad karvėms pataikyti standartinį receptą, kuris tiktų visoms - misija neįmanoma.. Pvz, avižos /kviečiai ką tik apsiveršiavusiai karvei - peilis, po mėnesio prašom... Jei laktacijos pike galima šerti beveik viską, tai užtrūkusiai laktuojančių piko pašaras - tiesus kelias į parezę... Ir dar daug..

Amerikiečiai išskiria ir šeria šešias grupes...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na, labai naujas dalykėlis... Ir efektyvus... gaal... Nepatarčiau pirkti, sudėtingas paruošimas..

o kodėl sudėtingas paruošimas, na nebent naudojat grūdų fermentacijai ar šienainio ruošimas su probiotikais, o visa kita gan paprasta :eusa-doh:[/quotjau neberandu, apie ką čia rašiau, todėl negaliu argumentuoti..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na, labai naujas dalykėlis... Ir efektyvus... gaal... Nepatarčiau pirkti, sudėtingas paruošimas..

o kodėl sudėtingas paruošimas, na nebent naudojat grūdų fermentacijai ar šienainio ruošimas su probiotikais, o visa kita gan paprasta :eusa-doh:[/quotjau neberandu, apie ką čia rašiau, todėl negaliu argumentuoti..

apie SCD probiotikus :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Probiotikai suaugusiam atrajotojui - nonsensas.. Nei viena gyva bakterija nepraeis fermentacijos katilo tokiame būvyje, kad galėtų savo naudingąsias savybes prademonstruoti plonuonuosiuose žarnose.. Bus sufermentuota į mikrobinį baltymą arba, liaudiškai sakant, suėsta prieskrandžio infuzorijų..

Bet koks pieno rūgšties papildas suaugusiam atrajotojui - taip pat nonsensas, visos šėrimo pastangos buna nukreiptos į tai kad prieskrandžiuose išvengti S.bovis ir M.elsednii produkuojančių laktatus, atsiradimo..

Kitais atvejais, negaliu ginčytis, probiotikai būna naudingi..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Probiotikai suaugusiam atrajotojui - nonsensas.. Nei viena gyva bakterija nepraeis fermentacijos katilo tokiame būvyje, kad galėtų savo naudingąsias savybes prademonstruoti plonuonuosiuose žarnose.. Bus sufermentuota į mikrobinį baltymą arba, liaudiškai sakant, suėsta prieskrandžio infuzorijų..

Bet koks pieno rūgšties papildas suaugusiam atrajotojui - taip pat nonsensas, visos šėrimo pastangos buna nukreiptos į tai kad prieskrandžiuose išvengti S.bovis ir M.elsednii produkuojančių laktatus, atsiradimo..

Kitais atvejais, negaliu ginčytis, probiotikai būna naudingi..

na paprašytas pakoentuoti tavo komentarą mokslo institucijos atstovas atsakė :

"Tai rašo labai ribotos kompetencijos žmogus. Kažkur kažką girdėjo, ir

tiek. Matomai, iš fiziologijos turėjo 2.

Šiaip tai kažkoks kliedesys."

kadangi nelabai norėjo veltis su manim į kažkokius aiškinimus tai pagooglines radau štai ką :

"Kadangi žinduoliai neturi augalinį pašarą virškinančių fermentų, fermentacija vyksta dėl bakterijų, o jų gauna ėsdami žeme aplipusią žolę. Atrajojant fermentacija vyksta virškinimo sistemos pradžioje. Pašaras iš stemplės keliauja į karvės prieskrandį, pirmąjį iš keturių skrandžio skyrių, per juos pereina pašaras prieš patekdamas į plonąją žarną. Kai bakterijos prieskrandyje paverčia pašarą tam tikros konsistencijos mase, ši patenka į kitą skrandžio skyrių, čia ją minko sienelės, kol susidaro gniužulas. Tada karvė atsirūgsta ir pašaras atryjamas atgal į snukį, vėl pertrinamas ir sumaišomas su seilių fermentais. Toks papildomas pašaro apdorojimas vadinamas atrajojimu. Kai karvė baigia atrajoti, pašaro gniužulas nuryjamas į trečią skrandžio skyrių ir ten toliau minkomas. Iš čia apdorotas pašaras patenka į ketvirtą ir pagrindinį skrandžio skyrių – šliužą. Jame esančios rūgštys užmuša bakterijas, todėl karvė išvengia ligų ir gauna bakterijų išskirtų baltymų."

tai darau išvadą kad kolega neteisus ar blogai informuotas :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na, nekomentuosiu mokslo institucijos atstovo ir jo žinių.. (ypač apie atrajotojų prieskrandžių mikrobų atsiradimą iš žemių...) Iš kokių žemių tamstos veršeliai iki trijų mėnesių prieskrandį išplėtoja??

Atrajotojas (herbivores tuo ir skiriasi nuo visaėdžio (omnivores), kad iš pradžių suėstą žolę virškina ne pats. Jis pirmiau patalpina šį pašarą į prieskrandį, kur jį fermentuoja (ne virškina, o fermentuoja) apie 600 rūšių mikrobų, virš šimto rūšių infuzorijų, aibė mielių ir grybų... Tuo pasėkoje suskaidoma ląstelienos celiuliozė (į celobiozę ir galiausiai į gliukozę) hemiceliuliozė, dalinai suskaidomi prieinami mikrobams baltymai, disaharidai ir sacharidai suskaidomi iki paprastų cukrų ir gliukozės.. Dėl to prieskrandyje susidaro labai specifinė aplinka, kurioje nepaprastai sunku išgyventi bet kokioms pašalinėms bakterims.. Jos žūna. Todėl niekas netiria pieno fermų salmoneliozei, kaip pavz, paukštynų... karvei koliforminės bakterijos santykinai nepavojingos.. (Peroraliai, žinoma). Fermentacijos procese pasigamina laisvos riebalų rūgštys: propioninė, acto, ir sviesto, kurios, kaip ir susidaręs amoniakas įsisavinamos į kraują per prieskrandžio papiles (gaurelius)... Užaugusi mikrobinė masė (na, fermentacijos metu prisidauginusios bakterijos iki 2,5 kg/ dienai pas produktyvią karvę)Pasisavinama į tolimesnį virškinimo traktą (knygenas, šliužą). Iš šio mikrobinio baltymo karvė gauna absoliučiai visą vitamino B spektrą, visas būtinas nepakeičiamąsias amino rūgštis... visą vit. C...

Prie ko aš čia tai dėstau.... Prie to, kad pas suaugusį atrajotoją bet KOKIOS pašalinės geros ar blogos bakterijos septyniolika valandų neišgyvens...(tiek paprastai prieskrandyje išbūna pas stambią karvę pašaro ląstelienos dalelės.) Pieno rūgštis jame atsiranda tik peršėrus gyvulį per dideliu kiekiu krakmolų cukrų..(smulkiai maltais kviečiais - avižomis, kaip greitai skaidomo krakmolo šaltiniais..)

Amerikoje yra naudojami prieskrandžio modifikatoriai - RUMENSINAS ir MONENSINAS, kurie truputį keičia bakterijų struktūrą prieskrandyje, kad karvė mažiau išriaugėtų metano.., bet ES šios medžiagos draudžiamos kaip siauro spektro antibiotikai..

Na, prašau matyti, kad aš kalbu apie SUAUGUSIUS ATRAJOTOJUS... kuriems tikrai probiotikų nešerčiau, nebent pinigų per daug turit.. Pakenkti jie nepakenks...

Tuo tarpu kiaulėms ir vištoms probiotikai tikrai nuostabus dalykas, parekomenduočiau kiekvienam..

Dabar dėl to dvejeto iš fiziologijos... Visą tai, ką aš čia rašinėju (arba beveik visa) yra iš

" Nutrient Requirements of Dairy Cattle: Seventh Revised Edition, 2001 " ir kai kurių Viskonsino universiteto ir Babcock instituto leidinių tokių kaip :MELŽIAMOS KARVĖS VIRŠKINIMO PROCESAS

M. A. Vatio

Tarptautinis Babkoko institutas

V. T. Hovard

Pieninės gyvulininkystės fakultetas

Jei jūsų "mokslinis konsultantas" mano galintis aiškinti Amerikos Nacionalinei Tyrymų Tarybai ir profesoriams iš Viskonsino universiteto, tai tegul.... prie ko čia aš?? mano reikalas buvo tik kai kuriuos straipsnius išsiversti...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na nelabai skaitot ką aš parašiau ir ką pats parašėt :(

Tiek mano, tiek jūsų komentare aiškiai išdėstyta, kad visą masę maisto suskaido bakterijos, grybeliai ir t.t. PRIEŠSKRANDYJE o jau žūsta paskutinėj stadijoj, pakliuvus maistui į ketvirtą skyrių šliužą kuriame ir esančios rūgštys užmuša bakterijas, todėl karvė išvengia ligų ir gauna bakterijų išskirtų baltymų ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na, kolega Gedmins, dalinai taip... Didžiąją pašaro dalį suskaido prieskrandyje mikrobai savo fermentais, kita dalis nesuskaidyta (vadinamoji bypass) patenka į žemesnįjį virškinimo traktą, kuriame skaidoma jau paties gyvulio fermentais...

Taigi apie tai ir buvo kalba, kad esant prieskrandyje didžiulei konkurencijai tarp nuosavų mikrobų populiacijos ir stipraus jų troškimo išgyventi kaip populiacijai bet kokie pašaliniai (nesvarbu, naudingi, ar ne) mikroorganizmai turi labai mažą tikimybę išgyventi... Praktiškai neturi jokios..

Turiu išsivertęs tokį Šiaurės Karolinos universiteto mokslinio bendradarbio straipsnį "Rumen Microbes and Nutrient Management [1]V. Fellner" buvo išspausdintas JSC (journal of dairy science) užpraitų metų kažkuriame numeryje buvo... Jei įdomu galiu į privatą atsiųsti...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na, kolega Gedmins, dalinai taip... Didžiąją pašaro dalį suskaido prieskrandyje mikrobai savo fermentais, kita dalis nesuskaidyta (vadinamoji bypass) patenka į žemesnįjį virškinimo traktą, kuriame skaidoma jau paties gyvulio fermentais...

Taigi apie tai ir buvo kalba, kad esant prieskrandyje didžiulei konkurencijai tarp nuosavų mikrobų populiacijos ir stipraus jų troškimo išgyventi kaip populiacijai bet kokie pašaliniai (nesvarbu, naudingi, ar ne) mikroorganizmai turi labai mažą tikimybę išgyventi... Praktiškai neturi jokios..

Turiu išsivertęs tokį Šiaurės Karolinos universiteto mokslinio bendradarbio straipsnį "Rumen Microbes and Nutrient Management [1]V. Fellner" buvo išspausdintas JSC (journal of dairy science) užpraitų metų kažkuriame numeryje buvo... Jei įdomu galiu į privatą atsiųsti...

Idek cia.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na, kolega Gedmins, dalinai taip... Didžiąją pašaro dalį suskaido prieskrandyje mikrobai savo fermentais, kita dalis nesuskaidyta (vadinamoji bypass) patenka į žemesnįjį virškinimo traktą, kuriame skaidoma jau paties gyvulio fermentais...

Taigi apie tai ir buvo kalba, kad esant prieskrandyje didžiulei konkurencijai tarp nuosavų mikrobų populiacijos ir stipraus jų troškimo išgyventi kaip populiacijai bet kokie pašaliniai (nesvarbu, naudingi, ar ne) mikroorganizmai turi labai mažą tikimybę išgyventi... Praktiškai neturi jokios..

Turiu išsivertęs tokį Šiaurės Karolinos universiteto mokslinio bendradarbio straipsnį "Rumen Microbes and Nutrient Management [1]V. Fellner" buvo išspausdintas JSC (journal of dairy science) užpraitų metų kažkuriame numeryje buvo... Jei įdomu galiu į privatą atsiųsti...

beabejo įdomu, būčiau labai dėkingas :eusa-dance: probiotikų panaudojimas žemės ūkyje ištiesų naujas ir inovatyvus dalykas. Pats naudoju savo ūkyje, auginu triušius ir broilerius tai galiu pasakyti, kad jiems tikrai veikia. Stebuklų nėra, bet ir vaistų pumpuoti nereikia, ryškiai sumažinau kritimus :eusa-dance: Dėl kitų augintinių nežinau, įvairiai šneka todėl ir domiuosi :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Visada buvo labai įdomu (nors tikrai negaliu pavadinti savęs giliu žinovu) triušių (kaip ir arklių) virškinimo sistema... T. y. fermentacija po "tikrojo skrandžio".. kai mikrobiniai baltymai laukan, o iš fermentavimo pasiimama tik laisvos riebalų rūgštys, t.y. energija.... Ir nesiginčiju, kad jiems probiotikai gali būti naudingi.. O dėl broilerių - esu giliai įsitikinęs, kad naudingi... Straipsnį pasiunčiau..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Žinai kartais paskaitinėju ka rašai prisipažinsiu kartais tikrai turi originaliu minčiu ,pastebėjimu bet pastebėjimas iš to išplaukiantis tokis kodėl tamysta tik paskaites kažkieno tai mintis susidarai kategoriška nuomone vienu ar kitu klausimu kuriuos gvildenant net proto bokštai nesutaria.Juo lab jankiu kalba rašytu kur daug visokiu niuansu ir detaliu kurios mums nelabai ir suprantamos nebent turi praktiniu žiniu ju kalbos pažinime.Nejaugi esi tiek isgilines i tuos dalikus o gal esi atlikes ukinius bandymus kad taip leidi kategoriškai sau teigti apie probiotiku nauda ir žala tavo piniginei.Kartais prieš rašydamas pagalvok apie tai kad lazda visada turi du galus.Čia pastaba žiurint iš šono ir nesileidžiant itolimesnes diskusijas. :icon-wink:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Grazbek... Gal tu kažkur ir teisus... Bet yra tokių dalykų, kuriais sveiko proto žmogus abejoti negali, juolaba, jei tuos dalykus patvirtina pasaulinio lygio leidinių, kurios pagrindu žinioms laiko viso pasaulio mokslininkai.. Truputį paaiškinsiu, apie ką kalba... Yra JAV toks nepelno siekiantis dalykas, kaip NRC (National Research Council) jį sudaro renkami patys iškiliausi mokslininkai. Yra jame atskirų dalykų komitetai, pvz, komitetas gyvulininkystei (Committee on Animal Nutrition).

Tai va. Kiekvienoje valstijoje yra mažiausiai po vieną universitetą, turintį veterinarijos ir gamtos mokslų fakultetus (valstijų yra 50, primenu). Tyrimai ten vykdomi ne juokais, pinigų ir proto jie turi tikrai.. Tyrimų medžiaga skelbiama regioninėse konferencijose pvz melžiamoms karvėms - toks S- PAC

2012 ADSA-ASAS Midwest Meeting Abstracts

2012 Tri-State Dairy Nutrition Conference Proceedings

2012 Four-State Dairy Nutrition and Management Conference Proceedings ir t.t.

Tai va, šitas NRC jo tiksliniai komitetai ir pokomitečiai pagal gyvulių rūšį, kas kažkiek metų APIBENDRINA visų universitetų išleistą medžiagą, ir išleidžia kapitalinį leidinį, kuriame būna sutraukta naujausia tyrimų medžiaga.. Pieninėmas karvėms paskutinis toks leidimas yra :

Nutrient Requirements of Dairy Cattle Seventh Revised Edition, 2001 : jį išleido :

Subcommittee on Dairy Cattle Nutrition

Committee on Animal Nutrition

Board on Agriculture and Natural Resources

National Research Council

Tai va, aš juo daugiausia remiuosi... Taip pat kas mėnesį gaunu "Journal of Dairy Science" esu užsisakęs ir naudoju tą patį S- PAC.. truputį sudalyvauju ADSA, skaitau www. Dairy forum.com jei būna laiko, paskaitau ir apie kitus gyvulius... To paties NRC šakiniai pokomitečiai leidžia leidinius ir apie arklius ir apie kiaules ir apie paukščius ir apie avis, ir apie naminius gyvunėlius...

Na, nesakau, kad jankių kalbą moku tobulai... kartais prie vienos frazės tenka paprakaituoti... Bet, kai įdomu, ir kai šalia kompas, galima padaryti daug..

Dabar apie probiotikus... Jei būtum įdėmiai skaitęs mano ir kolegos Gedmins diskusiją, būtum pastebėjęs, kad aš tvirtinau, kad probiotikai yra puikus ir nuostabus dalykas..... bet tik ne tikriesiems atrajotojams, dėl fermentacijos jų prieskrandžiuose specifikos....

Tai tiek... jei nepakanka, galim dar pasiginčyti... nors mano žinios daugiausia melžiamų karvių šėrimu apribotos..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tiesa, turiu pasitaisyti... Probiotikai atrojotojams neefektyvūs tik tada, jei jie nėra APSAUGOTI probiotikai.. Apsaugoti nuo sufermentavimo prieskrandyje... KItu atveju, taip kaip ir apsaugoti (bypass) baltymai, riebalai vitaminai, krakmolas, amino rūgštys... jie gali pasiekti gyvulio plonasias žarnas ir veikti tikrai teigiamai... Diskutuojamu su kolega Gedmins atveju nebuvo niekur pažymėta, kad tie probiotikai apsaugoti...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sakykim tu teisus.Bet ir as teisus sakydamas kad nemokamo nieko nebuna taip ir su tavo nepelno siekianciasiais juo lab kad probiotikai kurie taip pradeti garbinti Eu Amerikej turi rimta konkorenta kuris nezada jam nusileisti tai toks ponas Antibijotikas su visais isplaukianciais padariniais kuris senajam zemyne yra uzdraustas bet pasjankius nezada taip lengvai pasiduoti ir tai yra tam tikra priezastis tiksliau prielaida arba naujo daigto sindromas juo lab geri probiotikai kolei kas ir brangesni yra.O apie probiotikus europoje tikrai yra medziagos kur galima pasigilinti daugiau nes cia jo vartojime o taip pat ir tyrimuose pazenge labiau.Bet apie ju salutinius poveikius dar po kol kas nutylima ne taip kaip apie antibijotikus.

Cia tik zmogiski pastebejimai apie galimus slenkscius sioje diskusijoje nesu probiotiku gerbejas ir tiesa pasakius kai bandziau gilintis pasirode kad tai tamsus miskas su daug nezinomuju bet vis delto ziurint apie jo sunaudojamu kiekiu augimo dinamika ir imoniu apyvartas susidaro ispudis kad tai naudingas produktas bet velgi reikia ziureti apie katra produkta eina kalba ir netgi sakyciau kad svarbiausia kokiu tikslu sieki ji vartodamas nes netiksliai pasirinkes produkta gali gauti priesigus rezultatus nei tikiesi nekalbant jau apie tai kad rinkoje atsirado produktu slapuku kurie tik vadinasi probiotikais bet su jais nieko bendro neturi. Aisku manau kad galima su tavim sutikti kad siekiant savosios nirvanos geriau jau be papildomu priedu. :D

Atsiprasau is karto uz lietuviu kalba nes ne tik esu baiges tik tris klases ir koridoriu bet ir Black berry,s nedraugauja su lietuviu kalba.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...