Jump to content

Reikia modernaus agronomo - noriu pasigirt :)


Miescionis

Recommended Posts

Taip pasvajojant manau pirma reikia issiaiskinti, koklia kultura auginant yra didziausias ir lengviausiai pasiekiemas rekordas pagal ligsiolinius bandymus.

Kaip pavyzdys JAV dalyvaujant olimpinese varzybose ir siekdama surinkti kiek galima daugiau medaliu nutare nesiplesyti tose sakose kur jau rekordai vos pasiekiemi o pasirinko deti pstangas i moteru ruosima olimpiadoms, visokiu plaukiku ugdyma ir pan..

mano mintis ta kad nei rapso nei kviecio rekordu taip paprastai nesumusit.

Tarkim tokia kultura kaip kukuruzai grudams lietuvoje manau rekordus tikrai galima musti nes rapso anglis yra c2 o kukuruzu c4 ( nezinau kiek teisingai cia rasau, bet mintis ta kad is vieno ha kukuruzu dvigubai daugiau pavyks sukaupti energijos su tom paciom sanaudom nei su rapsu)

ATSIPRASAU KAD gal kiek NUSISNEKEJAU :lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

kulturos pasirinkimas butu ne mano sprendimas. Butu smagu, jei kultura butu populiari (t.y. tokia, kuria daugelis augina - visgi NORIS PASIGIRT). Kam idomu, kad as gavau xx tonu serbentu is ha? :) Na noreciau pasigirti ne "pasaulyje", o vakaru lietuvoje :) taigi ir derlius turetu buti daug didesnis nei "vietinis". noreciau paseti kazkokia vasarine kultura, nes rudeni gal paruosim kita lauka.

ieskom ne "energijos per ha", norim isaugint t/ha :) turiu omenyje, kokia kultura kuri tinka po mieziu. kukuruzu nelabai tureciau kur det. zirniai? avizos? bulves? v. rapsas? grikiai? pupos?

galetumem paseti ir 5 kulturu po 1 ha :) kad bent viena pasisektu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

bulves butu tikrai idomu jei su laistymu eitu :) trasu plevele agro ir kas nors tikrai isaugtu .vakaru lietuvoje ar aplinkui dideli bulviu ukininkai yra?bet va vel tas priemolis :icon-confused: geriau butu priesmelis galetu pabandyti ir keles veisles pvz viena olandiska kokia kita sasnausko ,vasiliausko .tada manau dar butu idomiau :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Manau mintis jog reikia auginti kelias kulturas gal ir nebloga tik aisku jau labai daug terliojimosi butu, todel pagal norus terliotis reikia pasirinkti kiek kulturu auginiti. Visgi manau dvi kulturas vetetu auginti nors gal su viena pasiseks. Žirniu kazkada kazkur rase kad potencialas iki 10 tonu ha skamba kaip is fantastikos srities.... kaip gauti nuo 4 iki 5 zinauo tas likusias 5 iki tu 10 gal jau viska padarius pavyktu gauti Jums? :D

Tokia nebloga knyga yra kur surasyti augalu veisliu tyrimu duomenys t.y kuriais metais kokios veisles kokio augalo kurioje Lietuvos bandymo stotyje kiek prikule ir siap apie tu veisliu tyrimus.

Ta knygele pavarcius gal kokiu minciu ir kiltu...

Dar avizu manau iki kokiu 7 tonu galima pakulti o kadangi ju intensyviai mazai kas augina gal irgi butu sioks toks rekordas

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 mėnesių...
  • po 4 savaičių...
  • po 6 mėnesių...
  • po 3 savaičių...
  • po 6 mėnesių...
  • po 1 metų...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...