Jump to content

Lietuviškieji kombainų rekordai


yogop

Recommended Posts

Va su kuo reik Rapsa kult ( antram plane ) :)

Ir rapsas silpnai atrodo , vat ir bus tau nenaudot NPK trašų pagal pilna trešimo planą

200 kg 16 -16 - 16 pirma karta auginamas man. byrejo po 2.25 tonos lygtais. o seip snekejau su 1 ukininku kuris turi rapso stala sitam komabinui tai sake beveik taspats, nespeja pjaut, pesa. da kazkokiu minusu minejo nebepamenu. seip nubarste tik tiek kiek nubrauke sonas kederio, ir tai tik viena kita ankstara isbere, gan stipriai bent man seis metais laikes rapsas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aš 16-16-16 laikau prasta traša... o dar kai tik 200kg/ha, butum 400kg/ha užmetes butu buve rezultatai kitokie ;) beja šiemet vasarinio rapso metai tai ne vienas ir rekorda ėmė ;) Beja rapso stalas būtinas kitas našumas mažiau nubarsto :icon-wink:

Del nasumo drisciau pasigincyti, neturiu daug patirties, bet kaip gali itakoti nasuma rapso stalas, nekalbam apie vario ir pan.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kai rapsas lenda po sraige ir kai ant sraigės manau skirtuma esi pastebėjas.....

Su droningborgu kai kuliau buvo vienam lauke kai rapsas lipo ne tik ant sraiges, bet ir per virsu kederio. Kederis buvo su juostiniu transporteriu. Du metus kuliau su Laverda jokiu problemu nebu del lipimo kur nereikia, tik kartais norisi siek tiek zemiau lenktuvus paleisti, nes atrodo lyg guzas renkasi.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kadangi kalba pasisuko apie rapso stala tai galiu patvirtint tuos zodzius , kad nasumas su rapso stalu pasireiskia svelniai sakant per kombaino rijyma , tiesiog kada pjaunamosios dugnas dalgio ir sraiges atzvilgiu yra didesnis tuo graziau gula ilga ir issisakojusi mase, tuo ji toligiau yra paduodama i sraige kuri tolygiai ja tiekia nuozulniai kamerai. Tarpines uzduotis ir yra paduot i kombaina tolygia mase , vat cia ir slypi daugelis kombaino gedimu kuriu butu galima isvengti , t.y. guoliu , dirzu paankstintas susidevejimas ir t.t. Taigi kalba buvo apie nasuma , dabar apie nuostolius . Su stalu zymiai maziau isbarstoma seklu kurios nukrenta ant dugno kai buna iskultos tos pacios sraiges ir lenktuvu (be prailginto pjaunamosios dugno seklos tiesiog krenta pries dalgi ant zemes) . Atpjovejai taipat sumazina nuostolius nes persipinusios ankstaros graziai atpjaunamos kai tuo tarpu su paprastais skirejais jos yra tiesiog nutraukiamos ir krenta zemen. Cia as kalbu apie normalu rapsa nuo 2t/ha . Turbut nebutu atsirade rapso stalu jei derlius nebutu perkopes pusantros tonos is ha, paprasciausiai tam nebutu poreikio ;)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Su rapso atpjovėju pliusas tik tas, kad pasvirusiame nėra kišimo krašto pjaunamosios ir dažniausiai apie lenktuvų cilindruką. Stačiam vasariniame galima puikiai apsieiti ir be atpjovėjo. Žieminiame rapse jis būtinas :eusa-shifty: O apie nuostolius aš turiu kitą nuomonę :( Labai daug nupjautų kekių su ankštaromis sekmingai nukrenta ant žemės kol apsisukęs iki jų sugrįžti :(

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...
Na o ta isitaip atrodantys laukai norma? nezinau, man atrodo kad daug cia pribarstyta jei zaliuoja kaip paseta. pavasari po ziemos kaikurie laukai prasciau atrode :)

Nu atleiskit uz grafika, filmuota darbiniu telefonu kurio verte 300 lt :)

dar vienas dalykas kurį reikia nepamiršti tai skaldyti grūdai. tam tikra dalis "kruopų" išeina laukan su pelais ir jos nesudygsta, jei jų nematai tai ir širdis neskauda, bet tai nereiškia, kad jų nėra.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 mėnesių...

:icon-confused: suvargau bešnekėdamas su "Factum" agentūrą, atsisako registruoti bet kokį rekordą matuojamą darbo našumo vienetais nors tu ką :eusa-naughty: . Nei tonų per valandą nei per aštuonias valandas nei jokio kitokio, nors pasisiusk :icon-twisted:

Reiks su ūkininkų sajunga ar dar su kuo šnekėt, kad savo komisija padarytų ir savo rekordus registruotų :D

Čia šeip dūšią išliejau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...