Jump to content

Vasariniu kvieciu auginimas

Recommended Posts

Paskelbta

Tos nuotraukos tai manau stresas nuo fungicidu ir reguliatoriu. Buvo grazus kol nepanaudojau leanderio ir maredo, po savaites dar modusa uzmeciau. Laukai paliko kaip is tu jusu nuotrauku, nepurksti laukai zali zali. Kas pursket nuo miltliges su leanderiu ir maredo, ar isnyko miltlige?

Paskelbta

Pas mane kvieciukai visko gave ir nuo ligu ir trasu, varpos pradejo lysti ir velevinio lapo galai pradejo baltuoti ir net persvieciami patapo ! Kas per bajeriai ? Gal nuo sausros ?

Cia daug tokiu zmoniu kuriems vasariniai kvieciai baltuoja ar geltonuoja, ir visi klausiam to paties. Nemanau kad salnos ar sausros, manau kad nuo chemijos stresas.

Gal kas kokio rimtesnio agronomo klausete kas galetu buti del tu kvietuku? 

Paskelbta

Principe apsvilo ir pas manes vasarojus kur viena purkdtuvo backa užtaisem. Purškem ryte apie 11. Silumos buvo plius 20. Ten kur buvo purksta vakare atvesus orui, liuks viskas su visais laukais.

Paskelbta

Faktas, kad visų bėdų pamatas yra sausra, o tada kai pasėlis su silpnom šaknim, nesimaitina ir šiaip panašūs ne į augalą bet daugiau į herbarą, tai bet kokia smulkmena stresuoja. Aš pas savę tokių žiaurių kvietukų irgi dar nematęs, kaži ar lietus ką bepadės. Sprindiniai ir jau plaukėja. Nors Stabilano duota tik 0,5 l/ha. Axial absoliučiai nesuveikė, todėl pilna avižos. Žodžiu, nekažką šiemet su vasarojum.

Paskelbta

Pas mane monitorius nesuveike. Tuscioji aviza stovejo susitraukus, galvojau , kad nebeaugs,o dabar kai uzdave dregmes, atsigavo ir pradejo bujoti. Nezinau ir ka daryti. Kvieciuku dar tik veliavinis rodosi.

Paskelbta

Planavau ant velevinio uztrest paskutiny karta po 200 nuvazevau vienas laukas velevinis pradejo plaukti, kitas 50% isplaukias o kitas visiskai isplaukias, supyliau kaip planavau stebesiu ar bus pastebimi skirtumai nes pries tai tresta vienodom dozem.

Paskelbta

pas mane irgi, bet jau trumpumo.. pats šiaudas irgi žaiuriai žemas. kai kur miežiai didesni už kviečius...

Pas mane irgi labai žemi, nei trumpinau, drėgmės netrūko :icon-rolleyes: gal kas pakomentuos kodėl jie tokie žemi  :icon-wink: 

Paskelbta

Startavo per karscius greitai sustresavo augalai pajute dregmes trukuma, tokiu atveju augalai skubina uzauginti sekla, del to y ugy nebeaugo ypac lengvesne zeme. Pvz pas mane nornalio zeme pilnai isplaukia iki keliu ciut aukstesni,o lengvesne ar priesmely aukstis nesiekia 30cm vienas krastas aplamai gal 15 cm su varpom.

Paskelbta

Gal kas žinot , kodel pas mus žemaitijos krašte , daug kur geltonuoja ir džiusta ,vassariniu kvietuku lapu galiukai, net jau ir vėliavinio lapo galiukas pradėjo džiuti. kas jiems galėjo nutikti ? anksčiau to lig ir nebudavo. Reiks turbut fungicida panaudot.

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti

• Create New...