Jump to content

patarkit


Arunas7

Recommended Posts

  • po 4 savaičių...

Ytariu prie ramuniu bus ir varpucio todel be glifosatu neissiversi. Jeigu dziungles glifosuok ir pudimuok o rudeni sek. Antras variantas suark gyliai kad virsutine mase atsidurtu dugne pageidautina su tankintuvu ir sek vas. rapsa bet cia jau reikes daugiau chemijos nuo piktzoliu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kai dabar toks slapumas tikrai neark, palauk kada dirva bus pradziuvus (neaisku smelis, molis ar dar kas).Tam reikalingas tankintuvas prie plugo kad sutankintu dirva ir galesi seti ta pacia diena, bet velgi jeigu yra varpucio geriau kaip minejau glifosuoti ir pudimas iki rudens sejos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Seni žmonės sako, kad anksčiau įsėlį įsėdavo į rugius kai tik pradeda atšilti ir laukai būna dar šlapi. Bet aišku čia var. tik rankomis. Kai galėsi įvažiuoti su technika jau bus persausa ir reiks akėti. Žiemkenčių akėti neteko, bet pradžioj ūkininkavimo chemijos beveik nenaudojau (buvau patriotinis ekologas :lol: ), tai akėdavau miežius. Skaitosi, kad išsiakėja man rodos apie 20 % pasėlio, bet 80 % žolių. Akėdavau mažosiom akėčiom 3-4 lapelių augalus. Pradžioj atrodo nekaip, bet atsitaiso ir būna geresni už neakėtus, nes pasipurena dirvos pluta. Dabar, kai technikos pažanga, galima būtų įsėti ir su ražienine sėjama skersai pasėlio eilučių. Var. yra įvairių, tik reikia derinti pagal sąlygas. Linksmų švenčių. :lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

tai kad klausimas buvo .kaip isėli pasėti :icon-wink: tai ir sėji ir priakeji.žusta 10-20procentu pasėlio,pitkžoliu susinaikina60-80procento ir derlinguma pataiso 30-40procentu :icon-wink: akėti galima iki augalas pasieks 20cm ugio,nedidesnius.žinoma eko akėčios butu idealus varijantas :icon-wink: galima ir ganyklas tokio budu pataisyti iš pavasario.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...