Jump to content

JCB

Nariai
  • Pranešimai

    6227
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    151

Atsakymai kurių autorius JCB

  1. Prieš 11 valandų, Alvydas 1 pranešimas:

    Žiūriu smulkiems paraiškų priėmima pratęsė iki gegužės 15d matyt manęs laukia 😉nes tų smulkių kurie neėmė paramos , ne taip daug ir likę. Ir ar jums daug pardavėjas pakelia kaina jei pasakai pirksi kokia žemės ūkio techniką paramai, nes kiek klausinėjau tai kai pasakai kad perki su parama kokį traktorių vietoj kokių 12 tūkstančių pasidaro geriausiu atveju 15 ar 16 tūkstančių atseit jūs ten dykai pinigus gaunate tad dalinkitės su kitais .

    Tipo nuvarai traktoriaus žiūrėt už 14k, nusideri iki 12k, bet po to pasakai, kad reiks ne tik sąskaitos bet ir perdavimo aktų dėl paramos ir sako tada jau kainuoja 15k?? Pasakas kažkokias čia mum seki... 

  2. Prieš 2 valandas, axe pranešimas:

    Blem kad cia rimtai jus duodat, vienu vaziavimu visus tris pagrindinius reikalus sutvarkot :D man kazkaip baisu taip butu

    Ž miežiam treti metai taip, viskas ok, nebijok :)

    čia šiemet bajerių su kviečiais yra matau, nupurkšta su trumpintoju, po dviejų dienų su tombo jau žiūriu važiuoja... gyvi. Pas mane patį nupurkšta su ccc 1ltr, tai dabar kai taip susistūmė su orais, siūlo kartu važiuot tombo+medax top 0,7, nes nei su vienu, nei su kitu nėr kur laukt.

  3. Aš čia pasirodo į žirnių temą įšokęs, bet apie pupose kalbėjau, nors vis tiek tas pats.

    Na nežinau man jau corumo ha kaina jau kosmosas (50eur/ha), dar dėt stompo ar fenix, na gerai mažintos normos, bet jau du važiavimai, kultūroje, kurioje ir taip pagrinde ant 0 sudirbi.

  4. Prieš 18 valandų, Virgis. pranešimas:

    60x60x180cm sveria 1,5 tonos, sudėjus 4 eiles gaunasi labai nemažai svorio, vartyti siena semiant apačioje nėra šansų, pastumti per jėgą nebandžiau. 

    O virš blokų buvai sukrovęs krūvą? Įdomu ar po 4eiles iš kraštų, atlaikytų tarkim 11metrų plotyje sustumtą 4metrų aukščio kviečių krūvą. 

  5. Man keista, kad iš ūkininkų pusės nėra pasipriešinimo šiuo klausimu. Nei per suvažiavimą Vilniui, nei dabar negirdžiu sambrūzdžio. Galim daryti prielaidą, jog iki šiol skiriamus melioracijai pinigus, nukreips gynybai, tada kad nesijaustų trūkumo, tegul susimeta žemės savininkai, na ir nenustebkim, kad iš tų sumestų 55%, nereiks atriekt vėl gynybai kokį 25%... neskaitau jau kuro akcizo, gpm padidėjimo ir kita....

  6. Man tai čia panašu į eilinį pasipinigavimą. Patalpos, etatai, neskaidrus pinigų skirstymas... o kaip laukai buvo šlapi, taip ir liks. O kaip ir sako, visa mokesčio našta nukris ant ūkininko pečių. Kaip ir su praėjusiu 2,5karto didesniu žemės mokesčiu.... Žodžiu mokam vis daugiau, o problemos tos pačios.

  7. prieš 20 minutes , Juozukas pranešimas:

    Deklaravimas ant nosies ir nežinot kas pasikeitė? Idomiai ūkininkaujat...

    Atitikt negamybine dabar galima su tarpiniais ar azota kaupiančiais, tiek pradžiai užteks info..

    Nieko tokio. Viską apsėja žieminiais, dar pavasarį pasėja kelis ha miežių, na ir pirmyn birželio vidurį į deklaraciją :)

  8. prieš 21 minutes , Bauer pranešimas:

    Tai buvo galimas lengvas skutimas, kad kažkiek dangos liktų, nes nearinimėj sakė iki kovo 15 turi bent minimali danga būti. O visi su noraginiais juodą pliką žemę buvo padarę.

    Buvo ir procentas leidžiamas. 

  9. Nefantazuokit :) pagrioviai privalomi, tai kas užsėję, tiesiog sunaudojo be reikalo sėklos ir trąšų. 

    Kas pernai atsėliavo be 6sav posėlio ir gavo išmokas, manau tokių nėra. Gal ten savininkas deklaravo ar kitas šeimos narys iki 10ha. 

    O šiaip visi gudrūs iki patikros :) 

  10. prieš 34 minutes , Jaunasis pranešimas:

    Sveiki gal kad John Deere 740 purkštuvui žinot kur yra gumeliu pirkt sekcijų vožtuvui kad nereikėtų iš dojaus pirkt visą vožtuvą 🤣

     

    Dominga. Pats nustebau, kad ten radau visą rem komplektą, bet kitam purkštuvui. Kaip pvz ivabaltei rem komplektas 200eur vienam oro cilindrui, o čia nupirkau du komplektus už 50eur...

  11. Prieš 19 valandų, manttys pranešimas:

    Galesiu parodyt :) visiskai prarade savisaugos jausma. Medziotoju tingumas juos.medziot

     

     

    20240330_152645.jpg

    Tave patį reikia tratint jei tokie tau maišo :D

    Kas pirmiau atsirado jie ar tų su savo kviečiais jų laukuose?? Rudenį šernai iškniso kviečius- juoda žemė, sukau galvą ar atsėt ar ne. Dabar pavasarį tręšiu, žiūriu gražiausiai sudygę. Faktas, kad jų rupūžių vėl populiacija atsistato...

  12. Prieš 2 valandas, manttys pranešimas:

    bet tu ji galėtum pastebėt tik jei darytum kontrole. Aš taip kalbu, nes pernai nepavyko laiku panaudoti reguliatoriu, tai nemiksavau nieko ir buvo ilgiausios varpos kokias turejau. siemet taip pat minimaliai reguliuosiu, kad patvirtint arba paneigti sita hipoteze :D 

    Gal jau rodžiau, nepamenu. Kairėj iš vidurio lauko, dešinėj iš lauko kampo, kur purkštuvas nepasiekia. Ir vrimvydas apie tai ne kartą yra sakęs.

    434269524_1123287162347965_5454011548122509955_n.jpg

  13. prieš valandą, manttys pranešimas:

    Db tuos 3k padaugink is koki 15 ukininkavimo  metu, jau ne toki juokinga suma bus. O jei dar viska is savu, tai suma net didesne. Negebejimas lipt is atidejimu man atrodo yra primityviausia klaida nepasiimt pinigu is ten, kur jie lengviausiai paimami

    Kiekvienas savo verslo kelią renkasi pagal save ir kuriuo jis pasirenka eiti, aš nieko smerktino nematau.

    Dėl firmų godumo, jos negodžios, jos tiesiog nori būti inovatyvios, kurti laboratorinius centrus, dirbti naujuose ofisuose, važinėti džipais, vežti ūkininkus atostogų- be mūsų to nebūtų. 

  14. prieš 20 minutes , manttys pranešimas:

    Banku kisenej viskas ok

     Blogai kai turi nuvezt iki 09.30 grudus butent tam supirkejui

    Nežinau kodėl "įsikibęs" kad čia baisi nuodėmė imt atidėjimui, o jau bankui skolingam būti, tai jau zeba. Tarkim 100ha ūkis imant atidėjimui, o ne iš banko skolinasi, skirtumas bus apie 3k €, o prie dabartinių vartojimo paskolos palūkanų, dar mažesnis. Dar pridėk banko mokesčius ir bus dar mažesnis skirtumas. Kas pasifiksuoja iš anksto, tai nuveža nuo kombaino, iškrato ir rami galva. Arba javapjūtės metu ir taip nebloga kaina išpuola. Ne visi turi sandėlius, džiovyklas, valyklas, kuriuose irgi ne už dyką viskas vyksta. 

×
×
  • Create New...