Jump to content

Mindzius

Nariai
  • Pranešimai

    25
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    3

Atsakymai kurių autorius Mindzius

  1. On 2024-03-31 at 11:06, Dariu's pranešimas:

    Gal yra išmanančių kas galėjo nutikti, ar čia normalu ar čia KAS su broku ? Nuo rudens stovėjo lauke plastikiniuose konteineriuose, ir nusistojo apie sprindžio storiu kristalų sluoksnis. 7 konteineriai ir visuose tas pats. Ar yra kam pasitaikę ? Ačiū 

    IMG_20240331_103601363.jpg

    Taip visad nutiks jeigu peršals ir man buvo lygiai tas pats. 

  2. On 2024-03-07 at 10:36, AgroP pranešimas:

    🔛 Nuo kovo 7 d. visoje Lietuvoje jau galima tręšti žemę tręšiamaisiais produktais.

    Anksčiau draudimo tręšti žemę tręšiamaisiais produktais laikotarpis buvo numatytas toks pat, kaip ir mėšlu bei srutomis, – nuo lapkričio 15 d. iki kovo 20 d. Įvertinant klimato kaitos faktorių, kovo 6 d. pakeistas žemės ūkio ministro įsakymas, kuriuo patvirtintame Tręšiamųjų produktų naudojimo reikalavimų apraše numatyta, kad tręšiamaisiais produktais laukus draudžiama tręšti nuo gruodžio 1 d. iki kovo 1 d. Įsakymą galite rasti čia: https://bit.ly/48RRtpu

    Taip pat keičiamas Mėšlo ir srutų tvarkymo aplinkosaugos reikalavimų aprašas, kuriame nustatytas draudimo tręšti mėšlu ir (arba) srutomis laikotarpis. Šio aprašo pakeitime nustatomas draudžiamasis laikotarpis tręšti mėšlu ir (ar) srutomis nuo gruodžio 1 d. iki kovo 1 d. Įsakymo pakeitimą jau pasirašė žemės ūkio ministras ir išsiuntė pasirašyti aplinkos ministrui. Atkreipiame dėmesį, kad  šis aprašas tvirtinamas dviejų ministrų  - žemės ūkio ir aplinkos - įsakymu. 

    Kol šis įsakymas nėra pasirašytas aplinkos ministro, gali būti skelbiama ankstesnė tręšimo laikotarpio pradžia, jei remiantis Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prie Aplinkos ministerijos pateiktais meteorologiniais duomenimis, paskutines 4 paras iš eilės vidutinė oro temperatūra bus ne žemesnė kaip 5℃.

    Kolegos tai negalioja mėšlui ir srutom, nesuklyskit!

  3. Prieš 3 valandas, manttys pranešimas:

    esi kazka girdejes, kad sandoriai tarp susijusiu asmenu vykdomi rinkos kaina? jie patys rizikingiausi, imoniu grupes net specialius kainorascius rengia, kurie irodo, kad kainos buna panasios kaip ir kitiems ukio subjektams.

    o jei svetimam parduodi uz likutine, tai griztam prie to, kad skirtuma gauni grynais

    patikrinus susimoki gpm ir bauda. Sitas dalykas veikia tik traktoriam ir )galimai) kombaina. padargams ne.

     

    Bet is kitos puses, patikrinimai nera labai dazni, tai galima bandyti rizikuoti :D

    Taip esat visiškai teisus tai galioja tik registruojamos transporto priemonėms. 

  4. Sveiki, reiktų tikriausia jums parduoti kai asmeninį daigta pagal pardavimo sutarti o ne per ūkio sąskaitą. Bet būtų geriausia kai likutine vertė lieka maža suma tarkim 10 eur ūkis parduoda šeimos nariui, o po 2vieju metų galima parduoti pagal sutartį ir manau tada galima rašyti tikra kainą ir nereikia mokesčių mokėt. Pasitikrinkite tik nesu tikras. 

  5. prieš 31 minutes , Virgis. pranešimas:

    Kokie kviečių tarpueiliai, įdomu kaip pataikai tarp jų su šiuo agregatu, nes tokiam vairavimui jau reikia rtk su auto vairavimu? Kaip su kalio trešimu? 

    Tarpueiliai 19.5, sėjos norma 2.5 milijono, setą su ta pačia sejamaja su  vairavimo sistema. Tręšimo metų pastumu vežes 7 cm. O kad supjausto, užverčia žemėmis pirmą savaitę atrodo baisiai. Po 2 sav darau purškimas nuo žolių ir daugiau nekeliu kojos į lauką. 

     

    IMG_20240227_150403.jpg

  6. Pavasariniam trešimui pilu į dėžę amonio sulfato 90 kg ha. 90 kg ha. Dapo ar mapo ir 300kg kaso. Viską terpių į 5cm  gylį. Daugiau jokių trešimų nedarau. Nupurskiu nuo žolių ir visi darbai baigti. Tręšimas darau kai žemė jau subrendus. Tai apie balandį. Pirma savaitę atrodo baisiai bet po trijų savaičių pasidaro kosmosas. Tad patys spręskite kaip tręšti. IMG_20230414_182042.thumb.jpg.9882f169f0aac1a0a73f6924b5c12cf6.jpg

  7. Prieš 23 valandas, Algis... pranešimas:

     bent kolkas cia neberasysiu , gal kazkas perziures , jaunimas gali susirast be vertimo , siaip apie no-till...

    Sveiki kolegos, labai geras video! Ir daug tokių yra. Mes esam pradedantys be patirties, pabandėme metus du, kas tris ir matome jau dabar gera rezultatą. Nereikia įrodinėti skeptikams, kad no till ateitis! Siūloma prekė lietuviui tai blogis, kuris iš patirties visi žino kas pigu tai apgaulė. Aš ir taip manau. 

    Aš dar nenaudoju poseliu, bet ši vasara bus pirma. Poseliai no till panašu jog yra didelis 40-50 proc. Priedas, arba 40-50 sumažinta trąšų norma. 

    Ačiū, kad dalinamės patirtim! 

     

     

  8. Prieš 2 valandas, dumoju pranešimas:

    Čia kalbate iš patirties ar "kaimynas pasakojo, kaip jo draugo draugui nepavyko" ? Atsakykit atvirai, kodėl reikia žeminti kitus ten, kur pats nei nosies įkišęs nebuvai?

    Kolegos čia no till tema, nemanau kad reikia bandyti įtikinėti, kad ši technologija kažkuo geresnė ar blogesnė. Kiekvienas mūsų pagal daugybę dedamųjų parenkam sau tinkamą technologiją. Būtų smagu kad galėtume pasidalinti savo patirtimi. 

    Dėl lėksčiavimo no till nematau nieko blogo, bet gylis turėtų būti apie 5cm ne giliau. Gaunasi toks humuso sluoksnis kuriame vyksta puikus organinių medžiagų puvimas. Lekščiavimą atlieku tik esant sausam orui, kaip šiemet kai žemė labai sausa, sliekų praktiškai nėra apdirbimo gylyje. O dėl pelių dar neturiu tokios problemos, bet kai sunaikins 10 proc. Derliaus tada galvosiu rimčiau. 

  9. Prieš 3 valandas, Dainius48 pranešimas:

    Cia ties cyzelio kojom trašos paduodamos? Nepasilaidoja labai i gyli jos?

    Čia strip-till rapsui, trasos būna ant vagutes dugno, bet gali padėti ir aukščiau. Čyzelio dantų įdirbio gylis 20cm

×
×
  • Create New...