Jump to content

RR

Nariai
  • Pranešimai

    265
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Reputation Activity

  1. Patinka
    RR reacted to Kaponė in Išmokos 2014-2020   
    Jei deklaruodamas pazymejai, kad laukas skirtas EASV, tai privalu.
  2. Patinka
    RR reacted to voras in Žemės kaina   
    Kai sprogs, jus juk busit tam pasiruose?
    Ar tada vel dejuosit, kad nezinojot?
    Gobsiam mazai o ubagui perbrangui, nezinia kuris is ju blogietis sioj situacijoj
  3. Patinka
    RR got a reaction from gerasukis in Deklaravimas   
    axe,
    Pagal senesnius NMA išaiškinimus. Tai deklaruojant pievą, kurią nupjovus suarsime, reikia deklaruoti pieva. Suarta pieva nebus pažeidimas. Deklaravęs pūdymą ir NMA ras pievą, bus pažeidimas. 
    Jeigu deklaruojant bus jau tvarkingas arimas, deklaruočiau pieva. Jeigu deklaruojant dar bus kelmų, krūmų ir pan. nedeklaruočiau iš viso šiais metais arba deklaruočiau kodu "TPN Tinkami paramai plotai, kurie einamaisiais metais neatitinka paramos skyrimo reikalavimų"
  4. Patinka
    RR got a reaction from pupsas in Sumažintos išmokos   
    KAZE
    Taip stipriai nenusišnekėk ir neklaidink kitų ir savęs. Kaip pastebiu forumo temose, visiškai nežinote keliamų reikalavimų dėl išmokų, paramos ir pan. Siūlau dažniau paskaityti teisės aktus, NMA atmintines ūkininkams  
     
    Įkeliu ŽŪM straipsnio ištrauką:
     
    „Numoduliuotos“ (sumažintos) papildomos nacionalinės tiesioginės išmokos (PNTI) bus kompensuotos visiems pareiškėjams, o ne tik tiems, kurie kreipėsi dėl to į teismą.
    „Kompensacijas už sumažintas išmokas ūkininkai tikrai gaus šiemet, iki naujųjų metų, o gal net ir iki šv. Kalėdų“, – sakė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė.
    Nuorodą į straipsnį: https://zum.lrv.lt/lt/naujienos/sumazintos-ismokos-ukininkams-bus-kompensuotos-siemet
  5. Patinka
    RR got a reaction from kubas in Ekologiniu atžvilgiu svarbi vietovė (EASV)   
    "Visi šie elementai ir sąlygos, kai juos galima deklaruoti, yra išsamiai aprašyti 2015 m. gruodžio 4 d. žemės ūkio ministro įsakymu Nr. 3D-897." Taisyklėse pažymima, jeigu deklaruojamos palaukės ar griovei, juos reikia prižiūrėti taip kaip pievas, neturi būti sustabarėjusių piktžolių, krūmų. Taigi reikia įvertinti sąlygas, ar tikrai prižiūrėsite pažymėtas EASV.

    http://manoukis.lt/naujienos/agropolitika/21649-ekologiniu-atzvilgiu-svarbiu-vietoviu-sarasa-papilde-krastovaizdzio-elementai
  6. Patinka
    RR got a reaction from Augunstas in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Patvirtintas 2016 metų grafikas
    https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/bcc32de0a57611e5be7fbe3f919a1ebe
     
    Parama smulkiesiems ūkiams
    2016-04-01 - 2016-05-31
  7. Patinka
    RR reacted to matisa in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Pas mane irgi rodi asministracinis tikrinimas, bet vakar paskambinau i NMA ir pasake, kad turiu parasyti prasyma iki 18 dienos pas juos del isregistravimo BUTINAI. Tai vakar lekiau ir parasiau.
  8. Patinka
    RR reacted to Vanagas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    SP, tai nepajamos ir toli gražu ne pelnas, gali turėt SP 10 000 , bet tavo realios pajamos bus visai kitos, augindamas 6 karves gauk tu iš jų pajamų kokius 6k eurų, bus gerai. Dar neaišku kiek turėsi išlaidų. Realios pajamos - išlaidos ir gausi pelną, kuris sudaryt turės 4%. Tau šitą rodiklį pasiekt reiks projekto gale,tai arbe už 3 artai 5 metų, kada jau būsi išsiplėtęs pagal sudarytą verslo planą, ir plėtra nebesuvalgys didumos uždirbtų pinigų dalies, todėl realu.
    Kiekvienais metais verslo planr turėsi suplanuot numatomas pajamas, išlaidas ir pelningumus, kiekvienų metų gale teiksi finansines ataskaitas ir tave tikrins ar laikaisi numatytų rodiklių ir įsipareigojimų. Jei nesilaikysi gausi tam tikras sankcijas, ir nėra ten ko svajot kad ką tai pavyks nuslėpt ar kažkotais netikrins.
    Tikrins tavo ne bankinę sąskaitą, o pilną buhalteriją, kurią vesies pats, o labiau tikėtina samdyta įmonė ar žmogus, kurioje kosmosų neprikursi ir turės būt taip kaip yra, nes už buhalterijos klastojimą ne tik  sankcijos bet ir baudžiama atsakomybė.
     
  9. Patinka
    RR got a reaction from mangud in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    SG neturi virsyti ha. Tenkantis mazesnis SG kiekos gali buti. gali tureti 1 sg tenkanti 100 ha. Cia tas skaiciavimas yra del to, kad nevirsytum 170 kg/ha (meslo,srutu).
  10. Patinka
    RR reacted to J_ukininkas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kaip suprantu, kadangi Lietuvoje gyvulininkystė yra prioritetinė sritis, todėl ir taisyklėse yra skiriama 100 balų jai. Tuo tarpu daržininkystei ir mišriam ūkiui po 95. Reikia pripažinti, kad su gyvuliukais dirbti reikia ištisus metus, tai ne sezoninis darbas, gal ir teisingai..
  11. Patinka
    RR reacted to Srekas in Išmokos 2014-2020   
    Praleidai progą patylėti. Nes absoliučias nesąmones rašai.
  12. Patinka
    RR reacted to eligtor in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    neperdedu nei kiek,pradejom nuo 0 net ukinio pastato neturejom,zemes nei 1 ha.pinigeliu reikejo viskam ir aisku ka tu gali nusipirkti tokiu atveju be paramos.po 4 metu pas mane virs 100 aviu 13 misrunu mesiniu galviju.gyvenam einam po truputi I prieki ir zemes issinuomavm is valstybes  60 ha.bet iki siol sakem reikia padirbeti po ziemos   technikos nenusipirksi be paramu is ukio uzdirbti tokiu pinigu pradedanciam neimanoma!Dauguma zemes nuomavom apleistas niekams nereikalingas,susitvarkem ir gyvenam laimingi.Mums nebuvo lengva nes mes miesto zmones palike sostine ir megaujames kaimo grinu oru
    Nors jau 3 karta bandom parama gauti,bet neiseina vis,bet tikiu,kad viskas dar ateiti.
  13. Patinka
    RR reacted to Tata in 2014-2020 parama smulkiesiems ūkiams   
    Gerasukis- ir senoj paraiškoj buvo privaloma viešinti. Nieko ten tokio - nusiperki techniką, NMA duoda tau lipduką ir prišliopini prie tos technikos. Po penkių metų gali nukrapštyt....
  14. Patinka
    RR reacted to dariius 30 in Pudymai   
    manau cia eilinei pliurpalai, pagazdina jog gali reikalauti atseti, o nieks to is tikruju nereikalaus. 
  15. Patinka
    RR reacted to Dzūkija in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Ale gi ir pešatės čia.
    Kadangi su projektais dirbu nuo 2004 m., tai mano nuomonė kitokia. Dažnai parama iki šiol nepasinaudojo tie, kurie bijojo. Bijojo įsipareigojimų ne tik bankams, bet ir pačiai ES. Nes daug ką gąsdino tas 5 metų kontrolės laikotarpis. O kai pamatė, kad kaimynų ta ES parama nesuėdė, tada ir atsibudo. 
    Antra. Gerai atsimenu diskusijas kai buvo įrodinėjama, kad pirkti be ES paramos yra pigiau. 
    Tai kodėl kyla toks nepasitenkinimas tais, kurie ta parama gana aktyviai naudojasi?
    Dar vienas pastebėjimas dėl technikos pirkimo su ES parama. Sakot nėra savų pinigų? O gal įmanoma susikooperuot keliems jauniems ūkininkams ir susitart - tu su parama perki traktorių, tu sėjimo agregatą, o tu kombainą. O ne kiekvienas atskirai po traktorių, po sėjamąją ir po kombainą.
  16. Patinka
    RR got a reaction from ubagas in Europos sąjungos parama žemės ūkio pastatų statybai   
    Aš manau kodėl statinių nestato pagal paramą, nes teikiant paraišką neturi reikiamų dokumentų. Ruošiantis pasinaudoti parama statybai, reikia turėti techninį projektą, kurio paruošimas gali užtrukti nuo 1 metų iki neribotai. Jeigu ruošiatės kaškada statyti, tai pasiruoškite projektą, turėdami jį galėsite laviruoti. Jeigu staigiai sugalvosite kašką, nieko nesigaus.
     Įkeliu ištrauką iš naujų taisyklių "investicojs į materialujį turtą".
    17.18. jei projekte numatyti statybos (naujo statinio statyba, statinio rekonstravimas, statinio kapitalinis remontas) ar infrastruktūros įrengimo darbai, kartu su paramos paraiška pateikiamas statinio techninis projektas arba projektiniai pasiūlymai su statybos, rekonstravimo ar kapitalinio remonto vertės skaičiavimu. Statinių techninis projektas (pateikiamos statinio techninio projekto, bendroji, sklypo sutvarkymo (sklypo plano), architektūros, technologijos, aplinkos apsaugos, statybos skaičiuojamosios kainos nustatymo dalys) ir statybą, rekonstravimą ar kapitalinį remontą leidžiantis dokumentas pateikiami iki pirmojo mokėjimo prašymo.
     
     
    Ricardo plokštės matosi jau buvo kaškada naudotos, tai architektas gali prašyti atlikti šių plokščių tinkamumo ekspertizę, išaiškinant ar iš viso jos naudotinos. Tai nėra, kad visada reikalauja, bet pasitaiko. Ruošiant techninį projektą išaiškės.
  17. Patinka
    RR reacted to JCB in Išmokos 2014-2020   
    Tiesiog, nepradėkim iš naujo...
  18. Patinka
    RR got a reaction from Rugelis in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Rugelis,
    jei kuri gyvulinkystės ūkį, tai neparaleisk šanso. Manau 40 000 eurų taip pat yra nemenka pagalba. Belaukdamas geriau, gali likti prie suskilusios geldos. Vėliau keiksi visus, kad pats padarei klaidą. Gal kitame laikotarpyje bus daugiau pinigėlių, bet kyla rimta rizika nepatekti tarp laimingųjų ( ūkis bus įkurtas seniau nei 1 metai). Žodžiu, kiekvienam spręsti savo galva. Sėkmės!
  19. Patinka
    RR got a reaction from Dzūkija in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Rugelis,
    jei kuri gyvulinkystės ūkį, tai neparaleisk šanso. Manau 40 000 eurų taip pat yra nemenka pagalba. Belaukdamas geriau, gali likti prie suskilusios geldos. Vėliau keiksi visus, kad pats padarei klaidą. Gal kitame laikotarpyje bus daugiau pinigėlių, bet kyla rimta rizika nepatekti tarp laimingųjų ( ūkis bus įkurtas seniau nei 1 metai). Žodžiu, kiekvienam spręsti savo galva. Sėkmės!
  20. Patinka
    RR got a reaction from Inkaras in Išmokos 2014-2020   
    ŽŪM patvirtino tiesiogines išmokas http://www.zum.lt/index.php?1953584700
    už 2014 metais deklaruotus plotus mokėtina pagrindinė išmoka – 395,11  Lt
    už pirmuosius hektarus, kuri mokama už pirmuosius 30 ha, – 106,29  Lt
  21. Patinka
    RR got a reaction from Inkaras in Patarkite del paramos   
    Libertis,
    jeigu tavo ūkis įkurtas seniau nei du metai. Tai tik į Modernizavimo paramą, kurios reikės palaukti mažiausiai iki 2015 metų vidurio. Jeigu ūkiui yra nedaugiau kaip 2 metai, tai artimiausiu laiku, nueik į firmas, kurios rašo projektus (LŽŪKT ir pan.) ir aptarsite paramos galimybes.
×
×
  • Create New...