Jump to content

Akramas

Nariai
  • Pranešimai

    16
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Akramas reacted to edviuks in zieminis rapsas   
    Su rapsu tikrai geriau neskubeti. Nera jis toks jau siais laikais gležnas. Dauguma turi anksciu išbyrejimui/atsidarymui atsparumą. O kai rapsas puikiai subrendes tai kuli kaip vejas be jokių žagsejimu. 
  2. Patinka
    Akramas reacted to ukdavidas in zieminis rapsas   
    Tas zalias padaro nemazai nuostolio aplimpa sausos seklos ir per kombaina šikna lauk eina
  3. Patinka
    Akramas reacted to Jonas1995 in žiemkenčių buklė   
    Visko gali būt. Iseitys dvi. Nu gal trys. Mažiau važinėt po laukus. 
    Mažiau pergyvent.
    Arba nukast sniegą nuo žiemkenčių.
  4. Patinka
    Akramas got a reaction from Nissmo in Grūdų kainos?   
    lievas bajeris
  5. Patinka
    Akramas got a reaction from paulius radvila in Grūdų kainos?   
    lievas bajeris
  6. Patinka
    Akramas reacted to grazbek in Grūdų kainos?   
    galimai yra ženklu kad dėl popieriniu pinigėliu nuvertėjimo niekados nebebus tokie pigus grūdai kaip kad buvo žemiausia šio penkmečio kaina.bet tai nereiškia kad mes uždirbsime daugiau...
  7. Patinka
    Akramas reacted to vrimvydas in zieminis rapsas   
    Cituoju viena jauna vadybinka kuris netyciom atvaziavo i musu uki . Paklause kokia tecnologija taikem rapsam .. Sakau priesselis kviecei skurimas tesiogine seja su 40 kg startines trasos , dirvinis su 10 vm azoto ir bakterija . Kontrolinis nuo pabiru ir reguletorius .  Tai tas debilas pamates technologija ir islaidu kalkuliacija palinkejo bankrutuoti. Nu uzvire kraujas . Kiek gali mus durninti ir siuerbti musu pelna . Daba tai susinervinau . Tikslingai dirbsiu kat tokios firmos neturetu pelno ir tokųa vqdibininkai su ASU diplomu dingtu  is akiu kurnirs i Kazachstana .
  8. Patinka
    Akramas reacted to vrimvydas in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    Man pradeda susidayti ispudis kad nemazai ukiniku baige kulinarijos technikuma arba astuoniu klasiu aukstaji  arba dar geriau pro sali ejo surado zemes lopineli ir nusprende ukininkauti . Gink dieve nenoriu izeisti . As su ta mintim kad tai yra verslas ir rimtas verslas su daugeliu dedamuju . Ir jei nori bent jau islikti tame versle turi tai dayti bent jau patenkinamai . Dalis nezino ka dayti , dalis pasidavusi firmu itikinejimam , dalis nenori nieko keisti ,dalis neturi is ko keisti  ir net dalei tete neleidzia . Visokiu varjantu yra . bet esme tame kad visi dirba kas kaip nori ir kam kaip gaunasi ir nereikia visns kitam primetineti savo tikejimu . bet nebukim kategoriski vienas kitam ir gerbkime pasirinkimus. niekada niekam neesu sakes kad daryk butent taip nes negaliu zinoti atskiru situaciju . Neivienam nesiuliau parduoti pluga nes kaikas tikrai be jo nemokes zemes dirbti  . pereinar prie bearimines reikia zinoti ka tu tuo nori pasekti . Jei atsakimas kura ir laika sutaupyti tai atsakimas paprastas , gal geriau ir toliau ark . Jei galvoji apie striptill tai turi tureti labai daug ziniu ir patirties ,  o notill tai apskritai aukstasis pilotazas . Per menesi europoje nutraukia veikla apie 30 ukiu ir kad tai nenutiktu as ir dar dalis ukininku bando dalintis patirtimi kaip to isvengti. Kaip daznai sakau padiskutuokim , pas mane ne raketine baze is paslapciu nera , bet recepto tikrai neduosiu kaip tau ukinkauti nes kiekvienam savo . Tik neoreciau tolerancijos sitame forume ir nemenkiti  ziniu ir patirties kas bando jas skleisti . O tie kas atstovauja viena ar kita firma bent cia nepudrinkit smegenu ir negazdinkit . Sitas forumas skirtas pasidalinti patirtimi o ne primesti savo tiesa (mela). 
  9. Patinka
    Akramas reacted to mwex in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    visiems reikėtų nuraminti “bangas”   galvojame iš savo varpinės visi ir tai logiška... vieniems visiškai technologiją reikėtų keisti, kitiems tik prisitaikyti, na, o kiti jau senai taip dirba...dėl mėšlo įterpimo, na būkime sąžiningi, prabraukei diskiniu ar noraginiu ir jo nebematyti...labai didelės bėdos nematau, jei bus leidžiama juostinė sėja, neribojant dirbimo gylio...tada pakaks sėjamaja pakeisti...iskart pereiti prie tiesioginės sėjos- jau iššūkis. Be to, dasidės krūva problemų susijusių su piktžolėmis ir ligomis....30 metų tėvai arė žemę, antri metai bandome dirbti naudodami tik  noraginį skutiką...viskas tinka ir patinka, taciau piktzolių, ypac vasariniuose, padaugejo (sudaigintu pabiru pries ariant niekada anksciau nepurksdavome glifosatu, purksti tekdavo tik 5-15% lauku kuriuose islysdavo varputis, taciau siemet teks purksti viska ka paliekame vasarojui)...poselis piktzoliu nei uzpernai nei pernai nenustelbe, gal del gamtiniu salygu, taciau poselio sejime kazka tobulinti, t.y.  investuoti perkant smulkiu seklu sejamaja, kad sudygimas visame lauke butu greitas ir tolygus, reikia siandien ir dabar...tiesa, kol kas pasiteisino poselio barstymas trasu barstytuvu ir idirbinas skutiku.Kita problema, su kuria tikriausiai dauguma susiduria, tai slapias molis, kuri tiek sekliai tiek ir giliai isdirbus, gauname suspausta kelio danga, pro kuria niekas nenori dygti, pradedant poseliu ir baigiant kulturiniais augalais. Visi no till”ininkai sutinka, kad sėti i dregna dirva yra prazutis, taciau pasitaiko metu, kai gilus dirbimas yra vienintele galimybe “isdziovinti” zeme...klausimas, ka reiks daryti, kai pasitaikys metai kaip berods (pataisykite jei klystu) 2017 (kai rugseji ir spali vien tik lyja, ir net i arima pasejus viskas gelsta)....na ir pagrindinis klausimas, kurio dar niekas nezinome - kas uz tai jei leisimes i sita avantiura? +20, + 30 eur/ha, ar galimybe isigyti sejamaja uz 1/4 kainos? i ta pacia tema, kokiu budu isdirbti 5 metus nedirbta ir nesienauta pieva....reziume, turime daug nezinomuju i kuriuos pirma turetu atsakyti asmenys priimantys sprendimus...nes galu gale, kodel butent 8, o ne 10? kodel ne “neariant”, ar ne “dirbant padargais kurie zemes sluoksni maiso minimaliai
  10. Haha
    Akramas reacted to Bauer in zieminis rapsas   
    Va taip va vrimvydas ir skaičiuoja pelną ūkininkų naudojančių stebuklingas jo bakterijas
  11. Patinka
    Akramas reacted to linas78s in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    Kviečiams taip pats tas, svarbiausia mums išgyvent su ta mintim kad per sekliai pasėjau:)
  12. Patinka
    Akramas reacted to ūkininkas in Grūdų kainos?   
    Tiek jie aruodų neturi kiek čia pozicijų prirašyta. Prisimasto visokiausių klasių kad tik ūkininką daugiau api...st ir patiems daugiau prisiglemžt.
  13. Haha
    Akramas reacted to Natūrali pieva in Išmokos 2014-2020   
    Derybų maratono pabaigoje Baltijos šalims ES biudžete pavyko išsikovoti didesnes tiesiogines išmokas žemdirbiams. Lietuvos ūkininkams išmokos pakils nuo dabartinių 177 eurų už hektarą iki 200 eurų 2022 metais.
     

     
     
  14. Patinka
    Akramas reacted to ūkininkas in zieminis rapsas   
    Siūlai neskubėti palaukti kol kruša nukuls. Ačiū už patarimą, bet ši sykį pasilik jį sau.
  15. Patinka
    Akramas reacted to tom tom in žieminių kviečių veislės   
    Man, man, man... pinigų, kviečių, kad tik daugiau, kuo daugiau, tuo geriau. 
    Mėgstu pasivažinėti po laukus, ne tik savo, bet kokiu 100km spinduliu aplink save. Tai man pavasarį buvo aišku, kad bus n gulinčių laukų. Reikėjo vienintelio jei arba pavadinkim jį xsu, tai gegužės mėnesį vandens. 
    Iš pradžių galvojau, kad smulkųs ūkiai žiopliai ir nemoka susiskaičiuoti ir išseti reikalingą sėklų kiekį. Paskui pasirodo, kad ir didieji toki patys žiopliai. Tik šiti baisesni, nes sėja su sėjalkom po 80k 
    Jeigu kvadrate randi 1100 iki 1300 vienetų stiebų. Cmon žmonės, jūs purškit ką norit, kaip norit, bet koks orų ekstremumas jūsų lauką paguldys. 
    Taip veislė įtakos turi, bet ne 100 procentų aukštyje. 
    Ir derlius, gobšuoliai, ateina iš varpų dydžio. 
     
    Tikiuosi nebus įsižeidusių dėl mano plunksnos aštrumo, nes čia pastaruoju metu perdėm visi labai jautrųs 
     
  16. Patinka
    Akramas reacted to bmarius in zieminis rapsas   
    gal lengviau apsispresti bus  https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiate67p5XpAhVUr4sKHT7AAOsQFjACegQIAhAB&url=https%3A%2F%2Fmedia.ahdb.org.uk%2Fmedia%2FDefault%2FImported%20Publication%20Docs%2FFungicide%20performance%20in%20oilseed%20rape.pdf&usg=AOvVaw18zwXUHptiIz-wGX7Mqt6-
  17. Patinka
    Akramas reacted to Sakelo in Zymeto Kuro Kaina   
    10 metu veža ,nekart nepaklausė ar registruota,ar konteineris. Jiems,kad ir į lovą pilkis,svarbu pinigus sumokėsi.
  18. Patinka
    Akramas reacted to Buffalo in žiemkenčių buklė   
    Aciu Jums, kad Jus protingas ir viska zinot, dabar ir as zinosiu. 
  19. Patinka
    Akramas reacted to gerasukis in Trašų kainos   
    Patarčiau labai nesiskubint su trašų pirkimais, dujos šiuo metu  ~35% vidutiniškai pigesnės nei pernai, karbamidas biržoje irgi slenka žemyn ir bent jau iš techninės pusės"grafikas" užsakinėja paskutines mišias. Tačiau visada  naudokitės savo galva.
     


  20. Patinka
    Akramas reacted to gerasukis in Grūdų kainos?   
    Jei mąstai trumpuoju laikotarpiu fiksuot kainas galima ir dabar, nes greičiausiai turėsim šiokį tokį trumpalaikį važiavimą atgal. Bet tai bent kol kas tik galima korekcija. Skirime korekciją, nuo kritimo. Kaip galima kalbėti apie kritimą, kai fundamentaliai esame virš visų palaikymo EMA FIBO lygių? Bet ilgiasniam termine 6-12 mėn. kaina matyčiau aukštesnę. Ir tai galioja, jei neuždarysime nors vienos dienos žemiau palaikymo lygio 526 USD/bus. Šiuo metu kaina 564. Negalima daryti išvadų iš kelių dienų pardavimų, net toje pačioje maximoje yra cikliškumai, vieną diena varkšai perka tik batoną su sviestu, kitą dieną vien naujieji turčiai ikrus šluoja... Visada laimi kurie moka išlaukti. VISADA. Tai labai paprasta taisyklė, bet daugumai neįgyvendinama.
  21. Patinka
    Akramas reacted to ūkininkas in Grūdų kainos?   
    Laukiam
  22. Patinka
    Akramas reacted to gerasukis in Grūdų kainos pasaulyje, Ateities sandoriai, MATIF, LIFFE   
    labai tikėtinas scenarijus daužysimės kelias savaites į 200 SMA testuodami jį, ~468usd/bus, tikėtina, kad nuo jo šoksim aukštyn bent iki 490, o toliau viskas priklausys kaip uždarysim savaitinę žvakę. Galimas ir alternatyvus scenarijus - jei užsidarysim žemiau 200 SMA, tikėtinas staigus kritimas žemyn iki sekančio suporto 448-434
  23. Patinka
    Akramas reacted to Sinoptikas in Klimato kaita, orų permainos-iššūkis augalininkystei   
    Turiu pasakyt, kad su ta katastrofiška klimato kaita daug kas perdeda. Liūtis praėjo rėkia klimato kaita, sausra užėjo vėl rėkia mes visi mirsim. Taip, klimatas keičiasi ir ne, mes nemirsim, mielieji. Ta kaita vyko tūkstančius metų ir vyks kol šita žemelė gyvuos. Žinoma, žmogus lemia tam tikrą dalį ir to nepaneigsi, reikia sumažinti visokį teršimą, nes paskui dusim nuo smogo ir kitų reikalų, bet apkaltinti dėl visko vien tik žmogų tai irgi nei šis nei tas. Vien tik karvės nenubezdės tų mūsų debesų, o sukiužęs trantas neprišauks liūčių. Atmosferoje tiek daug visokių fizikinių procesų, kad žmonės mokosi po 10 ir daugiau metų ir vistiek kartais nesusigaudo kas bus po 3 val., nes visos tavo žinios gali nueit šuniui ant uodegos nematytoj ar labai sudėtingoj situacijoj. Viskas kas vyksta trumpalaikėj perspektyvoj ar tai karštis, ar tai liūtys, ar koks uraganas praeina - visa tai yra ORAI, o KLIMATAS tai yra tai kas vyksta daugelį metų, tai kas yra norma. Jeigu kas nors pastoviai nevyksta 20+ metų (pvz. sausra) tai nėra klimatas ar jo pasikeitimas. Pasikeitimas vis dėlto yra tokių reiškinių dažnėjimas arba kitokios tendencijos. Bet visko visais laikais yra buvę: Jei jau kalbam apie sausras tai pvz. Vilniuj 1901 m. lapkritį tebuvo vos 1 mm. lietaus, o 1926 visoj Lietuvoj užėjo tokios liūtys kad daug kas plaukė. Taip, kad geriau pagalvokim visi ne tik kaip verkt, bet ir kaip prisitaikyt prie visokių atvejų. Su visa pagarba, čia galioja ne vien ūkininkams, bet ir visokioms šešiolikinėms Gretoms iš Švedijos protestuojančioms prieš tai apie ką neturi žalio supratimo.
  24. Patinka
    Akramas reacted to dzipas in Klimato kaita, orų permainos-iššūkis augalininkystei   
    Tai dabar tikrai uzdarom tema.... negalejai viso sito pirmam puslapi surasyti - sitiek vargom irodinejom viens kitams visiokias tendencijas - o tu atejai ir se tau sesiolikine is Svedijos
  25. Patinka
    Akramas reacted to ukis123 in Klimato kaita, orų permainos-iššūkis augalininkystei   
    Yra kaip yra visi verks hujovai, bet pagalvojus ar nors vienam reikėtų taip pergyventi dėl oro sąlygų jei neturėtume paskolų, tikriausiai nea, o skolos iš ten kad tik iš Petro nupist žemės po 7 arba nuoma pakelti iki tokios kad patys vos susimoka arba nea, bet svarbu iš kažko atimti. Sakiau dabar tuos murzius reiks paaukleti atvirkštinių variantų surandu nuomininkus ir kaina kosminę siūlysiu
×
×
  • Create New...