Jump to content

Danielius160

Nariai
  • Pranešimai

    7
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Danielius160 reacted to nts519 in No-till   
    Taip, buvo ziauriai kieta, apie 11tonu sejamoji pilnai uzkrauta, uzkelus max spaudima, nelindo i zeme, Lemkeno rubinas irgi vos keleta centimetru sugebejo tik ikasti. 
    Nelabai suprantu tokiu, kurie galvoja, kad jeigu jau notillini tai neduok Dieve issitrauksi skutika ir praskusi  
  2. Patinka
    Danielius160 reacted to manttys in zieminiai mieziai   
    miežiai gerokai sujudėjo... galėtų gal jau ir nustoti augti. kažakas apie 5 ūgliai šiai dienai.

  3. Patinka
    Danielius160 reacted to Bulvinykas in zieminis rapsas   
    Kol jūs nokinat

  4. Patinka
    Danielius160 got a reaction from salmas_11 in zieminis rapsas   
    Sėjau tokia kombinacija bet daugelio metu patirtis rodo ,kad reikia prieš ji suskusti dirva , pirma biški ir pabiros būna pradėje dygti , antra daug gražiau šiaudus su pelais sumaišo su žeme , o tas būtina ,nes kitaip sunkiai dygs ir bus labai silpnas rapsas.
  5. Patinka
    Danielius160 reacted to Jaunasis in Kaip tręšti žieminius kviečius   
    kam iskarto taip zmogui. lyg patys butumet tobuli net klausimo neperskaitet nei parasyta kad dbr jau jis lekia su tuo kokteiliu nei ka nei jusu pinigai nei ka. neturit ka pasakyt tai paskaitykit ir patylekit o jei turit kazkoki savo mixiuka tai tiesiog paimkit ir patarkit zmogui ka patys maisot ir kokia nauda is to matot o ne pulkit iskarto kad ka tu cia kvailas darai ar isviso reikia ir panasiai.
  6. Patinka
    Danielius160 reacted to Juodas in Trašų kainos   
    O ko jus tikitės, kad verslas nesinaudos proga užsidirbti
    Žinomiausias Lietuvos ūkininkas pasakojo nuo rudens, kad trasos brangios ir neapsimoka tręšti ir netres. Atėjo pavasaris, jau kaip ir norėtų tręšti, bet salietros už 700nebera, kaina virš 1100.  
    kas skaičiavo, planavo ateiti racionaliai turi apsirūpinę dalinai. 
  7. Patinka
    Danielius160 reacted to Juozukas in Trašų kainos   
    Petrui siemet vel reiks dieduko misko parduot, kad ukio nuostolius sulygint
  8. Patinka
    Danielius160 reacted to JCB in vaderstad sejamosios   
    Darbą vienu metu padarai, o ne dviem talkom. Užpilti nieko ten netrunka, yra grotelės jei koks guziukas papuola, sejalką reikia plaut ir tepalu sutept kaip ir barstyklę. Na mano manymu čia tas pas kas važiuoti atbulom ir galvoti kad geriau
  9. Haha
    Danielius160 reacted to AXION in Trašų kainos   
    Tikriausiai Timberlaindo neranda, nežino kur vežt.
  10. Haha
    Danielius160 reacted to viktorass in Kuhn espro   
    Na mes neperstatinėjam gylio bet problemų dėl to nematom, kai labai šlapia tai nesėjam nei mes nei kaimynai su pronto, spiritu ar amazonėm. Kažkada reiks ir mums keisti i ka nors platesnio tai įdomi šita tema, kažkaip pasigirsta nuomoniu iš spiritų turėtoju, kad reiktu grįžti prie rapidų progai pasitaikius.
  11. Patinka
    Danielius160 reacted to Remse in Žalinimo programa.Kokia jūsų nuomonė apie šį išmislą?   
    Px mums ką tu kuliai, tik nereikia skelbti plačiai, kad vasarinių javų derlius lenkia žieminių.
  12. Patinka
    Danielius160 reacted to Sarunce1 in Žalinimo programa.Kokia jūsų nuomonė apie šį išmislą?   
    baikit su savo tais komunizmais pirkau zeme uz 7000eur, kad ja galeciau paversti i dgp kuri niekada nebuvo, i teisma garantuotai... bukim biedni bet teisingi dgp didziausia dalis prastesnese zemese, o ten ir ismoka uz nepalankias ir es parama buvo teikiama su prioritetu kokia cia lygybe juokaujat, kada gauti pinigus sneka musu zemes prastos mes turim gauti daugiau, o kada isipareigojimus prisiimti, tada jau dalinkimes, tfu smirda...
  13. Patinka
    Danielius160 reacted to niino in MASSEY FERGUSSON   
    Kaina irgi kieta butu, salia nusipirko siemet 6130M'a, komplektacija biedna, bet su priekine pakaba ir darbiniu, kainavo metu pradzioje 89k rodos, dabar turbut brangesnis. 
    Sia savaite DF 6165  (TTV, priekinis keltuvas ir darbinis, 5 el. poros, max apsvietimas, rtk) ~ 114k 
    Case puma 165 cvx (cvx, priekinis keltuvas ir darbinis, 4 el. poros, max apsvietimas, paruosimas vairavimui ir t.t.) apie 124k
    Claas Arion'as turbut uz 100k iseitu (cmatic'as (vario), priekinis keltuvas ir darbinis, 5 el. poros, max apsvietimas, rtk) apie 150-160 ag.
    Komfortas turbut Claaso puseje is visu jd/case/nh/mf
  14. Patinka
    Danielius160 reacted to linas78s in Trašų kainos   
    O tai kas'as  kaip,jo gamyboje mažiau dujų sunaudoja o kaina tokia pat, čia kaip degalinėje Amerikoje naftos kaina pakilo ir degalai Lietuvoj pabrangsta,tos brangios dujos gal dar net Achemos degiklių nepasiekė o jau trąšos pabrango.
  15. Patinka
    Danielius160 reacted to mwex in Trašų kainos   
    zaidi su skaiciukais…kai uz ta pati daikta (trasas) 2,5 - 3 kartus daugiau reikia nei pries keleta menesiu moketi, tai tas tavo nurodomas grudu kainos pakilimas ( ne vienas toks buvo ir ne vienas greit baigesi) visiškai nieko neguodzia…. zaist su grudu tonom gali tada kai jos sandely, o ne pries metus laiko
  16. Patinka
    Danielius160 reacted to sigitass in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    Kai po sukankstyto kombaino kederio trūko kantrynė tai teko pasitelkti aparatūrą . Po javapjūtės sulaužiau belaruso priekinį tiltą o rezultato net nesimatė kad spėjo kažką padaryti, kastuvą iškasti žemių reikėjo su laužtuvu gerokai paplūšėti, tad greitai nusviro rankos. Situacijai iš esmės pasikeitus gruodžio mėnesį  atlijus moliui 2 - 3 valandos nuoširdaus darbo su Fiskar ir turi vieną kadrą. Per kelias dienas atsikasiau.
    O kur tie mažesni tai tas laukas pieva suarus taip, paskui šiektiek mažėja. 5 metai renkama tai 2,5 ha per dieną nurenkam keturi žmonės neskaitant traktoristo. Vienas laukas jau kokie 20 metų renkama tai vienas kampas keli hektarai per vieną dieną o likusį lauką pravažinėji su frontalinių parankioji dedesniu ar kur priberta daug vienoj vietoj. Aišku pirminis variantas kaip anoj nuotraukoj






  17. Patinka
    Danielius160 reacted to tadasg in SEJAMOSIOS ?   
    Sėju su rapidu 10 metų, ir nematau problemos. Kiekviena sėjamoji turi savo pliusų ir minusų. Kai šlapiau, pronto geriau, kai sausiau - rapidas. Abi sėjamosios padaro savo darbą. O daugiau skonio reikalas. Kaip kažkas minėjo dėl rapso sėjos, tai taip, turi būti bunkerio dugne min 1 maišas supiltas ir paskui likusi sėkla, kad sėtų gerai rapsą. Nors atrodo kad rapso sėklos yra, bet jos  tie maži ritinėliai tiesiog nepaima. 
  18. Haha
    Danielius160 reacted to dzipas in žiemkenčių buklė   
    Sprendimu yra - purksdamas nuo zoliu is rudens ikalsiu "anti amarili", o pavasary iki 29-30 fazes kalsiu nuo pasaknio ligu fungicida ir jei bus "juodu" varpu beliks tik savo nusipiesti juodai.
  19. Patinka
    Danielius160 reacted to vyttas in žiemkenčių buklė   
    puikiai prisimenu 2015-2016 žiema, kai taip išdalijus sėja nuo rugsėjo 20 iki spalio 10 d neišgyveno tie kurie buvo vėliau sėti. Anksčiau sėti suformavo didelę lapiją ir atlaikė -20 C o vėliau sėti iššalo. Taip kad sėjos laikas nėra rodiklis, čia tiesiog loterija.
  20. Patinka
    Danielius160 reacted to JCB in žiemkenčių buklė   
    Nemanau, kad čia tavo atvejis, laukti ir žiūrėti kas bus... skolintis, nuomotis, bet taip nepalikčiau.
  21. Patinka
    Danielius160 reacted to viktorass in Strip-till   
    Tai kodėl pats žiūri i 4 metru sėjamą ant 150 hektaru jei su 3 metrų nėr kas veikt ant 400 ha.
  22. Patinka
    Danielius160 reacted to Vilius in Strip-till   
    Būna išimčių
  23. Patinka
    Danielius160 reacted to JCB in MASSEY FERGUSSON   
    Atomazgą papasakosiu. Tai Gracijus buvo atvažiavęs, apžiūrėjo ir išvažiavo studijuoti instrukcijų, po šiai dienai tylu iš jo pusės, matyt dar mokosi. 
    Supratę situaciją, trukdėm ewą. Važiavo kelis kartus, keista filtras, davikliai, kalibruota, rezultatas tas pats. Nuteikė, kol dar eina važiuoti reguliuojant jautrumą, tol važiuot. Po savaitės patys skambina, teiraujasi ar tas pats, pasirodo jiems patiems įdomus atvejis, tada inžinierių šaika atvažiavo, nutarė kad kalta azoto pūslė, nulėkė pasiimt pūslės, pakeitė ir vuolią. Dar negavo sunkių darbų, bet dabar dirba kaip ir anksčiau, nešokinėja. Susimokėjau už pirmą atvažiavimą ir filtrą, bei azoto pūslę. Antras pliusas jiems, kad nepaliko bėdoj ir kas svarbiausiai nenumovė kelnių už orą, ne kaip kiti servisai.
×
×
  • Create New...