Jump to content

ūk.Dainius

Nariai
  • Pranešimai

    81
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    ūk.Dainius reacted to mwex in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    kombaino kankinimas atsipirko, skagenas ektra siandien
  2. Patinka
    ūk.Dainius got a reaction from Shimshius in Derliaus nuėmimo dienoraštis   
    Grūdinės priemaišos pagal standartą.kuo a ukštesnė klasė tuo mažiau gali  jų būti .valymas padėtų
  3. Patinka
    ūk.Dainius reacted to voras in zieminis rapsas   
    Rapsų daiginimui skutimas nereikalingas. Saulė sudegina skleročio sporas, o rasa sudaigina pabiras.
    Glifosas prieš sėją bent 10 dienų ir viskas super.
  4. Patinka
    ūk.Dainius got a reaction from voras in zieminis rapsas   
    Niekad po kulimo neskutam  .nuo orų labai priklauso jei rugpjūčio rugsėjo sandūroj sausa  labai greit sunaudoja drėgmę  esam taip perdžiovinę dirvas
  5. Patinka
    ūk.Dainius got a reaction from Witalikas in zieminis rapsas   
    Niekad po kulimo neskutam  .nuo orų labai priklauso jei rugpjūčio rugsėjo sandūroj sausa  labai greit sunaudoja drėgmę  esam taip perdžiovinę dirvas
  6. Haha
    ūk.Dainius reacted to voras in zieminis rapsas   
    Ar žinai kodėl statybininkus labai myli moterys?
    Todėl, kad jie niekada nebaigia !
    Joniškiečiam ne kažką ... 
  7. Patinka
    ūk.Dainius reacted to ssenelis in žiemkenčių buklė   
    Čia panašu į dryžuotaja mozaika , kuria paltina virusas .Vaistų nėra 



  8. Patinka
    ūk.Dainius reacted to edviuks in žiemkenčių buklė   
    Neturit ka veikti kad su tais karbamidais žaidžiat ? 
  9. Patinka
    ūk.Dainius reacted to Witalikas in No-till   
    Atsėliuoti kviečiai,sėti Spalio 1d. Sėta su Demo Gaspardo gigante. Veislė  “Cretor” su trašomis. 
    Galulaukėse kur kombainas pristojo, ten per šiudų mase nesudygo gerai.
    Bet kolkas tenkina vaizdas
     




  10. Patinka
    ūk.Dainius got a reaction from Witalikas in zieminis rapsas   
    Tris metus aš jų nepurškiau ir derliai buvo neprastesni nei kaimynų šiemet praeitą sekmadienį avaunt purškiau profilaktiškai nes bakeliai jau apdulkėję.Aišku po laukus reik pasivaikščiot  ir stebėt situacija kasdien
  11. Patinka
    ūk.Dainius reacted to ramas 1 in zieminis rapsas   
    Oi nezinau nuojauta kuzda pripurks cia dickiai ,3 diena vejai bilekokie, laksto su savaeigiais .Greitis kosmusas -panasu iki 25,lazdos aukstai.Matosi gusiai eina toli,vienas pupas purske ,tai per kelia pernesta ir dar juosta apie 40 metru jau pageltonave rapso lapai.Ne mano ,bet vaizdas nekoks.Nelaukiu tu karu ,bet jeigu bus apipurksta nezadu nusileisti.
  12. Patinka
    ūk.Dainius reacted to cainikas in No-till   
    Pagal tave apsisukdamas svetimoje žemėje elgiesi civilizuotai? Kažin kodėl nėra poreikio apsisukti ten kur melioracijos griovys? Tai didžiulė nepagarba savo kaimynui, ir dar reikalavimas susiskaičiuoti nuostolius.  Tai viena iš priežasčių kodėl  ūkininkai Lietuvoje yra didžiulėje paniekoje. Ties gretimo  klypo riba privalu elgtis taip, jog ten visur yra užkastos akėčios, ar  stovi niekaip neįveikiama siena. Purškiant taip pat privalu laukti palankaus vėjo kad tavo chemija jokiu būdu nepatektų į gretimą kaimyno lauką. Gal gali pasidalyti patirtim, kiek sutaupai ir praturtėji  apsisukinėdamas ne savo, bet  kaimyno lauke?
  13. Patinka
    ūk.Dainius reacted to jaunasis21 in Pajamų deklaravimas   
    Auginti javus 65-70 balu nasumo dirvose, ydedant 170Vm azoto, po 250npk, laiku atliekant reikalingus purskimus,  pjaunant 7-8t javu ir 4-5t rapsu. .nesamdant darbuotoju. Kaip ir viskas.   
  14. Patinka
    ūk.Dainius reacted to swe in Strip-till   
    mano supratimu tai tiek strip-till tiek no-till technologijų finansinis pranašumas yra taupymas ant dirvos nedirbimo (su tam tikrais niuansais). derliau priedo manau nebus nei vienos technologijos naudai, vienais metai viena bus pranašesnė kitais kita.
    bet iš mano pusės aš nematau didelių taupymu nes didelė dalis yra darbuotojų kaina, jeigu aš lyginu savo ūki aš savo turimų 2,5 normalių darbuotojų net ir pakeites technologija iš beariminės  į no-till ar strip-till jų pamažinti negalėsiu nes visi jie reikalingi kūlimo metu (aš kuliu, 1,5 darbuotojo veža grudus, vienas sandėlį prižiūri).
    technikos požiūriu irgi kažko labai nepamažėtu. nes dabar žemės dirbimui Magnum370, sėjimui puma195, trešimas puma160, purkštuvas savaeigis + skutikas820 diskinis, rapid400, noraginis560, plūgas 5k.
    aš galėčiau atsisakyti tik skutiko diskinio ir norąginio ir plugo, sėjamoji tiesiog būtu kita. traktoriai lieka tie patys nes puma195 ir puma160 veža grudus nuo kombaino o magnum370 sėtu su strip-till, no-till'e jo gal ir nereiktu, gal sėjamąją patemptu puma195.
    vėlgi ūkyje vistiek reiktu pasilikti skutika diskini ir pluga nes buna visokiausiu kliurku (naujų plotu, kasinėjimu ir t.t.).
     
    tiem kam reikia atnaujinti technikos parką ir žemės plotai jau yra stabiliai tie patys turbūt verta žiūrėti į tas technologijas, bet kai technika yra atsipirkusi ir dar puikiai tarnaujanti tada tiesiog keisti ir investuoti pinigus mano supratimu neapsimoka, nes kokio tos investicijos būtų jos savo kaina turi ir turės iš naujo atsipirkti, be to dėvėtų variantu pakolkas nelabai yra.
  15. Patinka
    ūk.Dainius reacted to ramunas.s in zieminis rapsas   
    As siemet nuo 0 pasidariau. Del barstymo velniai zn bet kad pjaut smagiau tai faktas.

    9DD3E361-7C15-47D1-81A2-21BEA907049D.MOV
  16. Patinka
    ūk.Dainius reacted to viktorass in No-till   
    Kodėl iš karto užsispyre, einat senu keliu ir panašūs epitetai pastoviai.
    Kad spręst ar keist technologija ir kaip ta savikaina sumažint ir kaip padaryti kitaip o ne taip pat tai dėl to ir domimės, klausinėjam jai kas neaišku.
    Žinant technikos kaina mažesniem ūkiam nėra taip paprasta daryt kažkokias investicijas i naujas technologijas nebūnant garantuotam, kad tai pasiteisins po 5-7 ar 10 metų, dėl to stebim ir renkam informacija. 
    Jei klausimai nesamoningi ar užknisa tai nebūtina atsakyt.
  17. Patinka
    ūk.Dainius reacted to voras in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    Nukulti ir palikti ramybėje.
    Išberti trąšas, nuglifosuoti ir sėti ar skusti kas jau kaip, bet tik jau ne skusti ir daiginti.
    Buvo straipsnis kažkur, rapsai.lt berods ir apie patogenus ir procentinę dalį sudygstančių sėklų vienu ir kitu atveju. Tikrai ne skutimo naudai viskas.
  18. Patinka
    ūk.Dainius reacted to Vilius in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    O kam smulkinti šiaudai uždengia ir viskas ten sudygsta 
  19. Patinka
    ūk.Dainius reacted to voras in Dirvos idirbimo budai ir seja   
    O be skutiko nesudygsta rapsas?
    Ko aš nežinau?
  20. Patinka
    ūk.Dainius reacted to Bulvinykas in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Tipo po 19 metų turi nelikt vidaus degimo variklių keliuose? Kitos šalys kalba tik apie naujų auto pardavimo ribojimus. Ir šalia to iškart apie investicijas į tinklų stiprinimą, generavimo pajėgumus ir visą kitą infrastruktūrą. O pas mus - apmokestinsim traktorius, kad galėtume remti elektrinių auto pirkėjus. Panašu, kad virusas visai ne plaučius labiausiai pažeidžia...
  21. Patinka
    ūk.Dainius reacted to dirmukas in Strip-till   
    Praėjusį rudenį su 3 m pasėjau apie 400 ha. Rapso apie 180 ha ir kviečių apie 200 ha. buvo tik kelios dienos, kad dirbčiau ilgiau nei kokias 8 valandas. jei normaliai dirbant tai net ir ant mažų laukelių galima 15-18 ha per dieną pasėt. O dėl sėjimo spartos tai striptilas ir notilas lenkia visu kitus būdus. Kol kaimynai su plūgais ir skutikais ruošia dirvą ją džiovindami (ypač paskutiniais metais) tu sau neskubėdamas 1-1,5 ha/h sėji ir vargo nematai. Praėjusį sezoną traktorius su kuriui vežu grūdus, skutu ražienas ir sėju, įsukau apie 350 motoh. Mano manymų sparta nebloga, aišku dar pridėkim tai, kad visas sėjimo procesas apsiėjo su dviem rankom ir viena subine ant sėdynės. Seniau su broliu 2-3 savaites neišlipdavom iš traktorių, dabar po javapjūtės brolis sėda į fūrą ir padeda kitiem taip pildydamas savo ir mano piniginę
  22. Haha
    ūk.Dainius got a reaction from purpuras in Nuo ko pradeti?   
    Ir  su keliais vazonais kanapių padaro kol nepridaro  
  23. Patinka
    ūk.Dainius reacted to paulius radvila in žiemkenčių buklė   
    Po 2017 metu pamoku, buvo laiko 3 metai melioracijos sitemas sausais metais kazkiek pasitvarkyt:) jei melioracija gera ir su zemes dirbimu nepridaryta nesamoniu, lietus butu baisu nebent istisai rugpjuti rugseji.
  24. Patinka
    ūk.Dainius reacted to voras in Sandelys technikai, grudams   
    Mažiau pizdavokitės, daro iš to ką turi, ne visi imperijas paveldėjo
  25. Patinka
    ūk.Dainius reacted to arimas in Strip-till   
    gerbiami kolegos, nedraskykime maikių, Jeigu galima pabandysiu įnešt aiškumo apie arimo padą. Ne vadybininkai ta terminą sugalvojo. Jis atsirado senai, nuo rusų laikų ir iš mokslo specialistų. Kas tai yra ir kada jis susidaro? Kažkas bandė teisingai aiškint, tai smulkių dirvos dalelių, dulkių ,suplovimas i vieną armens sluoksnį, liaudiskai,   Paėmi kiaura bliudą ir pili vandenį, jis bėga, pabarstyk miltų ir jis užsiklijuos, tas pats ir dirvoij, kaip to pado išvenkt? pagrindinė priežastis nemalt dirvos iki dulkių, negadint dirvos struktūros, tai visokie tampomi balkiai, dirvos lygintuvai ir t.t. sekantis būdas tai kaitaliot arimo gylį, pradedant 18cm ir baigiant 25cm, Tas arimo padas nesusidaro per 1 arba 2metus, tai sistemingas to pačio gylio ir balkio naudojimas.  Teko pažint garbų moksliniką (amžinatilsi ) kuris tarybiniais laikais buvo parašęs mokslinį darbą ir sukuręs agregatą kaip kovot su arimo padu. Turėjau galimybę ji įsigyt ir su juo paeksperimentuot, Dabar tas aparatas vadintusi kurmis tik be volo. rudeni važiuoji per dirva ir kurmis daro gilias atviras vagas, kurios prisigeria vandens ir kai buna išalas tada ledas ispurena dirvozemį. Bet visa tai tinka normaliom žiemom kai pas mus įsalas budavo iki 0,5metro. Ir tada apie jokį čiabuvių darba dirvoij nebuvo net minties,jie ramiai miegodavo įšale. Šiemet ,jei ne tas sniegelis, prie tokio šaltuko pavasarį gera kainą turėtu kviečiukai, nors iki pavasario dar toli,tai dar gali būt visko. dėkui  už kantrybę.
×
×
  • Create New...