Jump to content

Vasaris1

Nariai
  • Pranešimai

    13
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Vasaris1 paskutinį kartą gavo apdovanojimą Gruodžio 31 2023

Vasaris1 paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Miestas

  • Miestas
    Kaisiadorys

Paskutiniai lankytojai

645 profilio peržiūros

Vasaris1 pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

14

Reputacija

  1. Vasaris1

    ar reikia kam atkurti pievas

    Visiškai pritariu. Visais metais arė VISI, o visus šunis sukorė ant išarusių 2020-2022. Pažeidžiamos visos konkurencijos taisyklės ir įstatymai. Kodėl mano žemė po tokio ŽŪM sprendimo tampa bevertė, lyginant su kaimyno, kuris spėjo suarti 2019? Ką man veikti su ta DGP, jeigu atsisakiau gyvulių ūkio? Mano supratimu, DGP kiekis turėjo/turėtų būti reguliuojamas per išmokų schemas. Jeigu mokėtų už DGP ~400-500 EUR, situacija pati keistųsi be jokių sankcijų. Gal ir gyvulių ūkiai kažkiek atsigautų... Tiesiog tai turi reguliuoti ŽŪM... Bet ne per sankcijas. Bet tam pirmiusia reikia normalaus ministro, o ne lobisto, atstovaujančio tik tam tikros grupės interesus...
  2. Gyvenime taip biznis nesidaro, deja... Čia yra kvailių ieškojimas ir tiek. Tu gauni papildomų 10 balų ir + 25000 Eur. Tai kokia problema partneriui atiduoti jo 25000 Eur? Sėkmės su tokiu požiūriu ir fantazijomis!
  3. Šiaip labai įdomiai - dieninėje statistikoje, kurią NMA atnaujina kiekvieną dieną, prie Jaunųjų grafos tuščia... Smulkius rodo, o Jaunųjų kažkodėl nebe...
  4. Čia tu klysti. Už sankcijas sutaupyti pinigai tikrai nueis į vartojimą. Kažkam perskirstys, dadės augalininkam, dar kažkam ir tuos pinigus tikrai bus kam paimti. Klausimą aš keliu kitaip: kuo skiriasi ūkininkas, kuris pievas išarė prieš 3 ar 4 metus nuo to, kuris išarė prieš 2 ar 1 metus? Kodėl vienam taikomos sankcijos, kitam ne?
  5. Jeigu sankcija bus ilgalaikė, kasmetinė, tai reiškia tik vieną - Tavo žemę valstybė pavertė beverte. Negana to, kad pats negalėsi keisti veiklos krypties, niekas tos žemės nenorės nei nuomoti, nei pirkti. Čia jau yra tam tikras konkurencijos ribojimas. Ir konkurenciją riboja pati valstybė.... Pasitelkus gerus teisininkus, padavus kolektyvinį ieškinį - dar didelis klausimas kaip viskas pasibaigtų.
  6. Sveiki, Įdomu, ar neatkūrus išartų pievų sankcija bus vienkartinė, ar kasmetinė? Tarkim 2022 m. neatkūriau 5 ha - gavau 600 EUR sankciją. 2023 m. ir toliau deklaruoju javus (DGP neatstatyta) - vėl taikys sankciją? Ar jau nebe?
  7. Ne visai taip su ta nemaisto inspekcija... Jeigu traktorių pirkai kaip ūkininkas - nemaisto inspekcija tavęs negina. Nes traktorių naudoji ūkinei veiklai vykdyti. Pats esu kreipęsis, pasiūlė ginčą spręsti teismo keliu
  8. Kaip pasibaigė su šiuo klausimu? Bandžiau ieškoti NMA metodikos dėl atsiperkamumo skaičiavimo, tačiau nieko nepavyko rasti. Kas gali atsakyti, per kiek investicijos turėtų atsipirkti ir kaip tai vertina NMA?
  9. Aš ir taip galvojau, kam reikalingas antras šaukimas, jeigu dabar yra 1000 nepatekusių paraiškų. Bet kita vertus, visam 1000 papildomų lėšų tikrai neskirs. O papildomai tenkinti tik dalį šių paraiškų - būtų neteisinga kitų atžvilgiu. Kaip sakoma "žaidimo taisyklės kuriamos prieš žaidimą, o ne žaidimo metu". Todėl ir reikalingas naujas "šaukimas" su naujom taisyklėm. Taip pat rinkau 70 balų. Bandysiu laukt kito šaukimo, tačiau kvailiausia tai, jog šiemet nedeklaravus ir vėl nepraėjus į JŪ, į modernizavimą galima bus eiti tik dar po metų...
  10. ŽŪM viską paliko spręsti patiems JŪ Aiškumo nėra net dėl sekančio šaukimo... http://www.zum.lt/index.php?-103381647
  11. Čia raštiškai gavote atsakymą ar teiravotės telefonu?
  12. Bendrai žvelgiant į šios programos taisykles bei administravimą, manau, ministerija bei NMA turėtų prisiimti atsakomybę už šiandienos situaciją: 1) Paramos taisyklės patvirtintos pavėluotai prieš pat paraiškų rinkimą; 2) Paraiškų pildymui ir rinkimui skirtas tik 1 mėnuo; 3) Rengiant taisykles, neįvertintas paramą atitinkančių/atitiksiančių paraiškų potencialas, nustatyti per maži ribiniai balai arba programai skirta ryškiai per mažai lėšų; Rezultatas - 1000 nusivylusių jaunųjų ūkininkų ir dešimtys pasipinigavusių konsultantų. Pats ėjau su gyvulininkyste ir 70 balų. Lakstymo per tą mėnesį turėjau n+k. Visur viską paskubomis ir su trigubais įkainiais, kad tik suspėti. Džiaugiuosi tik tuo, jog VP rašiau pats, todėl kainavo tik daug bemiegių naktų. Ir tikrai suprantu ūkininkus, kurie sukišo po 1000-2000 EUR ir liko ant ledo. Šiai dienai vėlgi palikta nežinomybė. Visada lėšų pridėdavo. Kaip bus šiemet - neaišku. Viename NMA straipsnyje yra tokia užuomina "Atsižvelgiant į šiais metais skirtas lėšas, galės būti patvirtinta apie 400 paraiškų. Dėl likusių paraiškų sprendimai bus priimti artimiausiu metu" https://www.nma.lt/index.php/naujienos/per-viena-diena-trecdalis-visu-paraisku/6435 Labai tikiuosi, jog didesnis aiškumas atsiras artimiausiu metu. Nes kyla daug klausimų - ką daryti su deklaravimu, ką daryti su JŪ pradmenų kursais, gal bandyti su kitomis programomis ir pan.
×
×
  • Create New...