Jump to content

KKU

Nariai
  • Pranešimai

    44
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    KKU reacted to Valakinis in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Kaip tik surinkau ir pasinaudojau parama. Nemanykite, jog pasaulis pilnas vien egoistų, yra žmonių, kurie pagalvoja ir apie kitus.
  2. Patinka
    KKU reacted to Valakinis in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Jei jau pradėjo su gyvuliais, tai tegul ir dirba. Kas čia per lakstymas, net nepagalvoja, jog atėmė galimybę iš kito ūkininko tikslingai pasinaudoti parama. Prasidės su grūdais, tai ir vėl supras, kad per sunku, gal ir tada galvos, jog pajamų kažkur kitur bus daugiau. Labai džiaugiuosi, kad yra tie įsipareigojimai, nes tik jie visus tuos lengvabūdžius, pseudo verslininkus priverčia dar kiek pabūti prie savo pačių planų, idėjų ir darbų, o dar geriau, kad ataušina protą nuo skubotų veiksmų.
  3. Patinka
    KKU reacted to Vylukas in žiemkenčių buklė   
    Yra du vaistai nuo visų ligų,tai drėgmė ir šiluma. Vieno dabar turim sočiai,ramiai sulaukim antro ir viskas bus gerai.
    Čia rimtai.
  4. Patinka
    KKU reacted to tom tom in Skiltis chemijai   
    Matau kolegos kalbate apie cikocelį, tad galiu pasipasakot. 20 metų dirbame su Litagra... sėklos, trašos, chemija. Pernai metais negaunu cikocelio, pats kaltas, laukiau iki paskutinės dienos, neliko. Praeitą rudenį, Spalio mėnesį nuvažiuoju į Litagrą ir sakau. Kada planuojat turėt reguliatoriaus, nes pernai turėjau problemų, norėčiau nusipirkti ar užsisakyti iš anksto. Sako puiku. Dabar sudarinėjam sąrašus, tai įtrauksim ir tave, nes gausim ribotą kiekį. Atsakau, kad puiku ir išvažiuoju. Praėjus kalėdoms kiekvieną mėnesį pro soną važiuodamas užsukdavau ir klausdavau ar dar negavote. Atsakydavo, kad nesirūpink, tik gausim iškarto skambinam. Paskutinį tokį atsakymą gavau prieš 2 sav. Nuvažiuoju šiandien, sakau reikia chemijos ir kaip dėl to cykocelio. Sako... kokios chemijos reikia, o cikocelio tai žinok jau neturim. Kaip neturit pasiteirauju? O tai kaip sąrašai...? Atsako... Tai vat supranti tu komplekto neimi, tai tau ir cikocelio nėr. Tai sakau B****... Iškur man žinot, kad komplektą reik imt...? Sakau ar pranešėt apie situaciją, juk kas mėnesį atvažiuodavau... sakėt nesirūpink, esi sąraše, pranešim. Ir jie mano priekaištu negirdi, kaip užburti, tu komplekto neėmei.
    Tiesa pasakius buvo šlykštu žiūrėti... kai suaugęs vyras ir dvi pusamžės moterys, turi tiek kiaulės snukio savyje, kad po tiek metų bendradarbiavimo gali taip šikti tau į veidą.
    Daug riebių žodžių sukosi galvoje, bet išlaikęs taktą, pasakiau, kad nieko nepirksiu daugiau. Padėjau kryžių ant Litagros visiems laikams. Man aplamai labai keista, kai šiais laikais, kai regione 6 pardavėjai, taip galima išsipisinėti.
  5. Patinka
    KKU reacted to axe in Pasėlių deklaravimas 2014-2020 m.   
    Dekui Minduksx, dabar supratau neverta prasidet su tais krastovaizdzio elementais, jeigu zalinimo reikalavimus ir taip igyvendini uzsedamas zirniu nors tokiu giraiciu ir kudru laukuose turiu, bet  jei finansines naudos is to nebus tai ir nematau prasmes ju deklaruot cia skirta tiems kuriems truksta aru iki zalinimo igyvendinimo.
  6. Patinka
    KKU reacted to jevgenijus in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Dedi sauktukus, nes pyksti ant saves, kad nesupranti? Zmogau, as suprantu, kad patiri nepatogumu, bet naujiena tau, sistema nedirba "ant taves". Sakai suejo dideli ukininkai ir nusprende? Kaip tu ta isivaizduoji? Esi buves KPD? Vietos ten nedaug, netilps nei maza dalis tu "dideliu". O gal jie dare isvaziuojamaji posedi.... Siemens arenoj?
    Jei rimtai. Darzininku remimo max suma vienam projektui, kaip ir siltnamininku, ar tikrai turi but tokia didele? Toliau, vis bandoma ivest ag/ha savoka ir vis atmetama, daugiausiai paciu zemdirbiu pastangomis. Siuloma, kad perkant geriausios kainos principu, apklausa vyktu internete, visai kaip viesieji pirkimai. Spek, kas priesinasi tam. Toliau, juridiniu subjektu susietumas. Efektyviam susietumo tikrinimui reikia keist istatymus, bendrinti duomenu bazes ir t.t., bet kazkodel nieks nevyksta. Cia tai tikrai kalti dideli ukininkai ..kas virs 50 sp.  
    Cia tik keli skauduliai, kuriuos issprendus taupytusi pinigai. 
    Atsakau i klausima: rinkimai arteja ir ZUM (gal tiksliau DP) eilini karta bando itikt visiem.
  7. Patinka
    KKU reacted to Gunia in Pesticidų, Trašų Ir Kitų Velnių Naudojimo Žurnalai.   
    50. Žemės naudotojai, naudodamiesi elektronine bankininkyste, per PPIS kiekvienais kalendoriniais metais nuo spalio 15 d. iki spalio 31 d. privalo pateikti taisyklių 3 priede nurodytą informaciją apie kalendoriniais metais profesionaliajam naudojimui skirtų augalų apsaugos produktų naudojimą.
  8. Patinka
    KKU reacted to Egida in Class tucano 320 VS Laverda M300   
    Nors kombaino dar jokio naujo neteko pirkti,bet EWA kolektyvu labai esu patenkintas.
  9. Patinka
    KKU reacted to JCB in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Pats pagalvok, tas kur deklaravo, bet jau negalėjo pretenduot, įkišo brolį/sesę, žmoną/vyrą ir kt., tai faktiškai, ne ką tas skaičius ir tesikeistų.
  10. Patinka
    KKU reacted to coupas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Gavau atsakymą iš NMA:
    atsakydami į pateiktą klausimą, norėtume informuoti, kad Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2015 m. kovo 24 d. įsakymu Nr. 3D-211 patvirtintose Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Ūkio ir verslo plėtra“ veiklos srities „Parama jaunųjų ūkininkų įsikūrimui“ įgyvendinimo taisyklėse (toliau – Taisyklės) nėra numatytas pirmumas gauti paramą, kuriant gyvulininkystės ūkį bei surinkus vienodą atrankos balų skaičių.
  11. Patinka
    KKU reacted to pofka in ES parama 2014-2020 m. Investicijos į materialųjį turtą   
    Na tokius kaip jaunojo ar supaprastinta tai projektus pats parašau, tik balansa daro buhalterė, rašysiu manau iki 50 tūkst su 70 proc intensyvumu, surenku apie 70 balų... Šiaip tai manau kas darė tuos projektus tai ir darys o kas verksleno bijo įsipareigojimų, bankų tai ir dbr ieško kabliukų...
  12. Patinka
    KKU reacted to dova07 in Pudymai   
    Aš su jumis pilnai sutinku kad čia yra didžiausia iš didžiausisu nesamoniu, nes pagal ją ir toliau yra skatinama sofkiniu veikla, ir šiaip dirbąmų plotų pavertimas  miškais. Mano nuomone tai yra teisinga kad reikia išsaugoti tas gyvunijos faunas, bet kaip ir jūs minėjote visas tas santykis turėtų būti taikomas kiekvieno rajono ūkininkui, kad būtų išlaikytas tas dirbamos žemės ir pievų santykis, kad visi turi turėti vienodas sąlygas plėstis ir laikytis vienodų taisyklių. Bet manau, kad vis dėl to  viso to plotų atsėjimo neprireiks, nes bent jau mūsų krašte didžioja dauguma besivaikydama išmokas dirbamus plotus apsėja pievomis ir plečia gyvulių bandas taip, kad manau tas santykis ir vėl bus išlaikytas ir tų pievų atsėti neteks Bet, tai eilini sykį parodo kokie vepeliai pas mus valdžioje negebantys padaryti elementarios tvarkos. Kažkaip senajame laikotarpi visiems visko užteko o ir lėšas dalino laisva ranka užteko ir žmogui ir valdžiai o dabar atrodos viską norima sugriebti į vienas rankas.
  13. Patinka
    KKU reacted to Biesas in Pudymai   
    aš tik tiek ir tikiuosi:
    Iš LR Konstitucijos:
    -29 straipsnis
    Įstatymui, teismui ir kitoms valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys lygūs.
    Žmogaus teisių negalima varžyti ir teikti jam privilegijų dėl jo lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu.
    -46 straipsnis
    Lietuvos ūkis grindžiamas privačios nuosavybės teise, asmens ūkinės veiklos laisve ir iniciatyva.
    Valstybė remia visuomenei naudingas ūkines pastangas ir iniciatyvą.
    Valstybė reguliuoja ūkinę veiklą taip, kad ji tarnautų bendrai tautos gerovei.
    Įstatymas draudžia monopolizuoti gamybą ir rinką, saugo sąžiningos konkurencijos laisvę.
    Valstybė gina vartotojo interesus.
    -48 straipsnis
    Kiekvienas žmogus gali laisvai pasirinkti darbą bei verslą ir turi teisę turėti tinkamas, saugias ir sveikas darbo sąlygas, gauti teisingą apmokėjimą už darbą ir socialinę apsaugą nedarbo atveju.
     
    Juk galų gale gale mes galime susitelkę, organizuotai paklausti, ką apie tai mano pati ministrė?
  14. Patinka
    KKU reacted to braskinykas in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Tuo atveju, kai tinkamų finansuoti paramos paraiškų prašoma paramos suma viršija žemės ūkio ministro įsakymu patvirtintą skirti Programos priemonės paramos sumą, parama, suderinus su VI, gali būti proporcingai mažinama visiems vienodą atrankos kriterijų balą surinkusiems tinkamiems gauti paramą pareiškėjams. Mokėjimo agentūra apie tai informuoja pareiškėją ir suderina su juo, ar jis sutinka visa apimtimi įgyvendinti projektą su mažesne paramos suma ir skirti didesnę nuosavų lėšų sumą projektui įgyvendinti. Pareiškėjui nesutikus (ar per nurodytą laiką nepateikus atsakymo) su paramos sumos sumažinimu, paramos paraiška atmetama.
    Stai ka raso administrvimo taisyklese, manau cia atsakymas kai bus jei busvienodi balai
  15. Patinka
    KKU got a reaction from Ritu in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    http://www.zum.lt/index.php?1200822519 čia turėtum rasti surašytus visus rajonus ir vietoves, tokio kaip žemėlapio kol kas neieškojau tai nzn
  16. Patinka
    KKU reacted to gerasukis in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Su tokia jaunuju ukiniku sajunga remsime tik teveliu atidalintus stambius ukius. Tegul pasiziuri 23 skaidre, matyt ja ignoravo...
  17. Patinka
    KKU got a reaction from Aurelijus Klm in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kakoij dar 70% intensyvumas? Pirmiausia įsigilink kokie reikalavimai gauti tokį intensyvumą, o poto pamatysi kokie šansai lieka pernai deklaravusiam JŪ tai gauti, o kad surinkti reikiamų atrankos balų (50 balų) ar neteks tą intensyvumą mažintis Beto kaip manai kas (ar koks bankas) suteiks tik pernai įsikūrusiam jaunam ūkininkėliui 100 tūkst. eur paskolą (vien tik imant supaprastinta modernizacija)? Mes visi esam Tokie teoriniai pretendentai į modernizacija, bet paramos įsisavinimo realybe tai kitokia... O tu dar verkšleni dėl tų 5 ha JŪ prioriteto, bet čia tik prioritetas kad 15 balų gautum, o ne prievolė, o ka daryti tam, kuris nuosavos turi tik 1 ha, o nuomoja 20 ha, o dėl deklaracijos pretenduoti gali tik į modernizacija? kokie jo šansai toliau ūkininkauti, o neperleisti žemės kokiam agrovillui...
     
    2014 m. birželio mėnesį buvo skelbiama (ypač įmonėse kurios rengia verslo projektus), kad rugsėjo 1 d. rinks paraiškas JŪ paramai naujam laikotarpiui, o akcentavo kad ją gaus aktyvūs, sukuriantis produkciją ir ne anksčiau kaip prieš 2 metus įsikūrę jauni ūkininkai (puolėm registruoti ūkius, deklaruoti zemę), bac rugpjūčio 28 d. atšaukė paraiškų rinkimą, o ūkių įsikūrimo tai neatšauksi.... Gruodžio 4 d. KPD direktorė ir NMA vedėja tiesiogiai Seime filmuotoj konferencijoj pasakė, kad pretenduoti į JŪ paramą galės pirmą arba antrą kartą deklaruojantys ūkininkai, Bac po dešimties dienų į EK nusiunčia programos projektą kuriame jau nurodoma, kad turi būti iš vis nedeklaravęs...( vieną kalba, kitka siunčia...) Tai sakyk čia ŠITAS procesas kai mes save apsigavom...? jei taip, vadinasi belieka verkšlenti....
  18. Patinka
    KKU got a reaction from dariius 30 in Jaunųjų ūkininkų įsikūrimas 2014-2020 m.   
    Kakoij dar 70% intensyvumas? Pirmiausia įsigilink kokie reikalavimai gauti tokį intensyvumą, o poto pamatysi kokie šansai lieka pernai deklaravusiam JŪ tai gauti, o kad surinkti reikiamų atrankos balų (50 balų) ar neteks tą intensyvumą mažintis Beto kaip manai kas (ar koks bankas) suteiks tik pernai įsikūrusiam jaunam ūkininkėliui 100 tūkst. eur paskolą (vien tik imant supaprastinta modernizacija)? Mes visi esam Tokie teoriniai pretendentai į modernizacija, bet paramos įsisavinimo realybe tai kitokia... O tu dar verkšleni dėl tų 5 ha JŪ prioriteto, bet čia tik prioritetas kad 15 balų gautum, o ne prievolė, o ka daryti tam, kuris nuosavos turi tik 1 ha, o nuomoja 20 ha, o dėl deklaracijos pretenduoti gali tik į modernizacija? kokie jo šansai toliau ūkininkauti, o neperleisti žemės kokiam agrovillui...
     
    2014 m. birželio mėnesį buvo skelbiama (ypač įmonėse kurios rengia verslo projektus), kad rugsėjo 1 d. rinks paraiškas JŪ paramai naujam laikotarpiui, o akcentavo kad ją gaus aktyvūs, sukuriantis produkciją ir ne anksčiau kaip prieš 2 metus įsikūrę jauni ūkininkai (puolėm registruoti ūkius, deklaruoti zemę), bac rugpjūčio 28 d. atšaukė paraiškų rinkimą, o ūkių įsikūrimo tai neatšauksi.... Gruodžio 4 d. KPD direktorė ir NMA vedėja tiesiogiai Seime filmuotoj konferencijoj pasakė, kad pretenduoti į JŪ paramą galės pirmą arba antrą kartą deklaruojantys ūkininkai, Bac po dešimties dienų į EK nusiunčia programos projektą kuriame jau nurodoma, kad turi būti iš vis nedeklaravęs...( vieną kalba, kitka siunčia...) Tai sakyk čia ŠITAS procesas kai mes save apsigavom...? jei taip, vadinasi belieka verkšlenti....
×
×
  • Create New...