RYTASAS Paskelbta Spalio 11, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 11, 2015 Sveiki, auginu tris avis. Gal kas auginate nesvarbu pieninius ar mėsinius veršelius. Norėčiau paklausti Jūsų jeigu tas avis papjaunu ar parduodu, kiek man reikėtų papildomai pirkti šieno jeigu norėčiau auginti 1 veršelį? Šieno yra paruošta nuo kažkur 40 arų, žolė geros kokybės. Ir man įdomu kas kiek laiko reikia valyti mėšlus jeigu aptvaras būtų 7 kvadratinių. Gal galima laikyti ant gilaus kraiko kaip avis? Kiek reikėtų vienam veršiukui žemės auginimui per vasarą? Įdomu ar daug daugiau vargo būtų negu su avimis. ATSIPRASAU JEIGU PARAŠIAU NE ŠIOJE TEMOJE Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
mode26 Paskelbta Spalio 11, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 11, 2015 Su veršelių (jei esi augines) mažiau vargo pelno kitas jau klausimas. Ar užteks šieno turi žiureti pagal turimo šieno kiekį. Ir veršelis ne avis jei šiemet jam užteko šieno jau kitą metą gali ir pritrukti. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RYTASAS Paskelbta Spalio 11, 2015 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 11, 2015 Su veršelių (jei esi augines) mažiau vargo pelno kitas jau klausimas. Ar užteks šieno turi žiureti pagal turimo šieno kiekį. Ir veršelis ne avis jei šiemet jam užteko šieno jau kitą metą gali ir pritrukti. Nereikia pelno, nes pats žadu jį valgyti. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Augunstas Paskelbta Spalio 11, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 11, 2015 Nereikia pelno, nes pats žadu jį valgyti. o tai aviena netinka ???? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RYTASAS Paskelbta Spalio 11, 2015 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 11, 2015 o tai aviena netinka ???? Pjovėm vakar avį tai reikėjo visą avį apipjaustyti, nes riebalų belekiek buvo. Gavosi 15kg to lajaus, o mėsos 25kg. Paprasčiau būtų jautiena, nes ji mažiau riebi, nereikėtų tų riebalų valyti. + sportininkas esu tai jautiena labiau tinka nei aviena, nes aviena šalta smirda Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Augunstas Paskelbta Spalio 11, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 11, 2015 Pjovėm vakar avį tai reikėjo visą avį apipjaustyti, nes riebalų belekiek buvo. Gavosi 15kg to lajaus, o mėsos 25kg. Paprasčiau būtų jautiena, nes ji mažiau riebi, nereikėtų tų riebalų valyti. + sportininkas esu tai jautiena labiau tinka nei aviena, nes aviena šalta smirda Nus mes papjovem vilsyrhornu avinuka 10men nu mesos 25kg o lajaus 2kg ne daugiau ... nus greitu laiku duosiu zinot skoni ... siaip sportininkai visokias kalakutienas valgo Mazgė 1 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
mode26 Paskelbta Spalio 11, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 11, 2015 Lajaus tai turbūt nuo auginimo būdo. Nu aš ne sportininkas todėl sau leisiu paklausti:-) o koks skirtumas tarp jautienos ir avienos? Tiek vieną tiek kitą gerai išmarinavus skaniai būna tiek šiltą tiek šalta. Mazgė 1 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Augunstas Paskelbta Spalio 11, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 11, 2015 Lajaus tai turbūt nuo auginimo būdo. Nu aš ne sportininkas todėl sau leisiu paklausti:-) o koks skirtumas tarp jautienos ir avienos? Tiek vieną tiek kitą gerai išmarinavus skaniai būna tiek šiltą tiek šalta. Turiu kameruno tai viriau ir isvirus valgiau ir salta jokiu ten tauku baisiniu nera .... skonis yra specifinis ciut bet kad ten begtu kazkur ar stingtu nera -salta dar skanesne gavosi .... o lajus idomiai pjoviau pavasari nebuvo o vat dabar ciut buvo ... visu sviesus lajus o vilksyrhornu gelsvas koks tai ... paverdi ir i pabaiga idedi svoguno -pakvimpa svogunu susimaiso su aviena pasiimi ryziu ketciupo ir gardziauji Mazgė 1 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RRimas Paskelbta Spalio 11, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 11, 2015 O mes ir saltiena verdam is avienos. Cesnakelio,kvepenciu pipiru lauro druskos ir puikumelis. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Miguelis Paskelbta Spalio 11, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 11, 2015 Pjovėm vakar avį tai reikėjo visą avį apipjaustyti, nes riebalų belekiek buvo. Gavosi 15kg to lajaus, o mėsos 25kg. Paprasčiau būtų jautiena, nes ji mažiau riebi, nereikėtų tų riebalų valyti. + sportininkas esu tai jautiena labiau tinka nei aviena, nes aviena šalta smirda Tai persiprašau.... Kokios veislės pas tave avys, kad lajaus tiek?!?! Aš 2 metų sufolką pjoviau lajaus nebuvo, lietuvos juodgalvę brokuojamą pjoviau ir tai tų taukų nekažką. O apie ėriukus iš viso nešneku. Nesu pjovęs apriebėjusios avies. Kas dėl veršiuko auginimo. Pašaro reikės daugiau negu 3 avims su prieaugliu. Ganyklos taip pat gerokai daugiau, nes galvijai taip švariai nenuėda pievų. Galėsi laikyti ant gilaus kraiko, bet pasiruošk šiaudų tiek pat rulonų kiek ir pašaro, nes šieno išėdų (stagarų) kaip avims - nepakaks. O dėl to, kad šalta smirda, tai nesamonė. Vien dėl blogo veislės pasirinkimo visos avys blogos netampa. Beje, galvijai taip pat augina riebalą (jeigu ką). Ir vėl viskas priklauso nuo pasirinktos veislės ir auginimo. Kad nebūtų taip, kad nuo vilko ant meškos. Be to, jautieną reikia brandinti pora savaičių, kad mėsa būtų minkšta ir skani. Turi tam sąlygas? Nes jei neturi, tai gali tekti nusivilti, kai reikės kaliošo pado kietumo mėsą valgyti. Nesu nusistatęs prieš galvijus. Pats pradėjau pernai auginti grynakraujus veislinius mėsinius galvijus, bet į avininkystę nespjaunu ir manau, kad tą 100 vnt. ėriavedžių skaičių išlaikysiu. Nes per metus sunaudoju savo reikmėm apie 30-40 ėriukų. Dar vienas pliusas avių, kad visada turi ŠVIEŽIOS mėsos. Reikia mėsos, papjovei ėriuką ir turi 15-20kg skerdenos. O pasipjausi jautį... ir grūsi pusei metų (ar ilgiau) į šaldiklį. Mėsa džius ir kietės šaldymo kameroje.. Todėl mano patarimas, kai ūkio apsukos = hobiui, tai geriau kelios geros mėsinės veislės avys, negu veršis, kurį dar ir pieno milteliais girdyti turėsi, o tai jau mėsos kokybei ir kainai atsiliepia neigiamai. Dar priedo sugaištas laikas. Mazgė 1 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Miguelis Paskelbta Spalio 11, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 11, 2015 Dar vienas dalykas.. Avienos virti išvis negalima. Ją reikia kepti. Blogiausiu atveju į plovą arba kokią tirštą sriubą. Dar patroškinti galima... O virti... Lietuviai avieną kaip kiaulę vis gaminti nori. Bet gi mėsos struktūra visai kita. Ji tam netinkama. Mazgė and Strazdas 2 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Strazdas Paskelbta Spalio 12, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 12, 2015 Beveik pritariu kolegai, verdam tik kaulus sultiniui (ir tai gėriausiai prieš tai orkaitе pakepti-išdžiovinti), ir dar rekomenduoju pabandyti priekines kojas išsivirti - super minkštimas gaunasi!!! Skanaus. Dar vienas dalykas.. Avienos virti išvis negalima. Ją reikia kepti. Blogiausiu atveju į plovą arba kokią tirštą sriubą. Dar patroškinti galima... O virti... Lietuviai avieną kaip kiaulę vis gaminti nori. Bet gi mėsos struktūra visai kita. Ji tam netinkama. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Augunstas Paskelbta Spalio 12, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 12, 2015 Dar vienas dalykas.. Avienos virti išvis negalima. Ją reikia kepti. Blogiausiu atveju į plovą arba kokią tirštą sriubą. Dar patroškinti galima... O virti... Lietuviai avieną kaip kiaulę vis gaminti nori. Bet gi mėsos struktūra visai kita. Ji tam netinkama. Vat taip pradejau auginti kad pats neturiu skerdienos viska realizuoju ir net avinukai nespeja uzaugti ... tai viriau jau pries pora metu viskas ten gerai gavos ...... po paskutiniu skerstuviu liko mesos tai darysim saslykus .... ir jau kai paragausiu pateiksiu skoni cia prisiminiau- kepem orkaiteje,marinuota( metuose su ciobreliais) ir i folija ideta toje folijoje vandenukas druskyte ir svogunai buvo labai skanu gavos ... mesa tai mesa bet ja reikia moketi paruosti ir skonio kiekvienam reikalas plovas tai isvis skanus ,ps zverienai prieskonius naudokit labai gerai gaunas Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Miguelis Paskelbta Spalio 12, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 12, 2015 O skaniausia ėriena yra pagaminta ant laužo. Sriuba su šonkauliukais, pupelėm kukurūzais ir kitais slaptais ingridientais. Mentis kepta pradžioj folijoj ant grotelių, o po to išimama apskrudinimui. Šašlykai, ir kiti kepsneliai su kauliuku. Plovas virtas ant laužo išvis kosmosas. Svarbiausia reikia mokėti pagaminti ir nepabijoti eksperimentų. Beje pamiršau paminėti apie viso ėriuko kepimą..... Bet čia tik ypatingai progai ir esant pakankamam kiekiui burnų ir laiko (~5-6 val.) Draugo vestuvių antrai dienai skirta pramoga. Augunstas and Mantas33 2 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Mantas33 Paskelbta Spalio 12, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 12, 2015 Net valgyt uzsinorejau Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
RYTASAS Paskelbta Spalio 12, 2015 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 12, 2015 Avis buvo LJ 4 metų amžiaus. Mūsų šeima nepripratusi prie to kvapo, bet nurinkus tuos visus taukus ir pamarinavus gavosi geri sašlykai, be jokio kvapo. Nuotraukoje Sarole x LJ misrunas, didziausia LJ, kuria pjovėm, ir ta labai kūda grynaveislė LJ nežinau kodėl tokia perdžiuvusi sukergta 12 mėn buvo, pašaro gavo Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
mode26 Paskelbta Spalio 12, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 12, 2015 Gerai, kad aš katik pavalges:-D mes ir verdam kaip kiaulę nieko ten blogai nesigauna. Augunstas 1 Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Miguelis Paskelbta Spalio 12, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 12, 2015 Avis buvo LJ 4 metų amžiaus. Mūsų šeima nepripratusi prie to kvapo, bet nurinkus tuos visus taukus ir pamarinavus gavosi geri sašlykai, be jokio kvapo. Nuotraukoje Sarole x LJ misrunas, didziausia LJ, kuria pjovėm, ir ta labai kūda grynaveislė LJ nežinau kodėl tokia perdžiuvusi sukergta 12 mėn buvo, pašaro gavo Greičiausiai perkarusi, nes turi parazitų. Dar viena foto..... Po beveik 6 valandų išvyniotas iš folijos skrudinimui. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Augunstas Paskelbta Spalio 12, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 12, 2015 Greičiausiai perkarusi, nes turi parazitų. Dar viena foto..... Po beveik 6 valandų išvyniotas iš folijos skrudinimui. Ir iskepe visas nebuvo zaliu vietu ? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
mode26 Paskelbta Spalio 12, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 12, 2015 Nu jo čia tai malku reikia kol iškepi:-) Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Miguelis Paskelbta Spalio 12, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 12, 2015 Taip iškepė. Svarbiausia nepagailėti folijos. Labai daug ir storai reikia. Ir tada gali kepti ne ant žarijų, o ant atviros ugnies. Paviršiniai keli sluoksniai apdega, nudega, bet toliau kaip kokone ėriukas. Draugui kepiau pirmą kartą, tai žiauriai išsigandau, kad po 5,5 val. išvyniojau.... Spalva buvo lygiai tokia pati kaip ir įvyniojus prieš kepimą... Bet su peiliu brūkštelėjau per kulšį... Ji tiesiog išsižiojo ir bėgo sultys. Tada lengviau atsikvėpiau, pradėjau tepti specialiu padažu ir skrudinti. Apskrudini, nupjaustai, patepi padažo, apskrudini, nupjaustai ir taip kol lieka tik karkasas. Iškepė idealiai visas iki pat kaulo. Galėjau ir trumpiau kepti, bet kažkaip pabijojau sugadinti. Dabar jau drąsiau tą procesą atlieku. O malkų reikia tikrai daug. Ne vieną dieną namai šilti žiemą būtų. bet tai buvo dovana vestuvių proga. Todėl apie malkas galvojau mažiausiai. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Augunstas Paskelbta Spalio 12, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 12, 2015 Mes orkaiteje kepem ir kaip saldainius susmulkine mesa isuke i folija -tik ipylem vandens ir prieskoniu tai ir gerai gavos ... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Augunstas Paskelbta Spalio 15, 2015 Pranešti Dalintis Paskelbta Spalio 15, 2015 Ragavau saslyku darem taip: marinavom su metom, pipirais, cibuliais ,citrinos rugstele ... marinavom para ... skanu gavos su ryziais su ketciupu jokio pasaliniu garsu ar kvapo pjovem voltsyrhorno 10men avinuka Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti