Jump to content

Strazdas

Nariai
  • Pranešimai

    29
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Strazdas paskelbtas turinys

  1. max 2,5m ir su papildomomis vielomis ir be jų. Eksperimentuok, bet kam dviratį išradinėti, jei visi gamintojai tokių tinklų ir pan tokiems tinklams siūlo ~2,5m. Neįtempsi gerai, bus lengva avims tvorą pakelti su snukiu jei tik kitoje pusėje žaliuos ryškiau ... Darykit iš karto gerai ir taip kaip reikia. Šiaip aš tokiu tinklu tvėriau ir ankščiau rašiau apie savo patirtį. Aš rekomenduočiau avims elektrinį piemenį - 6 vielos, ne šniūrai (kiti ir su mažiau "prasisuka" ): saugiau, patikimiau (na bent jau su 1,6mm 100cm tvora), kaina bėginio metro gal net ir pigiau. Arba kaip alternatyvą tverk tvorą, bet vieną ar dvi juostas atitolintas nuo tinklo vis tiek pravesk, tai bent tvoros nežalos ir saugiau bus. Sekmės.
  2. Strazdas

    INVENTORIUS: Ėdžios

    Manąsias gaminausi iš keturkampio vamzdžio 20x20x2mm - pilnai užtenka.
  3. Tiesiog info. Patvirtinta planuojama parama: http://www.zur.lt/wp-content/uploads/2016/08/2016-07-22_3D-433_Susieta-parama.pdf 2017 ir 2018 po 15eur/vnt; 2019 ir 2020 po 16eur/vnt.
  4. Jei pastatai du "rulius", vienas šieno, kita miežių šiaudų - šieną ėda, miežius neliečia. Kai šiaudai baigiasi, avys bliauna, šiaudų neliečia Aišku, yra variantas smulkinti šiaudus su šienu, gal tada viską ir suėstų.
  5. Nereikia dviračio išradinėti: 1. armatūrą naudoti kuolams nekokia idėja: viena, dėl to kad ji metalinė, kita - bus silpna: išsigandusios avys bėgs kiaurai tvoros, taip gali atsitikti. 2. Avys, ne karvės ir žirgai, 3-jų juostų nepakaks, jų trumpa atmintis. Reikia stipresnio sprendimo. 3. Galima daryti kaip ir nusprendei, bet atsitikus "nenumatytam atvejui" visos avys tokią tvorą lengvai įveiks. Pagarbiai.
  6. Strazdas

    Mineralai-vitaminai

    Sudėtis: Kalcis % 10,20 Fosforas % 6,30 Natris % 19,00 Magnis % 4,00 Siera % 0.25 Vitaminas А TV 128 000 Vitaminas D3 TV 20 000 Vitaminas Е mg/kg 450,00 Cinkas (iš cinko oksido E6) mg/kg 4200,00 Manganas (iš mangano oksido E5) mg/kg 3500,00 Jodas (iš kalcio jo dato E2) mg/kg 30,00 Kobaltas (iš kobalto karbonato E3) mg/kg 50,00 Selenas (iš natrio selenito E8) mg/kg 20,00
  7. Taip, jei yra tam galimybės, bet jei tvarte avys laikomos keliomis bandomis (mamos, baroniukai, mergaitės) ir tvartas ilgas ir siauras, tai viena trasa gali būti ir 50metrų Bet visuomet stengiamasi daryti kaip galima trumpesnes.
  8. Matematika: jei kabelis savireguliuojantis 220V 10W/1m, tai per valandą jis sunaudoja 0.01kw (max), mėnėsis 0,01x24x31=7.44kw/h. Norint sutaupyti, kada yra ilgos linijos, girdyklos su automatiniais termostatais, dedam lauko temperatūros termostatą (nustatom išsijungimą prie ~+4C), nes histerizė tokių laidų yra plati, o girdyklų su termostatais (aš turiu Lister firmos) išsijungimas prie +13C. Logika paremta matematika: net nesvarščiau ar daryti ar ne, nes sugaištas laikas girdymui 4 metai (jei kibirėliais) + papildomos išlaidos ir laikas sušalus sistemai ją atitirpinėti ir pan, bus daug didesnės nei pirminės investicijos (su 4 metų nusidevėjimu) + sutaupytas laikas (instaliuojant + girdant 4-turis metus). Pradėkime skaičiuoti kiek kainuoja Jūsų darbo laikas, valanda. Tada visas susideda į kas apsimoka ir kas ne, nes jei tu per tą valandą gali uždirbti daugiau nei išleisdamas investicijoms, perki, ir eini uždirbti.
  9. Sveiki, kiek domėjausi vakarų šaltiniuose, avims ttinkamiausios sifoninės (plūdinės) girdyklos. Listeri's (gal dar ir kitos firmos taip pat) dar daro ir su paspaudžiamu liežuvėliu (jos yra visai kitokios nei skirtos galvijams, nes avys nesugeba, neturi tiek jėgos paspausti tam liežuvėliui), bet žiemos laikotarpiu jų apšildymas komplikuotas ir vasaros metu lauke nuo IBC konteinerio nepajungsi. Pagarbiai,
  10. Strazdas

    Avių realizacija

    Pritariu. Reikia galvot (mąstyti) ir dirbt.
  11. Strazdas

    Avių ir galvijų palyginimas

    Beveik pritariu kolegai, verdam tik kaulus sultiniui (ir tai gėriausiai prieš tai orkaitе pakepti-išdžiovinti), ir dar rekomenduoju pabandyti priekines kojas išsivirti - super minkštimas gaunasi!!! Skanaus.
  12. Strazdas

    INVENTORIUS: Ėdžios

    Noriu pasitikslinti, tu turi omenyje tinklą rulonuose, t.y. tinklinę? ar segmentinę cinkuotą 4-5mm storio strypeliai? Kažkaip nesitiki, kad nelaiko suvirinimas. Rulonuose, tai taip, gali būti, bet čia man daugiau kyla klausymų dėl akutės dydžio o ne suvirinimo tvirtumo, nors visko gali būti? Pagarbiai,
  13. Strazdas

    INVENTORIUS: Ėdžios

    Sveiki, Ar ėdžioms kas naudojo segmentinę tvorą? Akutės dydis 5x10cm? Pagarbiai,
  14. Na, priklauso nuo dirvos ir reljiefo, bet bent jau 80cm tai įkalkite. Kampinius, atraminius kuolus rekomenduočiau ir giliau >1 metro. Taip pat pridėsiu ir prie ankstesnių savo pasisakymų, kampinus ir galinius kuolus sutvirtinti H formos sistema. Daug tvirčiau ir patikimiau.
  15. Sveiki, 1. Nesuprantu, ką momentuoti?! Tiesiog ji turi būti įtempta, beveik kaip styga. Kaip tai padaryti? "Rankomis" to nepasieksi. Internete daug info kaip reikia teisingai tvorą instalioti ir video pilna, bet bendrai pasakius, tempti reikia per visą ilgį ir tada tvirtinti prie kuoliukų, o ne "tampyti" kas kiekvieną ruoliuką. Kuom tai pasiekti? Yra daug variantų: yra spec "grėblys" (galim išsinuomuoti stat. prekių parduotuvėse), grėblys kabinasi prie tinklo, o kitas galas su "fūros tento sutempėju" prie standžios atramos ir įtempiama. Tempia kiti ir su traktoriumi. Galima panaudoti sukamus sutempėjus kiekvienai horizontalei. Yra labai geras Gripple sprendimas, pats naudoju, paprasta ir ne taip jau ir brangu, nes laikas tauposi (man tai labai svarbu), tik investicos pirminės į reples/sutempėją nemažos, bet atsiperka. Pastebėjau, kad ir kelininkai juos pradėjo naudoti. Dar pridėsiu iš savo patirties, praeitais metais "ištempėm" tvorą ~500m, tokią kokią kolega mini 100/10/15, dalis ėjo pagal mišką. Taigi, šį pavasarį turiu dvi dideles skyles, bėgta ne tokio jau ir didelio žveries, gal net ir šuns. Tiesiog horizontalios tvoros vielos buvo neįtemptos pakankamai. 2. Stulpai buvo egliniai, visokio diametro, vietoje pjauti ir kalti, nes šalia turiu eglinėlį sodintą, jau laikas retinti buvo. Išvada: 1/3 supuvo (aišku plonesnių), reikia vis dėlto nuskusti žievę ir išdžiovinti, po to impregnuoti. Laiko ir darbo sąnaudos tikrai didesnės, nei pirkti jau gatavus, nesakau, kad reikia pirkti 4klasės, bet bent jau 3-čios tai tikrai.
  16. Iš asmeninės patirties: 1. Užtektų ir Ø 8cm tarpiniams kuoliukams kas 2,5metrų, tik galinius ir kampinius (ten kur kampas >25 laipsniai) dėčiau Ø 10cm (gal net ir Ø 12cm). 2. Stulpų apsauga nuo puvimo tik kampiniams stulpeliams. Tiesiog ekonomiškai neapsimoka, geriau jau išpuvusius po truputi pakeisti po kokiu 5-10 metų. 3. Skobos gerai, bet patariu nesukalti iki visisko "sulindimo" paliekant horizontalioms tvoros tinklo vieloms laisvai judėti. Čia dėl temperatūrinių kompensavimų. Standžius pritvirtiniimus daryti kas kokius 25 metrus ir galiniuose, kampiniuose kuoluose. Taip pat nuo tvoros įtempimo labai priklauso tvoros tvirtumas!!! Tikiuosi, padėjau.
  17. Tikrai ne didesniu nei 2,5m atstumu.
  18. Pasidaręs stovą, ant jo IBC konteineris ir pajungta girdykla tokia, kaip parodyta šios temos autoriaus. Geria be problemų, vandens slėgio pakanka, išsiplauna labai paprastai.
  19. Teisingą informaciją perdavėte. Šaunuoliai!
  20. Strazdas

    Avių šerimas žirniai

    Patikslinsiu - mėsinė-kailinė
  21. Strazdas

    Avių šerimas žirniai

    Dėkui už atsakymą. Auginu mėsines - Romanovo.
  22. Sveiki, Radau šiame forume kelias užuominas, kad avims labai gerai (net geriausia) duoti avižų ir žirnių mišinį. Nuomonių dėl pašaro smulkinimo yra visokių, bet aš avyžas duodu nesmulkintas. Klausymas dėl žirnių - ar galima juos duoti netraiškytus (nemaltus)? Gal kas žino optimaliausią proporcią AVIŽOS - ŽIRNIAI? Pagarbiai.
  23. Sveiki visi, Visi kalba apie rotacinius vartytuvus, grėblius. O kokia nuomonė apie tokio tipo ir tokio gamintojo produktą: AKPIL Osa 576? Pagarbiai.
  24. Laba diena, Viskas kaip ir gražu, man kyla tik vienas klausymas, koks yra sprendimas dėl vandens? Kaip sprendžiate jo tiekimą? Prie tokios temperatūros jis užšąla. Pagarbiai, Mykolas
×
×
  • Create New...