Jump to content

kova su žole


Recommended Posts

Su sąlyga kad sodas plečiasi reikia kažką galvoti su šienavimu. 40a su trimeriu įveikdavau per 9 valandas stojant tik benzino užsipilt, bet dabar jau 70a, tai velniop. Su traktoriumi po sodą ir uogynus nepalakstysi o pagalbininkas prie ūkio yra - keturratis, reikia kažką prisikabint prie jo, aišku su atskiru varikliu. Kažką nusipirkti - brangoka 6000lt ir daugiau. Ir pagamintų darbiniai pločiai ne kažką, idealiausiai būtų 1,5m. Rankos abi ne kairios, metalo namie mėtosi, suvirint kuo turiu, tekintojas netoli ir nebrangininkas. Variantai:

1)

3 žoliapjovės peiliai, diržinė pavara, apie 10ag variklis, turėtų būti ok. Tik kaip su nelygumais, kokių reikia apsukų, kokių skriemulių, nepavyksta rasti kažkokių konkretesnių brėžinių..

2)

Smulkintuvas. Gal net lengviau pagaminti nei variantą nr1. Bet čia reikia daug galios, bet gerai tvarkosi su nelygumais, pjauna ne taip švariai, bent iš žiūrėtų video. Aišku viskas priklauso nuo apsukų ir galios. Sulaužytus peiliukus nesunku ir nebrangu pakeisti. Nežinau..

3) http://www.youtube.com/watch?v=SSWx4Bi_xHo

sujungus 2 peilius būtų reikiamas darbinis plotis, lyg ir galios mažiau reiktų. Bet peiliai brangūs, iš viso nerandu info..

Gal dar kas turite kokių konstruktyvių idėjų, patarimų ar nuomonių. Būtų smagu jei kas žinote kokių naudingų nuorodų. Manau šio projekto kaštai turėtų būti 2000-2500lt. Taigi laukiu nuomonių:)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

pirk Stiga park. ir apsipjausi ir apvaziuosi aplink maziause kruma ar medely. parveziau tevam is airijos stigute uz 800 euru.

Pjauna sodyba apie 70 aru pilna medziu dekoratyviniu krumu ir geliu. trimerio beveik nereik. zeme pjovimo platforma palenda po krumais, apsisukimo spindulys vos neluygus 0 .

kaimynas pjauna apie 1.5 hektaro su traktoriuku zolepjove ir kur ilgesne su motobloku.

o su ta prie keturacio tai naezinau aplink krumus turesi ait su trimeriu ir bus vargo vakariene.

http://www.donedeal.ie/quads-for-sale/flail-master-mower-shredder-mulcher/5690557

cia geras daigtas variklis 16-22 ag

prisegu keleta nuorodu.

http://www.mytractorforum.com/showthread.php?t=111328&page=2

http://www.green-trust.org/junkyardprojects/FreeFarm&GardenPlans/FrontMountATVMower.pdf

http://forum.gon.com/showthread.php?t=203953

tingiu daugiau ieskot pilnas internetas visokiu projektu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

truputi vienus veikėjus gelbėjau su darbais,ten trys peiliai sukasi kaip žoliapjovėje per diržine pavara,jei vienam peiliui reikia apie 6ag,tai manau kad 18ag variklio viskam per akis..variklis tik brangokas.ir gausis be surinkimo žolės.manęs laukia panašus projektas,"kiro" peiliai ir "golfo" variklis(savadarbis traktorius be darbinio).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...