Jump to content

vidas.v

Nariai
  • Pranešimai

    93
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario vidas.v paskelbtas turinys

  1. Mano patirtis per kišenę ir skrandi,senos vištos atsilaikė.Teks grįžti prie ištakų - gaidys+višta = kaimiški viščiukai,tėvai augino ir nebuvo tų mėsinių,bet kažkaip užaugom.
  2. vidas.v

    Nuoteku valymo irengimai

    Pas mane renovacija,padidinau tūrius.Naujuose statybose ragai,reikia pamaitinti ir perpardavinėtoja ir armiją kitų......Nuo žaliuku nepabėgu - tikrins taršą reguliariai ,užtat ir klausinėju dėl bacilų.
  3. vidas.v

    Nuoteku valymo irengimai

    Jei projekte skaičiuoti tik betono žiedus - tai kokie du šimtai,kažką turėjau iš seniau,sklype buvo nenaudojamas vandentiekis,žiedus namo.Trasos neskaičiuoju,jos ir taip būtų reikėję.Duobės kasimas pusdienis,tik pertvarą ir šulinių apačias betonavau.....o kalbant apie laiko sąnaudas jau kas kitą,dabar jau po visko,sunku pasakyti ar labai čia sutaupiau Beje gavosi apie 4,6 kubo septikas.
  4. vidas.v

    Nuoteku valymo irengimai

    Dėl pieno aišku,ten daug kas žudo bacilas.Skaičiau kad yra bacilų atsparių chlorui,kaina didoka vienam kartui,vėliau tik papildai.Kokias bacilas naudojat septikui????
  5. vidas.v

    Nuoteku valymo irengimai

    Čia jei patenka kažkas išplauto nuo pieno? separavimo produktai??
  6. vidas.v

    Nuoteku valymo irengimai

    Ne viskas taip greitai gaunasi,bet jau vaizdas toks.Liko bakterijos,ir kiek girdėjau jos miršta greitai nuo sk.miltelių????
  7. vidas.v

    Nuoteku valymo irengimai

    Darbai pajudėjo,didinam septiko gabaritus,du žiedai po 1,7 kubo + dar paaukštinime bus apie pusantro kubo.Kiekio turėtu užtekti vykti biologiniams reiškiniams (vanduo turi pastovėti lyg apie penkias paras prieš išbėgdamas),tik gaunasi nuotėkų vamzdis negiliai 70-80 cm,ir nuolydis tik laipsnis,ilgio 24m.Ar neužšals?Gal reikia apdengti polistirolu???
  8. vidas.v

    Nuoteku valymo irengimai

    Čia pas jus su orapūte kiek matau,ar ji pastoviai pajungta ar dirba ciklais???
  9. vidas.v

    Nuoteku valymo irengimai

    Mano buvo prieš tai padarytas iš metrinio šulinio žiedo su pertvara,dabar mastymas įleisti didžiuosius žiedus .Bet ar nebus šiknon pinigai ir darbas ?Ko gero geras pasiūlomas ir cainiko su voru.o taip tai kažkokios taršos norma viršyta.Pirkti traideniu nesiruošiu,kainos jo majo,o rezultatas ????Greitai nepasisiosi už medžio ir nepirstelsi.Nepikta kad gamtą saugot reikia,pikta kad buvo tarybiniais laikais valymo įrengimai,juos išdraskė... o dabar mokėkit būrai baudas.
  10. vidas.v

    Nuoteku valymo irengimai

    Sos gelbėkit,turiu nusodintuvą padarytą iš šulinio žiedų,Gamtosauga pamatavo ir įteikė raštą taršos sumažinimui,kažką ne taip padariau ar per mažas kiekis vykti reakcijai,gal kas galit ką patarti.Galvoju didinti talpą,ir ironija ta,kad kitais metais lyg numatyta miesto trasa kanalizacijai.
  11. Susimildami tik neduokit pauksciams miltu. geriau traiskyti na blogiausiu atveju cieli bet tik ne miltai. Pas manę girnos ir miltai labai rupūs,gaunasi perkirstas grūdas,viskas ok kai buvo sveiki vištukai.
  12. Kol kas penki vištukai išliko,karkia ir jie.kalakučiukams amen.Kažkada tokiam kritimui įvykus kaltinom save.Nežinojom priežasties,sekanti kartą varysim į paukštyną pirkti mažylių,turgus užmiršim.
  13. vidas.v

    malunas

    Noriu pasitikslinti,Padubisio malūnas tai ties Seredžiais???
  14. Gaudžiau veikėją kažkokį kuris kėsinosi į broilerius ,spąstai suveikė su masalu (gyvagaudžiai).Žiūūūū kad spindi žalios akys iš baimės.Gerai pakračiau dėžę ir paleidau rainuotą nusikaltėlį ,tai jis sienom nagais lauk spruko -juoko buvo.Daugiau nesirodė.
  15. Aš su Jumis pilnai sutinku,aš jau iš tos balos sausas neišlipsiu.Maitinam kombikormu tik mažus,vėliau savas receptas ,malti grūdai ,žolė,rūgpienio...ir laisvė diendaržyje.Bet tas variantas jau apsiplunksnavus.O naują vadą jau bus vėlu įsigyti,jei dar mėnesis karantino.Pamoka.
  16. Sveiki,nupirkom viščiukus ir kelis kalakučiukus,liga ta pati,putoja aplink akis ir karkdami kviepuoja.Girdom vandenyje ištirpintą trisulfon'ą. Gal papildomai galima kažką dar paduoti ? Kiek suprantu kad jiems bus galas,kokia dezinfekcija po visko daryti?Nusivylėm turgaus višiukais,vienais metais užaugo visi,kitais iš dvidešimt tik du....labai jau loterija didelė.Ką galit rekomenduoti kaip pardavėjus netoli Raseinių.Ir ar nereikia jų kažkaip suvakcinuoti nupirkus????? Ačiū patarusiems.
  17. Štai čia pritariu kad humaniškas metodas,ir šuo palakstęs ir kiaunės pasportavusios ir dvikojis gyvulys vengs naktį užeiti.Kartais maišoma kiaunė su šeškumi,turėjau šeškų vadą išperėtą - neliečiau,pasigrožėdavau,tik gal mano smalsumas jas po kiek laiko išbaidė....ir prasidėjo ,teko vištas aptvaran uždaryti,tuo viskas ir baigėsi.Va su lape tai vargom,tokia nusususe,ši buvo be skrupulų ,vaikai bijodavo išeiti,teko sumedžioti.
  18. Skaitau ir nesusilaikau neparašęs.Žinau kad sulauksiu priešininku dabar... Tai ar sunku nakčiai tas vištas aptverti,skyles užtaisyti,o pas mane dergia tai žmonės daugiausiai pakelėje, o žiurkių nėra dėl tos pačios priežasties - kiaunės jas apgaudo.Ne juokas su jumis medžiotojais,vienas gaudė šalia spąstais ,mano katinui kojas nulaužė.Žmogui žvirblis apšiko auto ir jis tapo priešu.
  19. Tai daug kas turi tuos kitajozus ( o tai kas ne kinas dabar ? )Maniškis tik 60 amp.Per akis gana.
  20. Šiandiena galiu nubraukti prakaitą ir parašysiu reziume,grėblys išbandytas hektare .....ir vis dar sukasi.Po daugkartiniu perdarymu lyg ir priartinau prie grėblio vardo,vartyti ir varto pakenčiamai.Kas liečia lik švarumo grėbiant,tai lieka įdubose kažkiek.Spartume nepasižymi,greitai nepavažiuosi ir jei ilgesnis šienas būna kad pagavę diržai permeta į priešinga puse .Privalumas gal ir tame kad gali prileisti kampus.Pastebėjau kad grėbiant reikia atmušimo lentos,nes kartais permeta per šieno eilę.Hidro variklis suka pusėtinai,nes debitui alyvos reikia didesnių variklio apsukų (kuro sudeginau daugokai) Dantys atlaikė , kurmrausiai - ne .Grėblys nedideliam plotui - žaidimams (bet ne rankomis grėbti). Ar pirkčiau naują tokį ???Per daug mechanizmu , įtempimu , diržų , guolių , bet kuriame grėblyje nėra??!! Taip kad ir siurblys kol kas traktoriuje laiko ir hidro variklis suka ir grėblį prikėliau.......tema kaip ir baigta ...bet mes dar jos neuždarysim , sako durnas ieško darbo-protingas pavėsio........kažko tai šiemet labai jau įdegiau
  21. Neturiu rimto aparato,bet įsiterpsiu,perėjau tą pragarą,manau kad ir Jums jau tas pats ateina į pabaigą , REIKIA PRIPRASTI ir dar karta PRIPRASTI.Čia gi ''oras'' pjauna,mažiausias tūtos defektas ir oro srovė sklaidos ir krypsta,svarbu ne prikibdyti tūtos (lengva sakyti),nes patirpsta tųtos galas ir srovei ateeee,ir svarbu kad elektrodas ir katodas netabaluotu o būtu prisukti,jei laisvi,sukūriai palengva atsuka ir tada ate,arba pramuša šone plazmos pliūpsni.O taip tai be jos kaip be rankų - nors kinietis, Ačiū kad jie yra...ar nupirksi už 8000 gabalus plazma biednas ūkininkas???? O triskart pigesnė dirba ir tiek.
  22. Tada jei čia ne ''volungė'' - atsiprašom gamintojo už kritiką..... .Pirmas bandymas atliktas,hidro variklis vynioja kaip pašėlęs, greiti galima varijuoti nuo 180 iki 350 apsukų. TEMA PASITVIRTINO .Tik dabar apie pati grėblį - kol kas neperprantu jo,brokas juodas,regis konstrukciniai trūkumai,bandysiu perdirbti,dantys ne visada atsilenkia,kartais persiverčia,regis,kad netaisyklingai surinktas.Strypai sulinko.Dabar viskas atrodo neseksualiai,virinau staigiai pabandymui,tiuningas vėliau.
  23. Tai aš ne vienasssss.... su mintimis.Kai paleisiu -parašysiu . Rėmą keisiu ir tobulinsiu toliau jei pasiteisins , prisiklausiau ir blogo ir gero apie juos - laikas parodys,šiaip jie nebrangūs palyginus su ''dobilu''.Bet jei juos gamina ir šiandiena užsienis - matyt kad yra kažkas ir neblogo juose.
  24. Pagaliau rankos išsitiesė link grėblio,pasirodo tai ''VOLUNGĖ''..........o viešpatėliau,kokia ten gamybos kokybė,aš pradėjau daryti traktorių ir su svarke ir galastuvu [kampiniu šlifuoklių nebuvo],bet čia tai įmonės darbas,ir ką galvojo inžinieriai????Tai lenkus nors ir keikia,bet jų dar gaminiai į gaminius panašūs.Perdariau guoliavietes,velenus ir atraminius ratukus diržams,pakeičiau ir ratukus transportavimui,jei jis nors kiek dirbs keisim ir rėmą.Trijų taškų rėmas jiems nesigavo,kažkokia parodija.bandysiu demo versija,reiks parinkti sukimo greiti. p.s Rašau tiems kas susidurs su tokiomis problemomis,gal kažką naudingo ras pas mane,ir dar....Kam to reikia,ar ne pigiau nupirkti naują daiktą.TAIP -pigiau.Bet kas geria,kas keliauja, kas laužus prikelinėja
  25. Kiek man sakė ,kad jiems skersuoja diržus ir numeta,vartymui matysiu ar kas gausis,tas grėblys buvo pakeliui į metalo laužą..jei nedirbs - ten ir pasiūsiu
×
×
  • Create New...