Jump to content

Eimas

Nariai
  • Pranešimai

    10
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Eimas paskelbtas turinys

  1. Sveiki, reiktu dirbancio traktiriuko prie ukio 4ha.. rusisko is principo nenoriu... ar verta kazka ziureti iki 1500€ zolei papjauti, kazka patempti, kazkiek zemes padirbti.. aisku kalba eina apie senus, bet susidariau vaizda kad jie nemirtingi su tinkama prieziura. Kokios jusu nuomones?
  2. Čia svarstytinas klausimas, derybų klausimas
  3. Sveiki, ieškojau kas tuo užsiima, kažkaip neradau.. gal kas girdėjot kas tokias paslaugas teikia?
  4. Eimas

    Avietes

    Po kiek supirkėjai ėmė avietes 2016 rudenį?
  5. Eimas

    Avietes

    Sodini kas 50-70cm, dabar pats laikas, jos savidulkės kitų veislių įterpinėti nereikia. Galiu parduot remontantinių (t.y. vėlyvų - veda nuo rugpjūčio iki šalnų) manau 500vnt būtų, kaina sutartinė;) (prienų r.)
  6. Eimas

    Avietes

    Kaip jums sezonas, koks derlius, kiek prisirinkot? Dar toks klausimėlis, kaip ruošiat avietynus žiemojimui? Aš dar nusirinksiu paskutines uogeles, baigsiu žolę pjauti iš tarpueilių, viską sugrėbsiu ant aviečių lysvių, pabarstysiu rudeninių trąšų kompleksu ir prieš šalčius apibarstysiu mulčium/pjuvenom. Kokios jūsų mintys ir pamąstymai?
  7. Eimas

    Avietes

    mano vos kalasi, pirmą kart peržiemojo, o tręšti žadu azotu kai bus bent 10cm, o po savaitės kitos mulčiuoti.
  8. Su sąlyga kad sodas plečiasi reikia kažką galvoti su šienavimu. 40a su trimeriu įveikdavau per 9 valandas stojant tik benzino užsipilt, bet dabar jau 70a, tai velniop. Su traktoriumi po sodą ir uogynus nepalakstysi o pagalbininkas prie ūkio yra - keturratis, reikia kažką prisikabint prie jo, aišku su atskiru varikliu. Kažką nusipirkti - brangoka 6000lt ir daugiau. Ir pagamintų darbiniai pločiai ne kažką, idealiausiai būtų 1,5m. Rankos abi ne kairios, metalo namie mėtosi, suvirint kuo turiu, tekintojas netoli ir nebrangininkas. Variantai: 1) 3 žoliapjovės peiliai, diržinė pavara, apie 10ag variklis, turėtų būti ok. Tik kaip su nelygumais, kokių reikia apsukų, kokių skriemulių, nepavyksta rasti kažkokių konkretesnių brėžinių.. 2) Smulkintuvas. Gal net lengviau pagaminti nei variantą nr1. Bet čia reikia daug galios, bet gerai tvarkosi su nelygumais, pjauna ne taip švariai, bent iš žiūrėtų video. Aišku viskas priklauso nuo apsukų ir galios. Sulaužytus peiliukus nesunku ir nebrangu pakeisti. Nežinau.. 3) http://www.youtube.com/watch?v=SSWx4Bi_xHo sujungus 2 peilius būtų reikiamas darbinis plotis, lyg ir galios mažiau reiktų. Bet peiliai brangūs, iš viso nerandu info.. Gal dar kas turite kokių konstruktyvių idėjų, patarimų ar nuomonių. Būtų smagu jei kas žinote kokių naudingų nuorodų. Manau šio projekto kaštai turėtų būti 2000-2500lt. Taigi laukiu nuomonių
  9. Eimas

    Avietes

    Sveiki, ar jau buvot avietynų apžiūrėt? Ar jau nukarpėt pernai metų stiebus? Mano nedidelis avietynas pirmą kart žiemojo, nors domėjausi daug, bet visgi bijau padaryt klaidų. Pagal orą kaip ir laikas
×
×
  • Create New...