bioukininkas Paskelbta Vasario 27, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 27, 2014 Pas mane gauna kopustu , morku , pasariniu buroku , kadangi pirktos atskirose vietose tai viena bulviu virtu ne , ne , o kita cukiniju ar moliugu , bet jau baigiau. Kaikada pavaisinu agurkais is stiklainio , ar kokia misraine is rusio , bendrai rusi valo labai gerai , i kompasta is rusio nieks nepakliuna .Gauna ir sluoteliu bet nuskabo tik lapus o sakuciu ni , ni .Sienuko turi visa laika. Tikros ozkos. Gosa, tikiuosi neužsimirtštate, kad auginate ožkas, o ne kiaules...kažkaip gal labai jau jūs ten visko maišote...Aišku, svarbiausia, kad gyvulys sveikas būtų. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
genka Paskelbta Vasario 27, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 27, 2014 Ooo ,kaip idomu -iš rūsio ožkom Net paukščiam bijau duot ,jug ne ju čia maistas ,manau geriau jau į kompostą. O kiek žinau apie atrajojančius gyvulius ,tai jei bulvės ,tai geriau žalios nei virtos,nebent penimiem buliam i pabaigą gyvenimo geriau tunka jie ,dar kai kas ir cukraus ipila ,bet ožkelėm manau netinka tas klijas ,jei aš neteisi -pataisykit . Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Bobulka Paskelbta Vasario 27, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 27, 2014 Goša , gerai kad neužmirštate kad auginate ožkas , o ne karves Karvė manau nuo tokio įvairaus raciono neužilgo kanopas užverstų , o ožkai tik į sveikatą. Dar maistuką galima papildyti saujele raugintų kopūstų - pavasarį kaip tik trųksta natūralaus vit. C Raudono burokėlio padaugint nereikia vien dėl to , kad tirština kraują ir laisvina vidurius , bet vienas griežinukas tikrai nepakenks. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
genka Paskelbta Vasario 27, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 27, 2014 Tai jūs čia norit pasakyt ,kad ir uogienes ir visokias mišraines galima atiduot ožkelėm ? Nu suprantu,kad padaugint nevalia ,bet .... duot galima ? Va geras ,o aš viska lauk Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
bioukininkas Paskelbta Vasario 27, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 27, 2014 Tai jūs čia norit pasakyt ,kad ir uogienes ir visokias mišraines galima atiduot ožkelėm ? Nu suprantu,kad padaugint nevalia ,bet .... duot galima ? Va geras ,o aš viska lauk Aga , Genka, oi blogai darei, o reikėjo viską ožkai duot. visai pamiršau, kad ožka tai kompostinė. va tik paskui rašo kitam forume, kad ale viskas gerai buvo, šėriau puikiai, ėdė viską .....nuo kompotų, agurkų iki cvekų, o daba guli paslika. Ką daryt? patarkit. Na čia gal taktika tokia....?Perki naują... kažkam juk ir gerai. tiesa šeriant panašiai reikia nepamiršti veterinaro numerio ilgam... prireiks. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Bobulka Paskelbta Vasario 27, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 27, 2014 Uogienes tikrai galima atiduoti ožkai tiesiog paskaninant geriamą vandenį , o dėl mišrainių tai abejoju - jose dažnai būna riebalų ir visada kažkiek druskos. Druską ožka turi naudoti pagal individualų poreikį. PS. Stipdyt svetimas ožkas tikrai neturiu intereso, nes neauginu jų tiek , kad visiems norintiems užtektų. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Gosa Paskelbta Kovo 2, 2014 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 2, 2014 Bet juk visur rasoma kad virtuves atlieku iki 300 gr. per diena , o kokios virtves atliekos be riebalu . nebent jus vegetaras, del morku tai stipriai puna , nupjaunu supuvusia dali i komasta o kas sveika ozkytem , jai dabar nesusersiu tai po menesio teks viska i kompasta verst , manau ozkytems galima daug ka sert , o kiekiai aisku proto ribose. uogienem skaninu vandenuka , ir krapu arbata megsta. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
bioukininkas Paskelbta Kovo 2, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 2, 2014 Bet juk visur rasoma kad virtuves atlieku iki 300 gr. per diena , o kokios virtves atliekos be riebalu . nebent jus vegetaras, del morku tai stipriai puna , nupjaunu supuvusia dali i komasta o kas sveika ozkytem , jai dabar nesusersiu tai po menesio teks viska i kompasta verst , manau ozkytems galima daug ka sert , o kiekiai aisku proto ribose. uogienem skaninu vandenuka , ir krapu arbata megsta. Gosa, net šunims ir katėms nerekomenduojama maisto nuo stalo duoti, dėl druskų, prieskonių bei kitų priemaišų. Negailėkite maisto kompostuoti, nes tiems kas labai jau taupūs tai sutaupytus pinigėlius išleis gyvūnų ligoms gydyti. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Augunstas Paskelbta Kovo 2, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 2, 2014 Bet juk visur rasoma kad virtuves atlieku iki 300 gr. per diena , o kokios virtves atliekos be riebalu . nebent jus vegetaras, del morku tai stipriai puna , nupjaunu supuvusia dali i komasta o kas sveika ozkytem , jai dabar nesusersiu tai po menesio teks viska i kompasta verst , manau ozkytems galima daug ka sert , o kiekiai aisku proto ribose. uogienem skaninu vandenuka , ir krapu arbata megsta.va va uzdraude vet tarnyba bet seria visi kaip kas gali ,sieno bent duokit Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
genka Paskelbta Kovo 3, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 3, 2014 Atsakydama i visus tuos pamastymus ir pasikalbejimus darau i išvadą ,mano ožkelė laaabai protinga ir pati atsirenka kas jai kenktu net batono neėda ,nepatinka jai konservantai ,o ka jau kalbet apie keptus spirgius Manau vegetarystė -nesamonė,žmogus ne atrajojantis ir tie maistai nuo stalo ožkom -nesąmonė. Galima paįvairint racioną ir gyvuliukų pašarais . Dar pasakykit ,kad jei kas rūsyj išbombažuoja irgi tempiat ožkom Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Augunstas Paskelbta Kovo 8, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 8, 2014 Atsakydama i visus tuos pamastymus ir pasikalbejimus darau i išvadą ,mano ožkelė laaabai protinga ir pati atsirenka kas jai kenktu net batono neėda ,nepatinka jai konservantai ,o ka jau kalbet apie keptus spirgius Manau vegetarystė -nesamonė,žmogus ne atrajojantis ir tie maistai nuo stalo ožkom -nesąmonė. Galima paįvairint racioną ir gyvuliukų pašarais . Dar pasakykit ,kad jei kas rūsyj išbombažuoja irgi tempiat ožkom padaviau brokeliu virtu pavakary ir ispute nakti- ryte radau negyva o kitai nieko issivaiksciojo taip kad su ta meile atsargiai.. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Augunstas Paskelbta Kovo 31, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Kovo 31, 2014 pas mus lietuvoi čia ant kiekvieno kampo betkas su betkuo kergiama.Tinkamo ožio/avino parinkimas bandai yra pats atsakingiausias momentas nulemiantis tolimesnį ūkio vystymasį.Tai patvirtins manau visi turintys praktikos augintojai. Idealiausias varjantas rinktis jau išbandytą kandidatą,kurio palikuonis galima apžiūrėti. ne visi elitinio eksterjero individai gerai perduoda savo genus. Kalbant apie lietuvišką pasirinkimą- situacija liūdna. jei žmogui nėra svarbu tam tikra veislė- ir tai neturi normalaus pasirinkimo iš Lietuvos Vietinių ožių,nes beveik visi yra apleistos būklės. Teko matyti tik kelis gerai nuaugusius ir prižiūrėtus LV ožius. Vengčiau pirktis ir naudoti veislei ožius didelėm galvos,trumpo korpuso ilgom kojom,prasto įmitimo,neproporcionaliai padidėjusiais kojų sanariais,pasišiaušusio nelygaus ir neblizgaus kailio,silpno kanopų rago.Taip pat jei yra įtarimas dėl giminingo kergimo kilmės. nuo ko priklauso pasisiauses neblizgus kailis -vitaminu trukumas ar genai jaunikio ar kazkas ? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Satyras Paskelbta Liepos 18, 2014 Pranešti Dalintis Paskelbta Liepos 18, 2014 90% sakyčiau nesveikas kailis yra rodiklis prastos fizinės būklės- vitaminų trūkumas,prastas įmitimas,parazitai,kitokios ligos. Žinoma,kad priklauso ir nuo kailio struktūros- jei ožka ilgaplaukė minkštu plonu plauku,ji niekad neblizgės vienodai su kokia alpine ar nubijine,pas kurias šilkinis 'arklio' plaukas. O vat tokius pasišiaušėlius dažniausiai tenka matyti tarp vietinių ožkaičių (nepriklausomai nuo metų laiko) :/ Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti