Jump to content

Kiek ilgai karvė gali nesiveršiuoti po termino?


Sadnomiaras

Recommended Posts

Jei karvė "užtempia" veršiavimasi 24 ar daugiau dienų nėra labai gerai pačiam veršeliui. Visų pirma gali pradėt pūt vaisiaus vandenys, antra veršelis gali gimt išsigimęs. Man taip nutiko. Karvė užtempė berods 26 d., veršis gimė gyvas, bet užsilenkusiom visom keturiom nagom t.y. vaikščiojo ne ant nagų kaip visi normalūs gyvūnai, bet ant riešų. Kojos taip ir neištiesino, nes dėl ilgo buvimo gimdoj kremzlės suaugo ir ... teko veršelį suvalgyt.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...
  • po 3 mėnesių...
Turiu vietinių šėmųjų veislės telyčia, kuri sukergta gruodžio 3 d. šiadien jau rugsėjo 24 d., tai yra trys savaitės po to kai suskako 9 mėn. Sako vidutiniškai 11 dienų kai praeina po 9 mėn. yra normalu, bet kai trys savaitės, ar tai normalu?

tavo karve uztese tik 15 dienu.O veterinarai ir seklintojei man yra sake kad karve gali uztest iki vienos rujos.tai yra normalu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pagal literatura karves versingumas gali trukti 265-310 dienu.

Kažkada dirbau vet., tai vyr.vet. gyd. pasakojo atvejį, kai karvė veršiavosi 11 mėn. Na, teisybės dėlei, neišsiveršiavo, LVA darė cezarį, veršis buvo 80 kg., neišgyveno. Karvė buvo tikra danų juodmargė(importuota iš Danijos).

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...