Jump to content

Sadnomiaras

Nariai
  • Pranešimai

    47
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Utena

Sadnomiaras pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. Likus 2.5 mėn. iki veršiavimosi karvė iki tol ramiai stovėdavusi pradėjo spardytis ir dar taip, kad sunkiai beįmanoma pamelžt ar tai su tuo susiję, kad ją paliktumėm ramybėje?
  2. O kur juos parduoda ir kokia kaina?
  3. Pakilimas prasidėjo tada, kai pradėjau duot kombinuoto pašaro 30pr. baltymų ir premiksų su mielėmis, iki tol daviau miltų ir vitaminų su mineralais be mielių ir mažesnį kiekį. Kai pradėjo mažėt melžimas tai buvo ir baltymų sumažėję, bet dabar gerai, norėtūsi dar, kad truputėlį pariebėtų. Veterinarijoje nusipirkau kažkokio papildo dėl rujos gal padės, sakė jeigu nepadės, tai duos leidžiamųjų.
  4. 12 per dieną, o svyravimai dėl nepastovaus melžimo, vis vakare išeina melžti 1 vėliau, o kartais ir daugiau.
  5. Pirmaveršė, o melžimo duomenis vedu pats.
  6. Čia per kartą. Įdedu visus primelžius nuo spalio 12, apsiveršiavo rugsėjo 25.
  7. O kaip reikėtų paskatinti rują, nes karvė po apsiveršiavimo jau pus ketvirto mėnesio ir jokių rujos požymių? Duoda 12 litrų, šėmųjų veislė. Racijonas: šiėnas, 2kg avižinių ir 2kg miežinių miltų, 1,2 kg kombinuoti pašarai su 30 pr. baltymų ir 0,12 kg. visavertis papildas su mielėmis melžiamoms karvėms. Ko dar reikėtų, kad paskatint rują?
  8. O kaip su karve buvo viskas gerai, koks gimdymas...
  9. Karve apsiversiavo praėjus 22 dienom po termino ir jai viskas buvo gerai, o teliukas irgi nedidelis tik 40 kg.
  10. O kiek būna ilgiausiai? Skaičiau internete, kad viena karvė atsivedė 24 d. po termino dvynukus.
  11. Turiu vietinių šėmųjų veislės telyčia, kuri sukergta gruodžio 3 d. šiadien jau rugsėjo 24 d., tai yra trys savaitės po to kai suskako 9 mėn. Sako vidutiniškai 11 dienų kai praeina po 9 mėn. yra normalu, bet kai trys savaitės, ar tai normalu?
  12. Nežinau, kaip pasvert, bet pakilojus atrodytų daugiau 100 nesveria.
  13. Sadnomiaras

    T-40

    Turiu tą pačią probelmą su T-40. Tik įdomu, kaip tai vyksta. Pas mane kol šaltas starteris sukasi kuo puikiausiai, o kai traktorius pakaista ir užgesi tai starterį vos suka. Patikrinau generatorių, tai krauna gerai.
  14. Ištikrųjų labai veiksminga priemonė. Dar galiu pridėti, kad prie tokios karvės reikia būti labai geros nuotaikos, ištisai kalbinti ją džiaugtis, glostyti, dainuoti, kalbinti. Vakar buvau nelabai kokios nuotaikos, tai karvė ir spardės, ir gulė ir kojom kapstė, o šiandien viską dariau su džiaugsmu, ištisai kalbinau glosčiau tai beveik stovėjo kaip įbesta. Aišku dar reikia ir teliuko pagalbos. Man visi tramdymai tik išerzina karvę, manau gerumu pati geriausia priemonė.
  15. Reiškia 6 avelėm maždaug 1a dienai. Aš 3 arus aptvėriau 5 avelėm ir eriukui tikiuos, kad 4 dienom turėtų užtekt. Truputį yra senos žolės, apšlakstau pasūdytu vandeniu, tai geriau ėda.
×
×
  • Create New...