Jump to content

Sadnomiaras

Nariai
  • Pranešimai

    47
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Sadnomiaras paskelbtas turinys

  1. Likus 2.5 mėn. iki veršiavimosi karvė iki tol ramiai stovėdavusi pradėjo spardytis ir dar taip, kad sunkiai beįmanoma pamelžt ar tai su tuo susiję, kad ją paliktumėm ramybėje?
  2. O kur juos parduoda ir kokia kaina?
  3. Pakilimas prasidėjo tada, kai pradėjau duot kombinuoto pašaro 30pr. baltymų ir premiksų su mielėmis, iki tol daviau miltų ir vitaminų su mineralais be mielių ir mažesnį kiekį. Kai pradėjo mažėt melžimas tai buvo ir baltymų sumažėję, bet dabar gerai, norėtūsi dar, kad truputėlį pariebėtų. Veterinarijoje nusipirkau kažkokio papildo dėl rujos gal padės, sakė jeigu nepadės, tai duos leidžiamųjų.
  4. 12 per dieną, o svyravimai dėl nepastovaus melžimo, vis vakare išeina melžti 1 vėliau, o kartais ir daugiau.
  5. Pirmaveršė, o melžimo duomenis vedu pats.
  6. Čia per kartą. Įdedu visus primelžius nuo spalio 12, apsiveršiavo rugsėjo 25.
  7. O kaip reikėtų paskatinti rują, nes karvė po apsiveršiavimo jau pus ketvirto mėnesio ir jokių rujos požymių? Duoda 12 litrų, šėmųjų veislė. Racijonas: šiėnas, 2kg avižinių ir 2kg miežinių miltų, 1,2 kg kombinuoti pašarai su 30 pr. baltymų ir 0,12 kg. visavertis papildas su mielėmis melžiamoms karvėms. Ko dar reikėtų, kad paskatint rują?
  8. O kaip su karve buvo viskas gerai, koks gimdymas...
  9. Karve apsiversiavo praėjus 22 dienom po termino ir jai viskas buvo gerai, o teliukas irgi nedidelis tik 40 kg.
  10. O kiek būna ilgiausiai? Skaičiau internete, kad viena karvė atsivedė 24 d. po termino dvynukus.
  11. Turiu vietinių šėmųjų veislės telyčia, kuri sukergta gruodžio 3 d. šiadien jau rugsėjo 24 d., tai yra trys savaitės po to kai suskako 9 mėn. Sako vidutiniškai 11 dienų kai praeina po 9 mėn. yra normalu, bet kai trys savaitės, ar tai normalu?
  12. Nežinau, kaip pasvert, bet pakilojus atrodytų daugiau 100 nesveria.
  13. Sadnomiaras

    T-40

    Turiu tą pačią probelmą su T-40. Tik įdomu, kaip tai vyksta. Pas mane kol šaltas starteris sukasi kuo puikiausiai, o kai traktorius pakaista ir užgesi tai starterį vos suka. Patikrinau generatorių, tai krauna gerai.
  14. Ištikrųjų labai veiksminga priemonė. Dar galiu pridėti, kad prie tokios karvės reikia būti labai geros nuotaikos, ištisai kalbinti ją džiaugtis, glostyti, dainuoti, kalbinti. Vakar buvau nelabai kokios nuotaikos, tai karvė ir spardės, ir gulė ir kojom kapstė, o šiandien viską dariau su džiaugsmu, ištisai kalbinau glosčiau tai beveik stovėjo kaip įbesta. Aišku dar reikia ir teliuko pagalbos. Man visi tramdymai tik išerzina karvę, manau gerumu pati geriausia priemonė.
  15. Reiškia 6 avelėm maždaug 1a dienai. Aš 3 arus aptvėriau 5 avelėm ir eriukui tikiuos, kad 4 dienom turėtų užtekt. Truputį yra senos žolės, apšlakstau pasūdytu vandeniu, tai geriau ėda.
  16. Kiek laiko reikėjo, kad nugraužtų?
  17. Ar bandėt šlakstyti žolę pasūdytu vandeniu? Sako, kad iki pat žemės žolę nugraužę. Karvėm išbandžiau, tai tikrai padeda.
  18. Su avimis esu tik pradedantis. Prieš šiašias dienas aptvėriau lauką trim šniūrais, padariau iš tvarto bandokelį, tai 6 dienas buvo nuostabu: ryte išeina ganytis, per pietus sueina į tvartą, po to vėl išeina ganytis, bet šiandien jau viena avelė nepanoro eiti į pievą, nes aplink mato geresnės žolės ir nėrė per piemenį į tą žolę. Atrodo dar tą pieva nenuganyta, daugiau žolė išminta, reiks turbūt bandyt tverti kitą lauką, nežinau ar per prievartą ką nors dar galima padaryti kitaip.
  19. Už 2013 atims 9 proc., nes pakartotinai didinama 3 kartus. Man tas netinka, nes yra daugiau nei 10 ha todėl gyvulių reikia visam plotui.
  20. Tuomet du metus sėdėsit be išmokų. Jeigu pernai buvo 50, taip pakartinai bus 100 pr. du metus iš eilės. Mane lygiai taip pat tas žmogus galėjo suklaidinti, bet aš dar paklausiau agentūros. Visų pirma dar kartą sakau, kad kas susiję su pakartotinu pažeidimu, tai niekas nepsikeitę. Be to kiek matau visi aplinkui sukas taip, kad išvengtų sankcijų.
  21. Šis palengvinimas tik tiems kurie pernai nepadarė pažeidimų, o tiems kurie padarė tai už pakartojimą sankcija didinama 3 kartus. Mums buvo taikyta 50 proc. už pakartojimą būtų 100 proc. šiems ir kt. metams. (turintiems iki dešimt hektarų 100 būtų taikoma tik vieniems metams) 13.1. už to paties reikalavimo pažeidimą ankstesniaisiais metais taikytos sankcijos dydis padidinamas tris kartus; Šio punkto deja nieks nepakeitė.
  22. Na tai tada nemanau, kad tai turėta omeny muzikai ( muzikantai), greičiau mužikai. O be to visai į temą, juokingai gaunasi, kaip ir būtų rastas ar raštas, seimas arba šeima.
  23. tau gerai o va man retai bet tenka tik su vietiniais, kaimo muzikais Patarčiau rašyti lietuviškais rašmenimis.
  24. 131. Netyčinis reikalavimo pažeidimas, jei ankstesniais metais buvo nustatytas tyčinis to paties reikalavimo pažeidimas, laikomas pakartotiniu netyčiniu reikalavimų pažeidimu, už kurį taikomos metodikos 13.1 punkte nustatytos sankcijos. 13.1. už to paties reikalavimo pažeidimą ankstesniaisiais metais taikytos sankcijos dydis padidinamas tris kartus; Labai svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad tai yra pakartotinis pažeidimas ir jeigu bus užpildyta laukas iki 50 procentų sankcija bus 100 pr. šiems ir kt. metams, jeigu virš 50 pr. sankcija 100 pr. tik šiems metams. Todėl reikia dėl išmokų deklaruoti laukų kiek yra sutartinių gyvulių. Net menkiausias apsirikimas (pavyzdžiui nusiperkat telyčia jei nėra 2 metų, o ji veršiuojasi tik po birželio pirmos tai turėsit sutartinių gyvulių tik 0,7 (telyčia) jeigu po birželio pirmos 1,25 gyvulio (karvė ir teliukas) daug reiškia iš karto bus braukiama 100 procentų. Taigi viską leme 13.1 punktas, o jis naujajame įsakyme nepasikeitęs. Jeigu pernai sankcija 50 procentų ji didinama 3 kartus tai yra bus 100 procentų. Gyvulį reikia išlaikyti tik tris menesius, aišku su visais gal taip ir nesužaisi, bet iki birželio 1 d. pavyzdžiui nebrangiai iš fermų nusipirkus prastą karvę kurią ruošimasi priduoti į mėsą, palaikius ją per vasarą ir pridavus į mėsą galima gauti už ją išmokas.
  25. Kiek pastebėjau, kad daug kas neatkreipia į pakartotinius pažeidimus, visur pabrėžiama tik pirminis pažeidimas, o manau, kad bus labai daug suklaidinta žmonių.
×
×
  • Create New...