Jump to content

Melžiamų karvių šėrimas


Juodas

Recommended Posts

Aš irgi nelabai suvokiu apie tirpių skaidulinių medžiagų įtaką karvių produktyvumui. Tikriausiai jų įtaka pasireiškia per sveikatingumą.

Na, kolegos, nebūkime naivūs... Bet kokia skaidulinė medžiaga (mums tai teisingiau vadinti ląsteliena) yra celiuliozės - hemiceliuliozės ir lignino polimeras... Sudarytas iš paprastųjų cukrų pvz, celiuliozė - gliukozės polimeras.... polisacharidas... Vienskrandiniai gyvūnai celiuliozės iki gliukozės beveik neskaido, nėra fermentų.. Kažkiek suskaidoma storojoje žarnoje mikroorganizmų, ten gyvenančių, fermentais... Todėl žoliavalgiai ir žaliavalgiai žmonės dar gyvena, neatmeta kanopų iškart..

Savoka "tirpi ląsteliena" reiškia kad ta ląsteliena suskaidoma ir panaudojama per valandą po patekimo į prieskrandį, t.y nepaprastai greitai..

Kiek tai liečia cukriakų pektiną, iš jo pagrinde per piruvatus gaminasi propioninė rūgštis, laikoma pieno kiekio prekursoriumi... Ir apskritai, padidėja mikrobų rūšių kiekis (prisideda mikrobai, skaidantys pektiną) reiškia didėja bendra mikrobinė masė..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Uzdarius karves i tvarta ir pradejus duot silosa+kukuruzus koef. pakilo iki 1.4+, bet ureja sumazejo nuo 25 iki 15. Aisku ir pienas krito, bet po bsk kyla. Nors ir rapso padidinom ( iki 1.1kg) pries kokias 4 dienas, ureja nedideja. Viskas per dalytuva eina gerai ismaisius.

Kame saknys ?

As tai tik dziaugciausi ir galvos nesukciau. Koks pilnas racionas?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai kad ureja maza. Per paskutini kontrolini isvis vidurkis buvo 10, reiktu bent iki kokiu 20 dakelt. silosas,kukuruzu silosas, grudainis, rapsas, mineralai, druska, kreida.

 

O kokia laktoze?  kiek kukuruzo ir grudainio?  Grubiai tariant reikia arba mazint anglis (grudus ir kukuruza) arba didint baltymus, siuo atveju rapsa. 1.1 kg rapso prie kukuruzo siloso atrodo skurdokai, dar jei silosas vien varpiniai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

55kg karve sueda.. :/ pas mane tik 44kg.... kame beda ? cia gal del pasaro maistingumo ?

Karvė ėda ne vandenį (ar pašarus su vandeniu) o sausas medžiagas.... Gali taip būti, kad jūsų karvė suėda daugiau negu ta, kuri "suėda" 55 kg... Skiriasi pašarų drėgnumas... O šiaip suėdimas priklauso nuo karvės dydžio, laktacijos tarpsnio, produktyvumo ir pieno rodiklių...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

2 kg isspaudu, kad ir 14 proc. riebalu neturetu pakenkt.

Neturėtų... Jei silosas varpinių žolių (dabar išprotėję kalbininkai liepia sakyti "miglinių") ir 2,5 kg nepakenks... Bet jei urėja bus kokį 15 ir laikysis tokiame lygyje, tikrai nebūtų dėl ko šiknos draskytis.... savęs karvė jau tikrai neės...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Gaminames patys kombinuotuosius pasarus 30 proc. mieziai, 24 proc. kvietrugiai, 26 proc. kukuruzai, 20 proc. rapsu isspaudos. Grudai traiskomi. Duodam karvem viso to po 4 kg/para. Bandos kontroliniai duomenys R 4.45 B 3.45 L 4.32 U 28. Karves seriamos vien tik sienainiu ji sulaistant melasa. Norisi pakelti siek tiek rodiklius bei primilzi. Planuojam darytis kombikorma: mieziai 29 proc, kvietrgugiai 20 proc., rapsas 20proc., kukuruzai 20 proc., cukriniu runkeliu grieziniai 8 proc., melasa 2 proc. Kaip manot, teisingu keliu einam? Karviu sveikatingumas kaip ir neblogas siuo metu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Idomu koks bandos dydis jusu,dabar melziu 32 mano kokybes rodilai panasus koficientas 1.3, kalbu apie riebalus, baltymus  tai as esu patenkinta ir rodikliu gerinti nesistengiu, noriu kad tik jie laikytusi tokie kokie dabar yra. Kiekis visada galetu buti didesnis , bet turiu kazkur 10 pirmaversiu kurios ilgai nesusiseklino melziasi jau gerokai virs metu tai kazko neisspausi, primelziam i diena apie 500, nedaug, bet situacija tokia, kad turi buti gana. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...