kinziulis Paskelbta Gruodžio 15, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 15, 2012 Sveiki, iskilo problemele, pastovejes pienas greit apkarsta ypac grietine. Karves seriamos sultingu sienainiu ir truputi plektelejusiu sienu. Dar pora kartu dienoj gauna geros kokybes miltu( kvietrugis su mieziu). Sienainis ryte ir vakare, sienas per pietus. Gal kam nors kokios mintys kyla? gal vitaminu kokiu truksta? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Gekonas Paskelbta Gruodžio 15, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 15, 2012 Greiciausiai,cia jau nieko nepadarysii.Yra,tokiu karviu,kuriu pienas,o ypac grietine kartus.Taip yra del individualiu savybiu.Kai kurie pasarai itakoja pieno kartuma,bet tai ne tie kuriuos naudoji. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Gruodžio 15, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 15, 2012 Gali įtakoti kvietrugiai ir laktacijos tarpsnis... Trūkstančių karvių pienai ganėtinai tankiai keičia savo skonį į blogesnę pusę... Apsiveršiavus - būna skanesnis... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
kinziulis Paskelbta Gruodžio 15, 2012 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 15, 2012 gal reikes bandyt neduoti kvietrugiu, o del uztrukimo gal neturetu,- versiuosis birzelio pradzioj. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
beleris Paskelbta Gruodžio 16, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 16, 2012 as duodu karvems kvietruginiu - mieziniu miltu ir nieko tas pienas neapkarsta.Kai kuriu karviu pries uztrukstant buna,kad pieno skonis pasikeicia gal kiek apkarsta.Viena meta seriau vienu kvietrugiu miltais ir viskas buvo gerai. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Gekonas Paskelbta Gruodžio 16, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 16, 2012 gal reikes bandyt neduoti kvietrugiu, o del uztrukimo gal neturetu,- versiuosis birzelio pradzioj. Tikrai nepades. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
KAZE Paskelbta Gruodžio 17, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 17, 2012 Pas mane irgi didžioji dalis kvietrugiai,bet skonis (bent man)geras.O tavo pienas yra šaldytuve maišomas?Aparatai,tešmuo švarūs? Beje,Gekonai,ar teisybė:Patys norvegai ironiškai sako: „Švarūs, sunkiai dirbantys, mokantys mokesčius ir sveiki darbininkai, kurie spėja išvažiuoti namo, prieš susirgdami, tapdami seni ir neįgalūs – o taip, tokie darbininkai Norvegijai reikalingi!“ („Dagens nærigsliv“, 2012 m, rugpjūčio 2 d.)Pora tokių,tik iš Anglijos ,žinau... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Gruodžio 17, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 17, 2012 Kvietrugiai nebūtinai yra pati priežastis... Jie gali būti sąlyga, sukeliančia priežastį.. Na, bet gal aš čia neteisus... Turėjau omenyje, kad kvietrugių krakmolas lengvai skaidomas o baltymai, kurių šiaip jau mažai, padengti labai bjauriu prolaminų junginiu - kviečių gliadinu ir rugių sekalinu.... Jie kartais labai įdomių efektų duoda... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
kaliausė Paskelbta Gruodžio 17, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 17, 2012 Sveiki, iskilo problemele, pastovejes pienas greit apkarsta ypac grietine. Karves seriamos sultingu sienainiu ir truputi plektelejusiu sienu. Dar pora kartu dienoj gauna geros kokybes miltu( kvietrugis su mieziu). Sienainis ryte ir vakare, sienas per pietus. Gal kam nors kokios mintys kyla? gal vitaminu kokiu truksta? girdjau, kad pieno kartumą naikina kmynai, karvems reikia sumalti ir imaišyti į miltus, kiek tas tiesa,nežinau, pabandykite Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Gekonas Paskelbta Gruodžio 17, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 17, 2012 Pas mane irgi didžioji dalis kvietrugiai,bet skonis (bent man)geras.O tavo pienas yra šaldytuve maišomas?Aparatai,tešmuo švarūs? Beje,Gekonai,ar teisybė:Patys norvegai ironiškai sako: „Švarūs, sunkiai dirbantys, mokantys mokesčius ir sveiki darbininkai, kurie spėja išvažiuoti namo, prieš susirgdami, tapdami seni ir neįgalūs – o taip, tokie darbininkai Norvegijai reikalingi!“ („Dagens nærigsliv“, 2012 m, rugpjūčio 2 d.)Pora tokių,tik iš Anglijos ,žinau... Cia tipo lazdavoji.... Daug daugiau sansu tapti neigaliu dirbant LT.Patikek,zinau,ka sakau,nes esu dirbes abiejose pusese.Ne vienas klausia,ar nesigailiu isvaziaves? Atsakau.....gailiuosi,laabai gailiuosi,kad isvaziavau taip velai ` Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
KAZE Paskelbta Gruodžio 18, 2012 Pranešti Dalintis Paskelbta Gruodžio 18, 2012 Cia is Delfi straipsniuko apie lietuvius,kurie dirba Norvegijoj dabar is atsakymo galima manyt,kad tai propaganda,jog likti ir arti Lietuvoj. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Vida š Paskelbta Vasario 19, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 19, 2013 Kas yra,jei pamelžtas pienas sutraukiamas per pora valandų.Jis nesurugsta,o tiesiog sutraukia baltymą.Ir tai būna ne kiekvieną kartą melžiant.Tai neivyksta greitai atšaldžius pieną. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Vasario 19, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 19, 2013 Kas yra,jei pamelžtas pienas sutraukiamas per pora valandų.Jis nesurugsta,o tiesiog sutraukia baltymą.Ir tai būna ne kiekvieną kartą melžiant.Tai neivyksta greitai atšaldžius pieną. Kur rūgštis?? Greitai sutraukia pieną veršelių skrandžio fermentas... Pienininkai naudoja.. Karvė nekarščiuoja? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
KAZE Paskelbta Vasario 19, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 19, 2013 Seniai seniai,kai dar buvo kolūkiai,kad atpratint melžėjas vogt didesniais kiekiais pieną,nemačiom į pavogtą pieną įberdavo pepsino ar tripsino.Sutraukdavo ,jei spėdavo sumaišyti,ir gerą pieną.Gal ir čia tą mintį eitų pritaikyt. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Gekonas Paskelbta Vasario 19, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 19, 2013 Sutraukia,vadini tai kad sutirsteja,nesikosia per kostuvi ir pasidaro glitus ir somatu CMT nerodo?Ar dar kazkas darosi? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Vida š Paskelbta Vasario 26, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 26, 2013 Sutraukia,vadini tai kad sutirsteja,nesikosia per kostuvi ir pasidaro glitus ir somatu CMT nerodo?Ar dar kazkas darosi? perkosiu dar nesutraukta sutraukia po to somatiniu iki 120 dabar kaip ir geriau.buvo labai mazas laktozes kiekis. visu 5 karviu tik 2,5' aciu visiems Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Vida š Paskelbta Vasario 26, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 26, 2013 matau , kad visi iskart pamate problema klausia forumieciu ka daryt.na atsakau-reikia iskart kreiptis i veterinara , jis nustatys beda ir pagydys .klausti forumieciu-neiseitis , jie nepagydys ligos ir beje visi pateiks skirtinga nuomone , kas velaiu gali labai suklaidinti. gydytojas buvo kviestas nedelsiant.Patikrinta del mastito.Nepasitvirtino.patare duoti melasos,taip ir darem.Pieno tyrimas rode,kad somat.110.Taciau visu 5 karviu laktoze 2,5. Dabar jau 4,5.kiti ytare,kad ketoze,nors visos buvo zvalios,gerai ede.Dvi karves versiavosi gruodzio men.Viena pirmaverse. Ja ir itareme, kad gali sirgti ketoze .Sugirdeme vaisto nuo ketozes.Karves laikome daugiau kaip 20 metu.Tokio atv.neturejome.Kas galejo buti Aciu visiemes kas atsakys. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Gedaz Paskelbta Vasario 27, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 27, 2013 Nebandėt duoti gerėju bakterijų? Jas deda i rauga naminei duonai gaminti. Mums pagerėjo pienas per 4 dienas ir dingo siloso skonis.Mum tai tikrai daug padejo. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Pienmėgys Paskelbta Vasario 28, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 28, 2013 Nebandėt duoti gerėju bakterijų? Jas deda i rauga naminei duonai gaminti. Mums pagerėjo pienas per 4 dienas ir dingo siloso skonis. Pas karvę prieskrandyje gyvena ir intensyviai dirba apie 600 RŪŠIŲ bakterijų... Jų konkurencija žvėriška.. Dar apie šimtas rūšių pirmuonių (infuzorijų) Dar kažkiek mielių ir grybų... Jūsų gerosios bakterijos tenai (prieskrandyje, kur pirmiausia pašaras papuola) yra tas pats, kas švęstas vanduo, bandant atgaivinti numirėlį.. Ieškokit priežasčių, dėl ko tas siloso kvapas iš tikrųjų piene buvo.... Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Edi Paskelbta Vasario 28, 2013 Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 28, 2013 Tau teks peržiūrėti karvių racioną, labai geras straipsnių ciklas apie karvių šėrimą yra pienoukis.lt, bent jau aš pagal galimybes bandau panašiai šert kaip ir nurodę specialistai. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti