Jump to content

Recommended Posts

Paskelbta

Sveiki, iskilo problemele, pastovejes pienas greit apkarsta ypac grietine. Karves seriamos sultingu sienainiu ir truputi plektelejusiu sienu. Dar pora kartu dienoj gauna geros kokybes miltu( kvietrugis su mieziu). Sienainis ryte ir vakare, sienas per pietus. Gal kam nors kokios mintys kyla? gal vitaminu kokiu truksta? :icon-cry:

Paskelbta

Greiciausiai,cia jau nieko nepadarysii.Yra,tokiu karviu,kuriu pienas,o ypac grietine kartus.Taip yra del individualiu savybiu.Kai kurie pasarai itakoja pieno kartuma,bet tai ne tie kuriuos naudoji.

Paskelbta

as duodu karvems kvietruginiu - mieziniu miltu ir nieko tas pienas neapkarsta.Kai kuriu karviu pries uztrukstant buna,kad pieno skonis pasikeicia gal kiek apkarsta.Viena meta seriau vienu kvietrugiu miltais ir viskas buvo gerai.

Paskelbta

Pas mane irgi didžioji dalis kvietrugiai,bet skonis (bent man)geras.O tavo pienas yra šaldytuve maišomas?Aparatai,tešmuo švarūs?

Beje,Gekonai,ar teisybė:Patys norvegai ironiškai sako: „Švarūs, sunkiai dirbantys, mokantys mokesčius ir sveiki darbininkai, kurie spėja išvažiuoti namo, prieš susirgdami, tapdami seni ir neįgalūs – o taip, tokie darbininkai Norvegijai reikalingi!“ („Dagens nærigsliv“, 2012 m, rugpjūčio 2 d.)Pora tokių,tik iš Anglijos ,žinau...

Paskelbta

Kvietrugiai nebūtinai yra pati priežastis... Jie gali būti sąlyga, sukeliančia priežastį.. Na, bet gal aš čia neteisus... Turėjau omenyje, kad kvietrugių krakmolas lengvai skaidomas o baltymai, kurių šiaip jau mažai, padengti labai bjauriu prolaminų junginiu - kviečių gliadinu ir rugių sekalinu.... Jie kartais labai įdomių efektų duoda...

Paskelbta
Sveiki, iskilo problemele, pastovejes pienas greit apkarsta ypac grietine. Karves seriamos sultingu sienainiu ir truputi plektelejusiu sienu. Dar pora kartu dienoj gauna geros kokybes miltu( kvietrugis su mieziu). Sienainis ryte ir vakare, sienas per pietus. Gal kam nors kokios mintys kyla? gal vitaminu kokiu truksta? :icon-cry:

girdjau, kad pieno kartumą naikina kmynai, karvems reikia sumalti ir imaišyti į miltus, kiek tas tiesa,nežinau, pabandykite

Paskelbta
Pas mane irgi didžioji dalis kvietrugiai,bet skonis (bent man)geras.O tavo pienas yra šaldytuve maišomas?Aparatai,tešmuo švarūs?

Beje,Gekonai,ar teisybė:Patys norvegai ironiškai sako: „Švarūs, sunkiai dirbantys, mokantys mokesčius ir sveiki darbininkai, kurie spėja išvažiuoti namo, prieš susirgdami, tapdami seni ir neįgalūs – o taip, tokie darbininkai Norvegijai reikalingi!“ („Dagens nærigsliv“, 2012 m, rugpjūčio 2 d.)Pora tokių,tik iš Anglijos ,žinau...

Cia tipo lazdavoji....

Daug daugiau sansu tapti neigaliu dirbant LT.Patikek,zinau,ka sakau,nes esu dirbes abiejose pusese.Ne vienas klausia,ar nesigailiu isvaziaves?

Atsakau.....gailiuosi,laabai gailiuosi,kad isvaziavau taip velai :eusa-dance: `

  • po 2 mėnesių...
Paskelbta

Kas yra,jei pamelžtas pienas sutraukiamas per pora valandų.Jis nesurugsta,o tiesiog sutraukia baltymą.Ir tai būna ne kiekvieną kartą melžiant.Tai neivyksta greitai atšaldžius pieną.

Paskelbta
Kas yra,jei pamelžtas pienas sutraukiamas per pora valandų.Jis nesurugsta,o tiesiog sutraukia baltymą.Ir tai būna ne kiekvieną kartą melžiant.Tai neivyksta greitai atšaldžius pieną.

Kur rūgštis?? Greitai sutraukia pieną veršelių skrandžio fermentas... Pienininkai naudoja.. Karvė nekarščiuoja?

Paskelbta

Seniai seniai,kai dar buvo kolūkiai,kad atpratint melžėjas vogt didesniais kiekiais pieną,nemačiom į pavogtą pieną įberdavo pepsino ar tripsino.Sutraukdavo ,jei spėdavo sumaišyti,ir gerą pieną.Gal ir čia tą mintį eitų pritaikyt.

Paskelbta
Sutraukia,vadini tai kad sutirsteja,nesikosia per kostuvi ir pasidaro glitus ir somatu CMT nerodo?Ar dar kazkas darosi?

perkosiu dar nesutraukta sutraukia po to somatiniu iki 120 dabar kaip ir geriau.buvo labai mazas laktozes kiekis. visu 5 karviu tik 2,5' aciu visiems

Paskelbta
matau , kad visi iskart pamate problema klausia forumieciu ka daryt.na atsakau-reikia iskart kreiptis i veterinara , jis nustatys beda ir pagydys .klausti forumieciu-neiseitis , jie nepagydys ligos ir beje visi pateiks skirtinga nuomone , kas velaiu gali labai suklaidinti.

gydytojas buvo kviestas nedelsiant.Patikrinta del mastito.Nepasitvirtino.patare duoti melasos,taip ir darem.Pieno tyrimas rode,kad somat.110.Taciau visu 5 karviu laktoze 2,5. Dabar jau 4,5.kiti ytare,kad ketoze,nors visos buvo zvalios,gerai ede.Dvi karves versiavosi gruodzio men.Viena pirmaverse. Ja ir itareme, kad gali sirgti ketoze .Sugirdeme vaisto nuo ketozes.Karves laikome daugiau kaip 20 metu.Tokio atv.neturejome.Kas galejo buti Aciu visiemes kas atsakys.

Paskelbta

Nebandėt duoti gerėju bakterijų? Jas deda i rauga naminei duonai gaminti. Mums pagerėjo pienas per 4 dienas ir dingo siloso skonis.Mum tai tikrai daug padejo.

Paskelbta
Nebandėt duoti gerėju bakterijų? Jas deda i rauga naminei duonai gaminti. Mums pagerėjo pienas per 4 dienas ir dingo siloso skonis.

Pas karvę prieskrandyje gyvena ir intensyviai dirba apie 600 RŪŠIŲ bakterijų... Jų konkurencija žvėriška.. Dar apie šimtas rūšių pirmuonių (infuzorijų) Dar kažkiek mielių ir grybų... Jūsų gerosios bakterijos tenai (prieskrandyje, kur pirmiausia pašaras papuola) yra tas pats, kas švęstas vanduo, bandant atgaivinti numirėlį..

Ieškokit priežasčių, dėl ko tas siloso kvapas iš tikrųjų piene buvo....

Paskelbta

Tau teks peržiūrėti karvių racioną, labai geras straipsnių ciklas apie karvių šėrimą yra pienoukis.lt, bent jau aš pagal galimybes bandau panašiai šert kaip ir nurodę specialistai.

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...