Jump to content

Išmokos 2011-2012


unia

Recommended Posts

  • Atsakymai 528
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Paskelbtos nuotraukos

Tai, kad jau ir šiemet nebemokėjo už nepalankias jeigu nebuvo gyvulių, tik tiesiogines, o čia kaip suprantu, jeigu nebus SGV, tai už deklaruota pieva bus gaunama lygiai nieko :D Šiap turėtų būti šitas dalykas plačiau išaiškintas, reikia palaukt. Jeigu taip įvyks, kaip čia rašoma, atsiras kažkiek papildomos žemės, nes senukai atsisakys savo 3-hektarių už juos nieko nebegaudami.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

palaukim, kol paskelbs tvarką. Kita vertus be tiesioginių krašovaizdyje tvarkant jį pagal taisykles (nupjaut ir išvežti) neapsimokės to daryti, išlaidų nepadengs. daug kas pyksta ant lovos ūkininkų, bet galima pasvarstyti kas geriau, ar bent apskabyta pieva, ar daugiametis usnynas? jei bus patvirtinta tokia tvarka kraštovaizdžiui apleistų plotų tik didės, juolab, kad šiemet ar kitą met daug kam baigsis įsipareigojimų laikyomosi terminas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na čia gal kaip kur, pas mus kiek tik akis užmato sėkliniai builių ir usnių laukai, jei kur ir smulkina normalūs ūkinkai tai tik dėl išmokų, tai kom jie skiriasi nuo sofinių? Be to kas pjauna kraštovaizdžiui pjauna savo, nenuomuoja, nes ten išvis monkės biznis gausis, beto yra įsipareigojimai 5m kur garantija, kad nuomos nenutrauks, ar kainos nepakels?

100 tūkstančių hektarų tokių "sėklinių" laukų, kažkodėl neima jų nei vieni nei kiti ūkininkai

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

o tai su tom pievom idomu ir krastovaizdiui taip pat teks gyvulius rodyt tik krastovaizdzio be tiesioginiu jei givuliu neturi nes jie deklaruoja taip pat.

Paskaičius atidžiau turėtų likti, nes ten rašoma tik apie ganyklas ir daugiametes pievas:

laukiama ir deklaravimo taisyklių pakeitimų. Planuojama, kad tiesioginėms išmokoms už daugiametes pievas ir ganyklas (kai tokia veikla vykdoma ilgiau kaip 5 metus) gauti gali tekti nurodyti sąlyginių gyvulių skaičių.

ganyklos ir kraštovaizdis eina su skirtingais pasėlių kodais

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nezinau bet zinau ta kad musu rajone nepalankioms ukininkauti priklauso ismoka uz sienaujama ganykla buvo 600lt/ha siemet sumazinus gavosi berods apie 530lt. Tai primesk issinuomoji zeme po 100lt/ha nusmulkinimui ant saliarkos isleidi dar tarkim 60lt = 160lt o ismoku gauni tarkim 530-160lt=370lt navaro. Tai pas mus rajone toks dalykas populiarus. Prisinuomoja po 30-50ha pasmulkina tuos laukus ir uzsidirba metams algas. O kur produkcija? Kur nauda? Tuom tarpu pats kai normaliau dirbi, augini ir truksta keliu ha zemes sienui pasiruosti labai apmaudu i tokius ziureti kai netoliese smulkina laukus. Aisku dar priestai atlekia ir pasiulo gal tau sieno reikia pjaukis...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kasnors gavo ismokas pastaruoju metu? as pries dvi savaites gavau zinute, kad paskaiciuota visa ismoku dalis. Pinigeliu kaip ner taip ner :(

prieš dvi savaites dalį gavom,o šiandien gavom sms, kad paskaičiuota visa suma,bet kažkodėl negaliu prisijungti pasižiūrėti ką ten jie priskaičiavo,įdomu man vienam neleidžia prisijungti :icon-question:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Skaitosi, kad ismokos dideja... Stai pastraipa is straipsnio mano ukyje. Ismoka sieks 413 lt/ha. uz nenasias kaip suprantu nebebus. tai kur cia tas didejimas ismoku. nesuprantu..

''Kokio dydžio išmokos numatytos 2012 metais?

Maksimali tiesioginių išmokų voko riba - 1 mlrd. 276 mln. litų, neskaičiuojant išmokoms už cukrų numatytų dar 35 mln. litų. Jeigu deklaruotų naudmenų ir pasėlių plotas sudarys 2,7 mln. ha, tai pagrindinė išmoka, tenkanti vienam hektarui sieks 413 litų. Šie metai yra paskutiniai, kai dar galime skirti papildomas nacionalines tiesiogines išmokas, iš viso 114,5 mln. litų. Šias lėšas nusprendėme nukreipti gyvulininkystės sektoriui remti, iš jų 68,5 mln. lito - pieno ūkiams po 50 Lt už toną kvotinio pieno, 28 mln. litų - už pieninių ir mėsinių galvijų bandų bulius, ir tik 2,5 mln. lito - augalininkystės sektoriui - už baltymingus augalus. 2013 m. papildomų išmokų nebeliks, išskyrus atskirą paramą už mėsinius gyvulius ir mėsines avis.''

http://www.manoukis.lt/?s=14696&m=2&t=22

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...
  • po 1 mėnesio...
  • po 5 mėnesių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...