Robertas Paskelbta Sausio 14, 2007 Pranešti Paskelbta Sausio 14, 2007 Man idomu kaip tuos miltus traiskytus ar ne galima patiekti.Jei gyvuliai laikomi palaidi ir melzimo aikstute yra eglutes tipo ar kitokia.Olandijoje teko matyti tai virs melzimo aisktutes buvo tokia didele talpa ir vienu rankos paspaudimu kombikormas(granules) sklendziu pagalba ipilamas.Arba dar bokstas komb pasarams stovi salia fermos ir manau kompas vamzdziais dozuoja kiek ten reikia kg vienam gyvuliui.
Rimis Paskelbta Sausio 29, 2007 Pranešti Paskelbta Sausio 29, 2007 Aš tai išdalinu komb pašarus ne melžimo aikštelėje o ant šėrimo tako.
Robertas Paskelbta Sausio 31, 2007 Temos autorius Pranešti Paskelbta Sausio 31, 2007 Aš tai išdalinu komb pašarus ne melžimo aikštelėje o ant šėrimo tako. Ar karves greitai iprato sueiti i melzimo aikstele?O kokius komb pasarus duodate, savo gaminate?
Rimis Paskelbta Sausio 31, 2007 Pranešti Paskelbta Sausio 31, 2007 Aš tai išdalinu komb pašarus ne melžimo aikštelėje o ant šėrimo tako. Ar karves greitai iprato sueiti i melzimo aikstele?O kokius komb pasarus duodate, savo gaminate? Šiaip nesenei paleidom aikštelės antrą pusę, tai buvo labai daug vargo.Karvės labai nemėgsta tokių pasikeitimų.Kokį mėnesį reikėjo pavargt kol visiškai apsiprato.Šiais metais grūdai labai prastai užderėjo, todėl komb. pašarus perku iš " Žalvijos"
dronenborg Paskelbta Liepos 30, 2007 Pranešti Paskelbta Liepos 30, 2007 o keliu vietu pas tave melzimo aikstele
ricardaas Paskelbta Gruodžio 5, 2011 Pranešti Paskelbta Gruodžio 5, 2011 Pas mane nemelžiamos o žindomos karvės bet gal kas patars kaip atskiroms karvėms paduoti miltų Laikymo tipas-palaidos ant gilaus kraiko.Tvarte šėrimo tako nėra,šeriamos iš šėryklos,kur įmetamas rulonas.
sermonielis Paskelbta Gruodžio 6, 2011 Pranešti Paskelbta Gruodžio 6, 2011 Laba ryta Ricardai gal galima butu foto kaip atrodo serykla jusu sienainiui aciu
Pienmėgys Paskelbta Gruodžio 6, 2011 Pranešti Paskelbta Gruodžio 6, 2011 Sudėtinga problema.... Ne tai kaip paduoti, o tai, kad kliūtų kiekvienai, kiek tu nori...kad kliūtų... Arba suės viską lyderės, arba elektronika, stotelių reikia.... Sudėtinga...
ricardaas Paskelbta Gruodžio 6, 2011 Pranešti Paskelbta Gruodžio 6, 2011 Tai kol kas tai paprasčiausiu būdu darom-kibirai,dubenys kad kiekvienai užtektų ir greitai išdalinam bet,kaip ir sakei,lyderės greičiau suėda ir prasideda kovos.Pats stoviu ir pagaliu bandau padaryti tvarką bet ne kažkas gaunasi. Stotelės ir čipai ausyse labai brangus malonumas,kažin ar atsipirktų.
EKOTomass Paskelbta Gruodžio 6, 2011 Pranešti Paskelbta Gruodžio 6, 2011 as avim tuos cipsus an kaklu galvoju sukabint ir stoteles pastatyt del avizu padavimo eriukam. o tau ricardai manau tai geriausias sprendimo budas, berods avena prekiauja
Pienmėgys Paskelbta Gruodžio 6, 2011 Pranešti Paskelbta Gruodžio 6, 2011 Matai, Ričardai.... Stotelės išspręstų ne tik sušėrimo problemą, (turi tai įvertinti) bet kažkiek (ne daug) priesvorį padidintų..... Nes viena, jei tą patį kiekį miltų sušeri per vieną kartą, o visai kita - jei tą patį kiekį per aštuonis kart... Jei įdomu, galiu paaiškinti, kodėl skirtumas susidaro.. Melžiamuose, ypač produktyviuose, tai labai akivaizdžiai pasimato...
ricardaas Paskelbta Gruodžio 6, 2011 Pranešti Paskelbta Gruodžio 6, 2011 bet kažkiek (ne daug) priesvorį padidintų..... Nes viena, jei tą patį kiekį miltų sušeri per vieną kartą, o visai kita - jei tą patį kiekį per aštuonis kart... Jei įdomu, galiu paaiškinti, kodėl skirtumas susidaro... Manau per 8 kartus ėsdami geriau įsisavintų...gal galit paaiškinti
Pienmėgys Paskelbta Gruodžio 6, 2011 Pranešti Paskelbta Gruodžio 6, 2011 Šiaip jau, žinoma, geriau įsisavintų... Tai būna todėl, kad nuo bet kokio kiekio grūdų miltų (tai yra pagrinde krakmolų, kažkiek cukrų) suėdimo, labai staigiai krinta prieskrandžio pH (rūgštėja prieskrandžio terpė).... Ir kuo daugiau per kartą sušeriam, tuo daugiau ir krinta.. auga tik S. bovis ir lactobacilii mikroorganizmai, o jie nei baltymų nei celiuliozės neskaido.... Ir tai tęsiasi maždaug ketvertą - aštuonetą valandų, per tą laiką nefermentuojami ne tik sušerti miltai, bet nenoriai ėdami ir virškinami apėmingi pašarai... Žinoma, ta baisybė, kurią aš čia nupasakojau, įvyks sušėrus kokį šešetą - aštuonetą kg grūdų miltų per kartą... O šeriant sakykim tuos aštuonetą kg per aštuonis kartus su trijų valandų tarpais, karvutės viską sufermentuos, suvirškins, ir parodys produktyvumą... Žinoma, mano bauginimai daugiau melžiamas liečia, bet virškinimo traktas pas visas vienodas...... skirtingas tik praėjimo greitis per jį...
Gekonas Paskelbta Gruodžio 7, 2011 Pranešti Paskelbta Gruodžio 7, 2011 Pilnai pritariu kolegai. Norvegu ukiose bevei visur irengtos automatines koncentratu dalytuves.Tai gana sudetingi ir itariu,kad nepigus irengimai.Rodos,ka reiskai 25-30 karviu koncentratus padalinti rankiniu budu,max pusvalandi uzgaisi.Ipatingai jie pasiteisina ten,kur naudojamas koncentratinis serimo tipas.Pabandyk 10-15 kg atiduoti karvei per 2 kartus.Tuoj atsiras problemu.O kai per 6 kartus viskas ok.Teko matyti ir naudotis ivairiu tipu.Ne vieno nemaciau tobulo,visi turi trukumu.Pvz palaido laikymo tipo,rodos viskas geria,karve atejo prie seryklos,ikiso galva,ja nuskanavo ir ispyle atitinkama doze.Tada lyderes pradeda ja taip badyti,kad ta mauna lauk,palikusi visus skanumus.Padare,kad fiksuotusi galva.Tai taip dauzo,kad sokineja net i ora,kelis kartus net perverte per sonines tvoreles.O ir tesmenu traumu padaugejo .Reiketu irengti atskira boksa,kad uzsidarytu ir iejimas.Bet viskas dar pabrangtu. Turekite ta omeny pries isirengdami tokia sistema.Laukiamo efekto gali ir nebuti.
Pienmėgys Paskelbta Gruodžio 7, 2011 Pranešti Paskelbta Gruodžio 7, 2011 Taip, traumų daugėja ir Lietuvoje, kur yra stotelės... Ir robotus kur turi... Pas Kesminus, ir kitur..
ricardaas Paskelbta Gruodžio 7, 2017 Pranešti Paskelbta Gruodžio 7, 2017 Sveiki,kaip esate patogiai pasidarę miltų,birių mineralų ir laižalų kibirais padavimą galvijams ?Ypač jei tvartas be šėrimo tako.
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti